Obávam sa, že ten prietokový ohrievač bude viac stratové, ako voda z bojlera. Ľahko sa dostaneš k parametrom jednotlivých ohrievačov, ale z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať, ža aj tie "výkonnejšie prietokové ohrievače majú problém Teplota =Prietok. Teda buď to tečie plným prietokom a je vlažná , alebo tečie horúca, ale iba malým prietokom. A to hovorím o ohrievačoch nad 5,5 KW/h. Takže aj keby sta išli bez cirkulácie, aj tak moje odporúčanie znie:
- v kuchyni väčšina použije skôr alebo neskôr myčku riadu, ktorá funguje na studenú vodu
- ak sa varí, tak studená voda z potrubia sa odpustí iba raz, lebo počas varenia už nemá čas vychladnúť,
Pri 8 m dlhom vodovode do kuchyne je objem rúry na TUV cca 1,5 - 2 litre, ktorá je vlažná, a po tom by mala byť voda priamo z bojlera. Ak prepočítaš cenu tejto vody s prýkonom el. energie na prietokový ohrievač, tak to bude neporovnateľné.
Pri tomto riešení nepripadá ani konfort, ako pri cirkulačke, lebo ako som písal bude problém s prietokom - verzus teplotou vody.
Takže môj návrh TUV z bojlera a to už s cirkulačkou alebo bez, ale návrh je bez cirkulačky. ( z úsporného , ekologického, ekonomického hľadiska)