COV Topas

COV Topas

Poslaťod Dusmag » Sob 04. Jan 2014 22:19:19

Ahojte, Chcem sa opýtať či ste náhodou niekto neriešil v blízkej minulosti problém s biologickou penou v COVke? Mám s ňou problémy v Topaske a nejako si s tým neviem rady. Obmedzil som aj prevzdusnovanie aj ju odkalujem častejšie a nepomáha. Servisak mi povedal že to sa stáva ale pre mna to nie je odpoved. Dik
Dusmag
 




Re: COV Topas

Poslaťod joko » Sob 04. Jan 2014 23:19:43

Najviac referencii nájdeš v téme "Výber COV." V tom čase tam dopisoval istý Milan 6, skús mu napísať SS, mal by mať doma Topas, a prezentoval sa ako znalec COV.
Čo ja mám chabé skúsenosti, tak COV pení pri spustení možno aj prvý mesiac, ak je tam málo baktérii, alebo sa podarí vyhubiť baktérie (dezinfekcia, savo , saponát), no osobné skúsenosti, alebo rady Ti v tomto momente viac neviem poradiť. :oops: :cry:
vyber-cov-t942.html
Obrázok užívateľa
joko
 
Príspevky: 2532
Obrázky: 9
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 19:28:22
Bydlisko: Bratislava
Dal súhlas: 688 krat
Dostal súhlas: 307 krat

Re: COV Topas

Poslaťod stano99 » Štv 28. Máj 2015 10:26:22

Zdravím, všetkych majiteľov TOPAS 5 Automatic. Hľadam informácie kto všetko má ešte problém s penou tak ako ja a komu funguje bez problemov. Pomaly spejem k názoru že tento táto čistička má nejakú výrobnu vadu. mám dvoch susedov jeden tak isto ako ja ma TOPAS 5 a tiež problem s penou. Druhy TOPAS 8 starši typ funguje krasne. Na internet nachádzam dalsích užívatelov TOPAS 5, ktorí maju problem s penou. U nas ide mčka 1-2 týždenne, ako prášok na pranie sa používa mydlový sliz(zmes mydla na pranie a sódy + voda), chemia takmer žiadna. U suseda vyššie myčka 1x denne, bežne prášky a saponáty. Takže v odpadových vodách to nebude.
Tvorba peny v aktivačnej nadrži už presahuje všetky medze. Takmer každy den to musím čistiť. Odkaľovanie nepomáha. o odkaľovaní každé dva-tri esiace možem iba snívať. Z dosadzovacieho valca vyberam husty kal ako puding. V marci som komplet celu čističku vytiahol a nasadil novy kal od suseda, ktoremu to krasne funguje(Topas8 starši typ.). Čistička potom aj u mňa fungovala vyborne ani som nevedel že ju mám. No potom sa znova začla tvoriť pena na povrchu a nakoniec preliezla aj do pieskoveho filtra. ten som nasledne odstavil.
Chcem vás poprosiť o radu čo vám pomohlo ak ste problém vyriešili, resp. či ste to reklamovali u Prenaku. Ja som zaslal mail pred chvíľou...
Budem vďačný za každú radu.
Prílohy
Obrázok užívateľa
stano99
 
Príspevky: 187
Obrázky: 0
Registrovaný: Pon 08. Nov 2010 12:37:18
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 5 krat

Re: COV Topas

Poslaťod imagine » Pon 27. Máj 2019 11:25:41

troska starsia tema, chcem sa len opytat, ako to dopadlo, nasiel sa problem, alebo ak osa odstranila chyba />
Obrázok užívateľa
imagine
 
Príspevky: 153
Registrovaný: Štv 26. Mar 2009 22:53:02
Bydlisko: ZA
Dal súhlas: 5 krat
Dostal súhlas: 0 krat





Späť na Voda, kanalizácia a ČOV

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron