Vyjadrenie technickej inšpekcie

Vyjadrenie technickej inšpekcie

Poslaťod MartinH » Pon 25. Jan 2010 18:39:55

V jednom z množstva povolení a vyjadrení mám napísané, že pred uvedením vyhradených výrobkov (zvisle posuvné vráta - to asi myslia garážovú bránu, expanzné nádoby a poistné ventily) do prevádzky je potrebné žiadať Technickú inšpekciu o vydanie odborného stanoviska. Dôvod: Lebo podľa paragrafu takého a v zmysle zákona hentakého v znení predpisu iného a v nadväznosti na neviemaké nariadenie vlády. Ak treba dopíšem aj tých niekoľko riadkov čísiel.

Absolvovali ste už niekto takú procedúru - predkolaudačnú inšpekciu ?
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat




Re: Vyjadrenie technickej inšpekcie

Poslaťod Pavlík Juraj, Ing. » Pon 25. Jan 2010 20:01:45

S technickou inšpekciou sme mali dočinenia zatiaľ (chvalabohu) iba raz pri jednej väčšej stavbe. Keď už mohlo byť stavebné povolenie vydané, tak si páni úradníci vymysleli túto požiadavku - že chcú vyjadrenie od TISR. Žiadosť o vyjadrenie spolu s dokumentáciou sme zaslali a zaplatili o 100% väčší poplatok - vraj za úrýchlené konanie. To "urýchlené" konanie nám totálne zbytočne, s prepáčením, zožralo ďalší mesiac a za štyri všeobecné (o ničom) riadky - "podmienky" sme (investor) zaplatili vyše 8000 Sk...

Česť a chvála našim úradom!!!
Pavlík Juraj, Ing.
 
Príspevky: 71
Obrázky: 1
Registrovaný: Pon 21. Dec 2009 1:01:37
Dal súhlas: 13 krat
Dostal súhlas: 15 krat

Re: Vyjadrenie technickej inšpekcie

Poslaťod MartinH » Uto 26. Jan 2010 1:16:05

Pavlík Juraj, Ing. píše:S technickou inšpekciou sme mali dočinenia zatiaľ (chvalabohu) iba raz pri jednej väčšej stavbe

Iba jediny raz ? Zvlastne. Expanznu nadobu alebo ine "vyhradene zariadenie" ma prakticky kazda stavba. Rozsvietila sa mi varovna kontrolka. Podme sa teda pozriet, co pani z inspekcie chcu. Odvolavaju sa na paragraf 14 odsek 1 pismeno d) zakona 124/2006 v zneni zakona 309/2007 a paragraf 5 odsek 1 nariadenia vlady 392/2006. To znie dolezito, vsak ?

Citat zo zakona: "Overovanie plnenia požiadaviek bezpečnosti technických zariadení zahŕňa .... posudzovanie, či technické zariadenia, materiál, projektová dokumentácia stavieb s technickým zariadením a jej zmeny, dokumentácia technických zariadení a technológií spĺňajú požiadavky bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a vydávanie odborného stanoviska.".

Citaty z nariadenia: "Toto nariadenie vlády ustanovuje minimálne požiadavky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia zamestnancov pri používaní pracovných prostriedkov pri práci" a "Ak bezpečnosť pracovného prostriedku závisí od podmienok jeho inštalácie, zamestnávateľ je povinný zabezpečiť vykonanie kontroly pracovného prostriedku po jeho inštalovaní a pred jeho prvým použitím a kontroly po jeho inštalovaní na inom mieste, aby zabezpečil správnu inštaláciu pracovného prostriedku a jeho správne fungovanie. Kontrolu vykonávajú oprávnené osoby podľa právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.".

Ale to sa ma absolutne netyka ! Nie som zamestnavatel a expanzka nie je pracovny prostriedok.

Na zaver sa vynara otazka, ci sermovanim s paragrafmi a nejasnymi formulaciami si nechcu zabezpecit objednavku od znechutenych a zneistenych stavebnikov. Necham ju bez odpovede.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat





Späť na Rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron