Ako kazdy rok, tak aj teraz planujem nakladat kapustu do keramickeho suda (nieco taketo: https://www.kinekus.sk/sud-na-kapustu-40-l-ii.-a./). Ako vieme, uplne klucova vec po nalozeni kapusty je to, aby v jarceku bola stale voda - a teda nedostaval sa do nalozenej kapusty vzduch, ktory by mohol mat za nasledok tvorbu plesni atd... . Cize ciel je mat stale v jarceku vodu.
Uz sa mi X krat stalo, ze som zabudol doliat, alebo som bol odcestovany a voda v jarceku sa odparila, alebo si ju kapusta stiahla (niekedy je to narazove.. 3-4 dni nic.. a potom odrazu prazdny jarcek) ... . Preto rozmyslam nad nejakou jenoduchou 'automatizaciou' ako by tam voda mohla pravidlene kvapkat a to max do vysky jarceka (aby to samozrejme nepretekalo). Skusal som uz rozne veci - napr. ze som si kupil 5L flasu so spodnym vypustacim ventilom, na ten ventil som dal hadiku a hadicku do jarceka na uroven max hornej hladiny... - ale nefungovalo to, voda pretekala ..
Napada vas nieco cim by sa to dalo elegantne vyriesit?