ziadost o SP a geodet

ziadost o SP a geodet

Poslaťod cyril » Pia 07. Mar 2014 18:14:17

Pozdravujem - uz som o tom pisal, ale este raz, lebo sa mi nedostalo pomoci :D. Mam otazku, ci je mozne, aby niekomu netrebalo k ziadosti o SP vyjadrenie (prosto nejaky paier od elektrarni, plynarni a vodarni)? mne povedal napr. vodar (zivnostnik, ktory by mal robit na stavbe) a ini, ze nic take nepotrebujem, pretoze tam uz mam komplet pripojky, len mam dat ziadost o pripojenie. ak to nie je pravda a v kazdom pripade urcite potrebujem papier k ziadosti o SP od vsetkych "sietarov", aky to je a co treba zdokladovat, co musim dolozit? uz som mal v ruke jednu ziadost a tam chceli prilohy, ktore som k projektu nedostal a projektant mi tvrdil, ze urcite mam vsetko, aby mi SP vydali. a nakoniec sused, ktory tam uz byva mi hovoril, ze tie papiere od spravcov sieti k ziadosti o SP nepotreboval, len sa ziadal pripojit, teda mu nahodili hodiny.


a druha vec je - ako je to s vymeranim pozemku? aky je postup, standard, co vsetko potrebujem od geodeta?

zase v mojom pripade - stavebny dozor sa ponukol vymerat stavbu, naco zivnostnici - stavbari - ze oni to urobia v pohode a nakoniec, aby to nebolo malo geodet - ze potrebujem autorizovaneho geodeta.


z pravej strany mam susedov plot (murovany - tvarnice), v predu - pevny bod skrinka na elektriku, vlavo a vzadu nic. moze sa stavba vymerat od tychto pevnych bodov? ved sused by v dnesnej dobe (myslim GPS) asi nemal snahu posuvat hranicu....


odpovedajte prosim polopate, som uz kus starsi a mimo fachu - studoval som celkom nieco ine :D dakujem za kazdu radu
cyril
 




Re: ziadost o SP a geodet

Poslaťod ... » Pia 07. Mar 2014 21:05:05

1. zavisi od toho ake stavebne povolenie vybavujes; taky zeleznicny most alebo priehrada napriklad pripojku na vodu urcite nebudu potrebovat :-) nejake to vyjadrenie od spravcov jednotlivych sieti treba ale asi takmer vzdy (ak tam nejake siete pobliz su)

2. pred zacatim stavby by ti mal stavbu vytycit geodet a dodat od toho vytycovaci vykres, ak to nespravis, moze ti ten vykres chybat pri kolaudacii a ked sa ti robosi seknu tak ti to potom moze trochu zneprijemnit zivot...
...
 
Príspevky: 1053
Registrovaný: Pia 14. Dec 2012 9:33:06
Dal súhlas: 31 krat
Dostal súhlas: 79 krat





Späť na Pozemok, projekt, príprava stavby

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron