Akú veľkosť záhradného domčeka?

Akú veľkosť záhradného domčeka?

Poslaťod kovka » Pon 30. Mar 2009 23:03:07

Chcem sa poradiť. Spolu so základmi domu plánujeme urobiť aj základy pre záhradný domček. Práve sa rozhodujeme o veľkosti. Potrebujeme tam zmestiť záhradné náradie, záhradné sedenie a bicykle. Akú veľkosť ste dávali, akú odporúčate, aby to nebolo malé ale ani zbytočne veľké? ďakujem.
Naposledy upravil emkac dňa Uto 31. Mar 2009 16:54:46, celkovo upravené 1
Dôvod: Zmena nazvu temy
kovka
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Pon 12. Jan 2009 12:29:44
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Záhradný domček

Poslaťod JurajT » Uto 31. Mar 2009 6:56:41

kovka píše:Chcem sa poradiť. Spolu so základmi domu plánujeme urobiť aj základy pre záhradný domček. Práve sa rozhodujeme o veľkosti. Potrebujeme tam zmestiť záhradné náradie, záhradné sedenie a bicykle. Akú veľkosť ste dávali, akú odporúčate, aby to nebolo malé ale ani zbytočne veľké? ďakujem.


My sme stavali zahradny domcek minuly rok. Poziadavky boli trosku odlisne - jednak odkladacia cast na zahradne naradie a hlavne dielna. Otazka je, ci chces bicykle odkladat po kazdom pouziti do domceka, alebo ich budes mat niekde inde a do domceka ich odkladat iba mimo sezony. Ak iba mimo sezony, tak ich mozes zavesit pod strop pripadne na stenu a teda mozes ratat s mensimi rozmermi.
Asi idealny postup je nakreslit si priestor, ktory ti zeberie zahradne sedenie, nejaky priestor na naradie a bicykle na stvorcekovy papier a nakreslit rozmery podla toho. Ako pri navrhu domu
JurajT
 
Príspevky: 22
Registrovaný: Uto 31. Mar 2009 6:49:24
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Akú veľkosť záhradného domčeka?

Poslaťod joko » Uto 31. Mar 2009 20:07:27

Pravdepodobne mnoho limituje plocha záhrady, aby to aspoň trochu bolo v pomere. Ak píšeš posedenie, tak predpokladám že časom aj neaký gril uložiť na zimu, prípadne záhradý nábytok, prípadne kosačka, slnečník. Tak ako Juraj písal , niečo zavesíš na stenu, niečo dáš na regál ale veľa ostane aj na zem . Jedno je isté a o tom som presvedčený - nech je to aké veľké, aj tak to bude raz za čas plné.
Ja mám oplechovaný prístrešok hneĎ pod predlženou strechou záhradnej chaty, mám tam aj drevo do pece, rozmery 4,5m x 1,8m no v zime je to preplnené, v lete sa tam dá v pohode existovať.
Ak to má biť samostatná stavba, tak pod 2,5m x 3 m by som v žiadnom prípade nešiel, no ako som písal aj tak to bude v zime plné. :ano:
Obrázok užívateľa
joko
 
Príspevky: 2532
Obrázky: 9
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 19:28:22
Bydlisko: Bratislava
Dal súhlas: 688 krat
Dostal súhlas: 307 krat





Späť na Exteriér, bazén, záhrada, terasa

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron