vzduch zvonka pre vnutorny krb?

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod vanilka » Uto 09. Dec 2008 23:49:48

nedavali sme privod z exterieru, staci z interieru
vanilka
 
Príspevky: 61
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 14:45:04
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod martin1 » Str 10. Dec 2008 0:36:22

to je divne ze len z interieru, pocul som ze pri vzduchotesnom dome sa to nesmie.
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod sigma » Str 10. Dec 2008 8:24:21

guliver píše:miesto buduceho krbu

Neverim vlastnym ociam, komin je postaveny na dierovanych tehlach a nie na zosilnenom zaklade!!!
Obrázok užívateľa
sigma
 
Príspevky: 1861
Obrázky: 10
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 9:23:12
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 330 krat
Dostal súhlas: 108 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod MiroM » Str 10. Dec 2008 9:14:00

martin1 píše:to je divne ze len z interieru, pocul som ze pri vzduchotesnom dome sa to nesmie.

Do NED domu asi obvykle nedavaju mamutie vlozky vykonu 12kW a viac, ktore by si pre horenie potiahli svoje. Davaju sa tam vlozky vykonov radovo 6-7kW,ktorych hodinova spotreba vzduchu(odhadom 20-30m3) je prijatelna a nijako to neobmedzi tlakove pomery v dome. A tych par kubikov sa prisaje infiltraciami, dverami.....
Obrázok užívateľa
MiroM
 
Príspevky: 3037
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 8:21:13
Dal súhlas: 58 krat
Dostal súhlas: 244 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod MiroM » Str 10. Dec 2008 9:19:46

sigma píše:
guliver píše:miesto buduceho krbu

Neverim vlastnym ociam, komin je postaveny na dierovanych tehlach a nie na zosilnenom zaklade!!!


Nevzbudzuju tie krehke tehly doveru, ale malo by to byt ok. Pri ploche podorysu tvarovky cca 0.07m2 a hmotnosti kominu odhadom 1200kg vychadza tlak cca 0,17MPa , takze tie tehly by to mali uniest.
Obrázok užívateľa
MiroM
 
Príspevky: 3037
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 8:21:13
Dal súhlas: 58 krat
Dostal súhlas: 244 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod vanilka » Str 10. Dec 2008 10:46:57

sigma píše:
guliver píše:miesto buduceho krbu

Neverim vlastnym ociam, komin je postaveny na dierovanych tehlach a nie na zosilnenom zaklade!!!


podla mna je to adept do Corsiniho Takhle ne :shock:
http://forum.living.cz/viewtopic.php?f= ... a&start=16
vanilka
 
Príspevky: 61
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 14:45:04
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod quark » Str 10. Dec 2008 10:55:43

vanilka píše:nedavali sme privod z exterieru, staci z interieru

.. nemyslím si, prečo spalovať už zohriaty vzduch?
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod vanilka » Str 10. Dec 2008 11:19:35

quark píše:
vanilka píše:nedavali sme privod z exterieru, staci z interieru

.. nemyslím si, prečo spalovať už zohriaty vzduch?

a preco spalovat ladovy zvonku :) ? nezmierili sme sa s tepelnym mostom ktory by vznikol a konzultovali sme s nasim projektantom ako aj projektantom Koboku ze staci nasavanie z interieru
vanilka
 
Príspevky: 61
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 14:45:04
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: vzduch zvonka pre vnutorny krb?

Poslaťod vanilka » Str 10. Dec 2008 11:21:21

a este dodam, neboli sme si isty ci to bude ok, ale teraz vieme z praxe ze je
vanilka
 
Príspevky: 61
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 14:45:04
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: vzduch zvonka pre vnutorny krb?

Poslaťod Nastas » Str 10. Dec 2008 11:40:38

Budem dávať krbové kachle 5-6kw bez nasávania zvonku-drahé. Určite dom dokonale nevytesním a nezakážem rodine chodiť hore-dole, von-dnu. Vzduchotechnika niečo pridá.
Nastas
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Pia 05. Dec 2008 20:51:50
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 4 krat

Re: vzduch zvonka pre vnutorny krb?

Poslaťod martin1 » Str 10. Dec 2008 13:40:52

Nastas píše:Budem dávať krbové kachle 5-6kw bez nasávania zvonku-drahé. Určite dom dokonale nevytesním a nezakážem rodine chodiť hore-dole, von-dnu. Vzduchotechnika niečo pridá.


Asi to ukaze najlepsie test tesnosti - dverovy, co a ako, ci staci interierovy vzduch pre kachle alebo je to problem aj bezpecnosti aj narusenia tesnosti objektu, ten test som pocul ze stoji 20 000 Sk, dali ste si ho niekto robit? Je to potrebne?
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: vzduch zvonka pre vnutorny krb?

Poslaťod Nastas » Str 10. Dec 2008 14:47:22

Test mi je na nič. Komu ho budem ukazovať? Na kvalite prevedenia to už nič nezmení. To treba riešiť oveľa skôr. Za 20.000 mám kachle.
Nastas
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Pia 05. Dec 2008 20:51:50
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 4 krat

Re: vzduch zvonka pre vnutorny krb?

Poslaťod martin1 » Str 10. Dec 2008 15:06:42

No, myslim ze ten test sa robi v case, kedy sa to prave zmenit este da a utesnit, aby clovek naivne sa nespoliehal na rekuperacku a ani neviem kadial mi to bude utekat, ale ta cena je blba, inak vanilka ak ma cez atrea, tak ma mozno aj test, oni to odporucaju...
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod joko » Str 10. Dec 2008 15:21:44

MiroM píše:
martin1 píše:to je divne ze len z interieru, pocul som ze pri vzduchotesnom dome sa to nesmie.

Do NED domu asi obvykle nedavaju mamutie vlozky vykonu 12kW a viac, ktore by si pre horenie potiahli svoje. Davaju sa tam vlozky vykonov radovo 6-7kW,ktorych hodinova spotreba vzduchu(odhadom 20-30m3) je prijatelna a nijako to neobmedzi tlakove pomery v dome. A tych par kubikov sa prisaje infiltraciami, dverami.....

1. Je ti to jasné, 20 - 20 m3 za hodinu musíš pustiť do domu z vonka a zohriať. Preto vzduch z vonka cez zaizolovanú rúru.
2. Hore vyššie ironicky som opisoval bájku od Ezopa, ale, pokiaľ odídeš z domu na dve hodiny a všetko zavrieš, povedz odkial tých 50 m3 vzduchu nabere krb.
3. Pochopil som, že si prepočítal tlak na tie tehli pod komínom, ale byť na Tvojom mieste pred stavbou komína určite by so obetoval dva mechy betónu na základ komína. Dnes už len s dodatočnou investíciou zmeníš. Považujem tiež za najslaší článok komína.
Obrázok užívateľa
joko
 
Príspevky: 2409
Obrázky: 9
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 19:28:22
Bydlisko: Bratislava
Dal súhlas: 643 krat
Dostal súhlas: 273 krat

Re: vzduch z vonka pre vnutony krb?

Poslaťod MiroM » Štv 11. Dec 2008 1:19:49

joko píše:
MiroM píše:
martin1 píše:to je divne ze len z interieru, pocul som ze pri vzduchotesnom dome sa to nesmie.

Do NED domu asi obvykle nedavaju mamutie vlozky vykonu 12kW a viac, ktore by si pre horenie potiahli svoje. Davaju sa tam vlozky vykonov radovo 6-7kW,ktorych hodinova spotreba vzduchu(odhadom 20-30m3) je prijatelna a nijako to neobmedzi tlakove pomery v dome. A tych par kubikov sa prisaje infiltraciami, dverami.....

1. Je ti to jasné, 20 - 20 m3 za hodinu musíš pustiť do domu z vonka a zohriať. Preto vzduch z vonka cez zaizolovanú rúru.
2. Hore vyššie ironicky som opisoval bájku od Ezopa, ale, pokiaľ odídeš z domu na dve hodiny a všetko zavrieš, povedz odkial tých 50 m3 vzduchu nabere krb.
3. Pochopil som, že si prepočítal tlak na tie tehli pod komínom, ale byť na Tvojom mieste pred stavbou komína určite by so obetoval dva mechy betónu na základ komína. Dnes už len s dodatočnou investíciou zmeníš. Považujem tiež za najslaší článok komína.


1. Ked budem kurit v krbe,tak mi to ale aaaaaaaaaaabsolutne nebude vadit,pretoze ten chladny vzduch(nebude az taky chladny, bude z rekuperacky) ohrejem "lacnym" drevom v krbe

2.Toto su hypoteticke nezmysli. Urcite neodidem z domu a nenecham zakurene v krbe. A ak by som aj odisiel na tie dve hodiny, tych 40 kubikov velmi neovplyvni tlak v dome, pretoze aj keby bola rekuperacka odstavena, tak minimalne polovica sa prisaje netesnostami. Alebo si snad myslis, ze krb mi v dome vytvori taky podtlak, ze po tach dvoch hodinach, ked sa budem vracat domov, tak nebudem moct otvorit dvere? :mrgreen: :mrgreen:

3.Len tak mimochodom, to nie je foto mojho komina, ja som len pocital tlak a tvrdim, ze tie tehly to v pohode unesu.
Obrázok užívateľa
MiroM
 
Príspevky: 3037
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 8:21:13
Dal súhlas: 58 krat
Dostal súhlas: 244 krat




PredchádzajúciĎalší

Späť na Komín, krb

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia