joko píše:Prietokový je podstatne jednoduchší, nezaberá miesto, uložíš ho pod umývadlo, pod pracovná dosku. Čo sa týka nákladov, tak nadobúdacia cena je cca polovica ako boiler, samozrejme v závislosti na modeli. Prevádzkové náklady však má prietokový podstatne ale podstatne vyššie. Klasický boiler dokáže fungovať na 1-2kW príkon, keď prietokový 4,5kW a vyššie, keď chceš mať normálnu vodu. Mám taký dojem, že vodu ohreje o 28st.C ale prietok je obmedzený.
Návrh na uváženie: Obojživelník. Predsa neaké kúrenie máš. Napojiť to do teplovodného kúrenia a v zime ohrievaš vodou, v lete zavreš cirkuláciu kúrenia a ohrievaš elektrikou. Netvrdím, že je najlepšie riešenie, ale jedno z riešení, ak sa to dá realizovať. Predovšetkým zisti parametre prietokového a premietni na svoje potreby, či ti vôbec stačí jeho kapacita, a samo. príkon.
Mám trošku obavu či je tých 100l dosť na prevádzku 4 člennej rodiny. Má s tým niekto skúsenosti ?quark píše:jednoznačne boiler. ten komfort nič iné nenahradí.
gorenje alebo ariston, slim prevedenie, hranatý, dig. dislpej 100l okolo 6.500 Sk, izoláia 3-8 cm.
Ferdo píše:Mám trošku obavu či je tých 100l dosť na prevádzku 4 člennej rodiny. Má s tým niekto skúsenosti ?quark píše:jednoznačne boiler. ten komfort nič iné nenahradí.
gorenje alebo ariston, slim prevedenie, hranatý, dig. dislpej 100l okolo 6.500 Sk, izoláia 3-8 cm.
Späť na Vykurovanie, ohrev vody, kotly
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia