zvukova izolacia pri rekonstrukcii a nadstavbe poschodia

zvukova izolacia pri rekonstrukcii a nadstavbe poschodia

Poslaťod matote » Sob 03. Aug 2013 17:43:40

zdravim, neviem ci som sa spravne trafil do sekcie ale gro mojej otazky je ku spravnej izolacii tak vas poprosim o radu.
chystam sa na rekonstrukciu domu - hlavne nadstavbu podlazia a sikmu strechu. Kedze vedomosti som poziskaval hlavne teoreticke aj z tohto fora rad by som si to este u skusenych fachmanoch overil.
Je mi jasne ze potrebujem hlavne statika a projektanta ale chcel by som poprosit o zakladne rady aby som nepreplatil a nedoplatil na nejakej somarinke.
Samozrejme peniazky mi zo stropu nepadaju, takze chcem aj usetrit na tych spravnych miestach. :) A kedze casovo akutne to pre mna nie je rad sa aj zapojim s vlastnymi silami co zvladnem.

Skusi mi dobra dusa skontrolovat a pripomienkovat zakladne postupy?

Situacia je starsi domcek z plnej tehly 45cm + 12cm mineralnej vlny v blizkosti zeleznicnej trati s rekonstruovanym prizemim a ostrou sedlovou strechou (pod strechou su v sucasnosti iba 2 izby) chcem miesto toho stavu nadstavit jedno plnohodnotne podlazie a sedlovu strechu co najucelnejsie a efektivne bez chyb, ktore by som velmi lutoval - preto sa radim.

Predstavu mam celkom jasnu, viem ju aj dat na papier. Od statika a projektanta potrebujem posudenie unosnosti a jednoduchy plan pre stavebne povolenie. Od firiem by som riesil likvidaciu eternitu na sucasnej streche (kedze legislativne pravidla :(), nasledne vytiahnutie murov jedneho podlazia a jednoduchy sedlovy krov + polozenie krytiny.

1. vie niekto orientacne ake su dobre ceny na tieto polozky pripadne odporucit z vychodneho slovenska? (staticke vyjadrenie, jednoduchy projekt, likvidacia eternitu cca 150m2, vytiahnutie murov a jednoduchy sedlovy krov 11x10m)

Medzitym svojpomocne by som rozobral sucasnu strechu, vypratal a vybural sucastne poschodie, nechal firmu vytiahnut mury, strechu a zakryt. Potom by som sa uz v klude hral s vypratanim medzitramoveho priestoru, dal tam ?parozabranu?, mineralnu vlnu kolko by vosla cca 15cm, Musim dat na tramy zaklop alebo mozem polozit druhu vrstvu izolacie tvrdenu mineralnu vlnu (podlahovy polystyren je asi slabsi na tepelnu izolaciu) cca 5cm - je to dost?, foliu, kari siet, podlahovku, poter alebo anhydrit (samozrejme s diletacnou medzerou pri stenach). Tolko som zatial vymyslel... Priecky by boli lahke sadrokartonove a pod sedlovou strechou pochodzny krov ako ukladaci priestor.
2. Poprosim overit pripomienkovat akekolvek ine riesenie skladby tramoveho stropu.

Material vonkajsej steny este neviem - bolo by vhodne spodnu tehlu kombinovat s ytongom? a potom 12-15cm izolaciu mineralnej vlny (kvoli externemu hluku) hrubka aby licovala so spodnou fasadou. Kvoli hluku aj trojskla okna aspon na stranu od zeleznice.
3. Tipy pre fasadu?

Domcek je pri zeleznicnej trati cize hluk aj vibracie su - specialne to nevadi ale tak ked sa rekonstruuje a bola by nejaka dobra moznost co najlepsie eliminivat necham si poradit.
Velka vdaka za kazdy nazor!
matote
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Str 16. Jan 2013 15:58:39
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat







Späť na Izolácie, zateplenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

cron