prekladka el. pripojky pred demolaciou

prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod vietkong » Štv 29. Dec 2016 0:04:53

Dobry den,
na pozemku planujeme zburat stary dom a postavit novy. Stary dom je pripojeny na elektriku cez strechu. Dom stojí na hranici pozemku uvažujem že časť steny by som zachoval a upravil ako mur plotu. Otázka znie: je mozne este pred zburanim domu urobit prekládku el. pripojky (so zachovanim parametrov pripojky) a umiestnit rozvadzac s elektromerom (+ zasuvka ) na tu cast obvodovej steny ktoru planujem zachovat ako mur na plot? A nasledne burat. Nebude problem s povolenim na demolaciu ked v podstate na dome ktory chcem burat bude rozvadzac s elektromerom????


Dakujem
vietkong
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Štv 29. Dec 2016 0:00:25
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod Wlado » Pia 30. Dec 2016 9:56:54

Ak nudes stavat novy dom aj tak ta stavebny urad donuti privod elektriny dat do zeme ... mne to odovodnili nejakym nariadenim tak sa podrazala cesta.
Obrázok užívateľa
Wlado
 
Príspevky: 412
Obrázky: 23
Registrovaný: Ned 28. Dec 2008 21:08:20
Bydlisko: DS
Dal súhlas: 31 krat
Dostal súhlas: 26 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod embe » Pia 01. Mar 2019 11:16:30

Ahojte, kupujeme stary dom, ktory je pripojeny cez strechu. Dom budem na 99% burat. Kabel do strechy ide zo stlpa, ktory je na opacnej strane cesty. Ten je betonovy. Trosku blizsie je polobetonovy asi meter vysoky a z neho ide dreveny podoprety zeleznou rurou.

Volal som do ZSE distribucia, vysvetlili mi zhruba co a ako, tak sa chcem spytat ci neviete o niekom, kto by vedel vybudovat skrinu na hranici pozemku, zabezpecit ci uz pretlacenie kabla popod cestu, alebo z toho stlpa co je blizsie (vybratie zamkovky atd), vsetko podla poziadaviek ZSE, ktore urcia, kde aj urcia z ktoreho stlpa to mam tahat...a asi aj s projektom, pokial budu pozadovat. Tiez istice atd...zatial neviem ake istice su v tom dome. Ci nebude treba silnejsie, alebo slabsie. Ale to teraz nie je dolezite.

Dik
maros
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod Ludo » Pia 01. Mar 2019 15:34:28

dom ides burat
a teda stavat novy
na stavbu noveho domu potrebujes povolenia a hlavne projekt
sucastou projektu na stavbu domu su aj projekty pripojok-aj tej elektrickej
uz ti to zacina byt trocha jasne vo co go?
Ludo
 
Príspevky: 1781
Obrázky: 0
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:33:55
Dal súhlas: 153 krat
Dostal súhlas: 216 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod embe » Pia 01. Mar 2019 18:00:12

Nejdem stavat, aspon nie hned. Mame kde byvat. Skor tam planujeme spravit prevadzku. K domu je, da sa povedat, obrovsky pozemok. Rovinaty, paradny. Za cenu menej ako polovicu za m2 ako sa tu predavaju bezne pozemky.

No a k tej prevdadzke a domu samotnemu - kedze majitelia nevedia ani z ktoreho roku je ten dom, len si pamataju pristavbu zo 70tych rokov, tak je tazko povedat, co sa skryva pod domom. Taktiez k nemu nemaju ziadne plany. No dom je stale obyvany a je v relativne dobrom stave. Pod pristavbou je pivnica a prave tu by som chcel zachovat. Cize zburat dom aj s pristavbou, zistit, ci je pod domom beton, co silno pochybujem, ale bolo by to super. a spravit potom platnu, na tu platnu postavit 2 modularne kontajnery a tam mat prevadzku. Takze nejaky projekt na stavbu nebude. Proste potrebujem len prekladku pripojky zo strechy na zem a dom ani nezapajat potom. A podla situacie sa potom rozhodnut, ci ma vyznam riesit nieco na "podlahe" povodneho domu - polozit tam tie 2 kontajnery, alebo bude treba spravit novy platnu. Ale s tym, ze urcite chcem zachovat tu pivnicu.
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod mp1 » Pia 01. Mar 2019 18:23:02

treba si zistiť aký je TREND v mieste - aj krajské mesto má okrajové lokality, kde k NOVOSTAVBE vedie prípojka "luftom". rovnako sú dedinky, kde "distribučná" prerába prípojky pod zem.
1. objednať (distribučná) stĺp,
2. objednať (distribučná) prípojku pod cestou,
najschodnejšie je bod 3:
3. objednať u "distribučnou certifikovanej" firmy vybudovanie nového pripojenia k pozemku - teda privedenie prípojky na HRANICU pozemku so stĺpikom, v ktorom bude meranie a istenie, za tým "natiahnuté" pripojenie k pôvodnej/novej skrinke.
ps - zvyčajne sa vyžaduje schválenie a revízia vybudovaného (tebou plateného) projektu) od stĺpa po skrinku na hranici pozemku, revízia už dávno používaného objektu sa nevyžaduje.
pps - vec treba prediskutovať v kancelárii príslušnej distribučnej spoločnosti.
mp1
 
Príspevky: 486
Registrovaný: Pia 21. Nov 2008 13:15:08
Dal súhlas: 79 krat
Dostal súhlas: 30 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod embe » Pia 01. Mar 2019 19:12:59

Dik. A neda sa to mozno spravit tak, ze najprv iba uplne odpojit, aj od plynu, kde je plynomer v stene domu spredu? Proste jak elektrarne, tak plynarne poziadat o odpojenie komplet, aj vodarne, a potom po odpojeni zburat? A az potom riesit co dalej ked bude jasne co a ako je pod domom?
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod joko » Pia 01. Mar 2019 22:39:42

embe píše:Dik. A neda sa to mozno spravit tak, ze najprv iba uplne odpojit, aj od plynu, kde je plynomer v stene domu spredu? Proste jak elektrarne, tak plynarne poziadat o odpojenie komplet, aj vodarne, a potom po odpojeni zburat? A az potom riesit co dalej ked bude jasne co a ako je pod domom?

Podľa mojich vedomostí zrušiť odberné miesto sa dá bez problémov , a nemusel by byť problém /Starý majiteľ ukončí zmluvu, a Ty ako nový majitaľ neuzatvoríš novú. Jedine odstránenie tých káblov zo stlpu - vysokozdvyžná plošina to môže oddialiť/. Obyčajne však býva horšie to znovupripojenie. Ak to stihneš do X času / ak sa nemýlim 4 mesiace/ tak to nebudú považovať za nové pripojenie, ale pokračovanie, ale pre teba asi neplatí, lebo tú prípojku budeš musieť fyzicky spraviť novú, a k tomu aj projekty a kaleráby. Ešte Ťa upozorňujem, - možmo vieš - spomínal si ističe, ak to bude nebytový priestor - prevádzka, tak platíš sadzbu za hlavný istič mesačný paušál, a nemusí to byť málo, nezávysle na odbere. Ja mýňam v sklade 2 kW ročne, a platím 70 Eur za prípojku ročne.
Plynáry sú bežne "mierumilovnejší" oni bežne odstavia prípojku a zablombujú vetvu za hlavným uzáverom. U teba to budú musieť spraviť na dvore pri regulátory tlaku, lebo rušíš aj prípojku, nie iba odberné miesto - teda plynomer.
Ak máš vodomer vonku na pozemku v šachte, tak to by som určite nerušil. Vodárňam patrí iba po vodomer, a s vetvou ďalej už robíš čo chceč. Vodu budeš vždy potrebovať, aj pri stavbe kontajnerov. Ak máš vodomer v dome - pivnici, tak je to horšie. Prípojka sa dá zastaviť, no budeš musieť na existujúcej prípojke vybudovať novú vodomernú šachtu. Pozemok bez vody / ak máš tam teraz prípojku/ je o ničom. vodu a elektriku budeš vždy potrebovať.

Ešte by som na tvojom mieste špecifikoval lokalitu, ak žiadaš pomoc, ja viem kde bývaš, ale ostatní možno nie. :drink
Obrázok užívateľa
joko
 
Príspevky: 2532
Obrázky: 9
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 19:28:22
Bydlisko: Bratislava
Dal súhlas: 688 krat
Dostal súhlas: 307 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod embe » Pia 01. Mar 2019 23:29:21

Ahoj Joko! Je to tu u nas v Novej Dedinke za rohom pri obecnom urade cize asi 300m od mojho domu.

Je tam aj studna, kusok od brany taka betonova skruz prikryta dvoma betonovymi polkruhmi. Studnova voda ide do pivnice potom nejako. Nejak som to neriesil. Na mestsku vodu som sa nepytal....tazke to musim zistit. Vies ako sa vtedy stavalo...maju tam rozne budy a budky, ploty, hovadiny, dokonca murovanu stavbu letnej kuchyne, taku 3x4m domcek, podpivniceny...ten by som zatial nechal ako stavebnu budu alebo co. A tie kable, rury, plynove rury, kade tade...ani panboh sa v tom nevyzna. Vies si to predstavit...

Ako pisem, najradsej by som bol, keby to bolo ako pri kupe pozemku pre stavbu RD - so vsetkymi sietami na hranici pozemku. Plyn, ako uz tradicne, vobec nechcem. Staci mi voda a EE. Cize by som podal ziadost o prelozenie pripojky EE zo strechy na ulicu, zabezpecil by som montaz skrine a isticov, oni by dosli, napojili hodiny a rozvadzac na stlp. A ja by som si vyviedol na skrinu zospodu tak, ako mam tu, zasuvku na 220 a 400V. A zbural dom. A potom by som uvidel co dalej. Nemam a nebudem mat ziadny projekt zatial. Takze nevadi mi "nove" pripojenie.

Zatial, co by sa cakalo kym sa vsetko zrealizuje, mam cas rozmyslat nad projektom tej prevadzky, ci to budu tie kontajnery, alebo postavim normalne nejaky obdlznik, ci uz 6x8 alebo 8x10....pozemok ma na dlzku 162metrov, prevadzka bude hned od ulice, dokonca by som chcel ze rovno s ulicnou ciarou ale to neviem ci dovoli obec. Nie je to az tak dolezite. Ten stary dom je teraz tak max meter od ulice.

Hlavne mi ide o to, aby to odpojili zo strechy a tiez ten plyn vyrvali zo steny plynomer a plyn uplne zrusili.
Vdaka bohu za toto forum!!!

S týmto príspevkom autora embe súhlasil
joko
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod embe » Pia 08. Mar 2019 22:02:50

Takze voda je pekne na pozemku vonku pri plote v sachte. Za ten nieco tyzden som zistil co-to, pretlacanie pod cestou je nevyhnutne. Prva cenova ponuka na 2600 eur aj so vsetkym okrem povoleni.
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod bakula » Uto 12. Mar 2019 1:54:02

embe píše:Takze voda je pekne na pozemku vonku pri plote v sachte. Za ten nieco tyzden som zistil co-to, pretlacanie pod cestou je nevyhnutne. Prva cenova ponuka na 2600 eur aj so vsetkym okrem povoleni.


Dobrý deň pán XXX,
žiadosť o vykonanie preložky energetického zariadenia nemôžeme akceptovať. Žiadosť o preložku sa týka preložky našich zariadení (el. stĺp, rozvodné skrine, VVN vedenia...).
V poznámke uvádzate prekládku vzdušnej prípojky za zemnú z dôvodu opravy sterchy.
K prekládke elektromera (vzdušnej prípojky za zemnú), zmene spôsobu pripojenia, je potrebné zaslať správne vyplnenú Žiadosť o pripojenie zariadenia k distribučnej sústave (ďalej len Žiadosť). V Žiadosti je potrebné vyznačiť prekládku merania (tlačivo sa nachádza na našej stránke http://www.zsdis.sk/Uvod/Spolocnost/Dok ... -formulare, kde ju môžete vyplniť aj elektronicky). Správne a úplne vyplnenú Žiadosť je potrebné zaslať na adresu: Západoslovenská distribučná, a.s., P. O. BOX 292, 810 00 Bratislava. Po prijatí Žiadosti Vám v priebehu niekoľkých dní zašleme návrh Zmluvy o pripojení odberného elektrického zariadenia žiadateľa do distribučnej sústavy na podpis v dvoch vyhotoveniach spolu s technickými podmienkami pripojenia, ktoré bude potrebné splniť pre schválenie Zmluvy o pripojení a vykonanie prekládky elektromera.

Nedavno som nieco podobne riesil. Distribucka ti stanovi technicke podmienky na pripojenie, tak ako keby si staval novu pripojku. V skutocnosti aj novu pripojku stavias, usetris len to ze uz mas rezervovanu kapacitu, nemusis ist uzatvarat zmluvu k predajcovi elektriny a neplatis polatok za pripojenie. Po jej zrealizovani odovzdas projekt skutocneho vyhotovenia, reviznu spravu a oni ta prepoja. 2600 Eur sa mi zda znacne prestrelena suma. Ved skus pocitat:
Nova el. skrina (rozvadzac) asi 300Eur, kabel AYKY 4x16+ bizuteria (kovova chranicka na stlp, kopos-ka do zeme...) podla dlzky, projekt + revizia asi 200 (ja mam za 70), pretlacanie pod cestu 20-40Eur/bm, zemne prace (vykop, ulozenie kabla, zakopanie) podla dlzky, + asi 1hod prace elektrikara (zapojenie rozvadzaca). Neviem ako to mas daleko od stlpu po meranie ale osobne to typujem tak na 1000E.
bakula
 
Príspevky: 98
Registrovaný: Uto 19. Mar 2013 10:21:05
Bydlisko: SSR
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 3 krat

Re: prekladka el. pripojky pred demolaciou

Poslaťod embe » Štv 21. Mar 2019 7:53:58

Ahoj, ja som to mal povodne asi 25m mozno trosku viac. Pretlacanie asi 13m, potom zeleny pas popri plote, potom zase spevnena plocha asi 4m, potom zase zeleny pas, cize dost vela. Ale nakoniec to pretlacime len popod cestu tych 13m cca. Takze nova cena je do 1500 eur. Meter pretlacania je 50 eur. Je to mrte ked v PK som nasiel firmu za 20 eur. Ale to je bez chranicky atd. Mozem sem picnut potom aj rozpis.

A ako je to s plynom? Ten(plynomer) je na fasade domu od ulice asi meter od hranice pozemku. Plyn nechcem vobec.Plyn odpoja, na ulici zablenduju a hotovo?
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat





Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť