Riesim malu poistnu udalost. Do pivnicneho priestoru nad sadrokartonovym podhladom (a pod betonovym stropom) natiekla dazdova voda, odhadom 100 litrov. Presnu pricinu este skumame.
Voda vytiekla po stene a cez dierky na lampy na zem. Nastastie sme si to nahodou vcas vsimli, takze sme hned podlozili kyble a skoda nie je je taka velka, ako by mohla byt.
Pod SDK to vieme dat do poriadku. Otazka je, ci bude treba SDK dosky vymenit, alebo bude stacit presusit a vymalovat SDK strop.
Jadro problemu pri vymene SDK je v pristupe pre majstrov. Je dost komplikovane to miesto vypratat a spristupnit, ale ak bude treba, vybavim. Chcem, aby to bolo spravene poriadne. A tiez chcem vediet argumentovat, ked pride clovek z poistovne na obhliadku a iste bude tvrdit, ze je to len esteticka zalezitost. Je, ci nie je?
Ak to robi rozdiel, je to "zeleny" sadrokarton do vlhka.
Sucasny stav je taky, ze som hned vyrezal do SDK dieru, aby som tam mohol strcit hlavu a preskumat, co sa deje a odkial sa ta voda vzala. Potom som tam vopchal silny ventilator, aby vzduch cirkuloval nad aj pod SDK. Samozrejme v miestonosti su uz odvlhcovace.
Viete nieco poradit?