Výdrž spotrebičov

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod Jano82 » Ned 28. Feb 2016 18:32:09

Zdravim.

Chcem poprosit o radu ci ma niekto nejaky napad. Mam nasledujucu indukcnu varnu dosku: Bosch PIE 651B17E
Dnes nam z nicoho nic prestala fungovat lava polovica (dve platne). Ked polozim hrniec tak len preblikuju dve cisla "3" a take divne "P" - platne nehreju.
Samozrejme zaruka skoncila pred pol rokom...
Ma niekto nejaky napad ? Zajtra sa chystam zavolat aj do servisu a spytat sa na to.

Dakujem.
Jano82
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Pon 04. Okt 2010 21:11:44
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 5 krat




Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod Jano82 » Ned 28. Feb 2016 18:38:52

Jano82 píše:Zdravim.

Chcem poprosit o radu ci ma niekto nejaky napad. Mam nasledujucu indukcnu varnu dosku: Bosch PIE 651B17E
Dnes nam z nicoho nic prestala fungovat lava polovica (dve platne). Ked polozim hrniec tak len preblikuju dve cisla "3" a take divne "P" - platne nehreju.
Samozrejme zaruka skoncila pred pol rokom...
Ma niekto nejaky napad ? Zajtra sa chystam zavolat aj do servisu a spytat sa na to.

Dakujem.


Tak si odpoviem.
Doska je na dva istice. Isiel som do rozvadzaca ich len tak zo srandy vypnut a zapnut ( neboli spadnute) a doska uz funguje :yahoo
Ale vysvetlenie nemam... :?:
Jano82
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Pon 04. Okt 2010 21:11:44
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 5 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod tienik » Ned 28. Feb 2016 19:40:48

Takto z dialky mam pocit ze Ti to robil daky "umelec" lebo je to najpravdepodobnejsie zapojene proti normam.
tienik
 
Príspevky: 2254
Registrovaný: Str 14. Júl 2010 21:26:49
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 257 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod Jano82 » Ned 28. Feb 2016 19:57:59

Neviem ci je aj "umelec" ale elektrikar je...:-)
Co si pamatam napojena je tusim na dve fazy, ide mi tam ale hruby 380 kabel. Uz si to presne napamatam, zatial to fungovalo bez problemov tak uvidim...
Jano82
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Pon 04. Okt 2010 21:11:44
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 5 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod jpo76 » Pon 29. Feb 2016 9:33:17

u nás

práčka elektrolux, 6 rokov, bez problémov
sušička Bosch, 4 roky, bez problémov
indukcia Whirpool, 4 roky bez problémov
chladnička zanussi, bez problémov
rúra elektrolux, 4 roky bez problémov
vysávač Philips, 10 rokov, odišiel zapínač, vypínač- mechanický problém

televízor Panasonic- asi po 1 roku začal problém so samovypínaním, hocikedy sa sám vypne, najčastejšie sa aj sám potom zapne, niekedy však ostane na obrazovke hláška " žiadny signál", potom musíme televízor vypnúť a zapnúť a ide, alebo vytiahnuť a dať nazad kartu ( skylink), frekvencia vypínania je rôzna, niekedy ide aj hodinu v pohode, inokedy vypne 3x za 5 minút. Zvláštne je, že keď po vypnutí nenaskočí a ostane správa žiadny signál, tak teletext toho programu ide. Upodozrieval som Skylink, lebo to začalo robiť vtedy, keď zaviedli poplatok. Keď pozeráme DVD nikdy nevypne. Hľadal som, pýtal som sa, ale nikto nevie povedať v čom je problém.
jpo76
 
Príspevky: 6
Registrovaný: Ned 18. Aug 2013 20:05:00
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod emkac » Pon 29. Feb 2016 15:07:46

ziadny signal je zvycajne hlaska satelitneho boxu, ked ma problem s chytenim signalu
u teba to mozu byt dve priciny
- parabola nie je naladena presne, cize pri horsom pocasi, vetre a pod. moze mierne vypadnut signal
- blbne DVB S tuner v TV a ma problem so spracovanim signalu

kedze pri tom vypina aj samotnu TV, skor podozrievam druhu moznost


ci je zla alebo nie je zla Skylink karta, to overis lahko - prepni na TA3 alebo CT24 a nechaj to tam bezat.... tie nepotrebuju dekodovanie z karty, su free
ak to blbnut na nich nebude, moze to byt aj kartou, comu sa mi ale nechce verit
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2879
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 264 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod jpo76 » Pon 29. Feb 2016 15:53:23

ja kartu zasúvam zboku do TV, tam je taký slot, skúsim to s TA3 a CT24, ale zdá sa mi, že tie vtedy idú, takže keď naskočí žiadny signál, tak prepnem na TA3 alebo CT24 a uvidím ( alebo neuvidím)

to vypne som nemyslel, že vypne TV, ale je čierna obrazovka a potom postupne cez všetky hlášky znova naskočí obraz, alebo naskočí tabuľka žiadny signál, potom len vypnem a zapnem a znova cez všetky hlášky naskočí obraz
jpo76
 
Príspevky: 6
Registrovaný: Ned 18. Aug 2013 20:05:00
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod emkac » Pon 29. Feb 2016 16:08:31

ak ide TA3, tak je problem s dekodovanim karty.... skylink ma rozne druhy kodovania kariet, velmi zjednodusene ICE a IRDETO
na IRDETO potrebujes certifikovany prijimac, oficialne ti nema v TV v citacke ist
to je ale na specificke satelitne forum, niekde som dokonca cital, ze trebalo upgradnut TV firmware a dokonca niekde to ani nepomohlo a boli na TV problemy so sledovani HD programov, lebo TV satelitny tuner to nezvladal
Quis custodiet ipsos custodes?

S týmto príspevkom autora emkac súhlasil
WYSIWYG
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2879
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 264 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod jpo76 » Uto 01. Mar 2016 10:35:48

včera som to vyskúšal
pozeral som cca 30 minút naše programy, vyplo to 3 krát, z toho raz nenaskočil späť obraz a ostala hláška žiadny signál ( nepozeral som HD programy), vtedy som prepol na CT24 a to išlo, prepol som späť a tam stále hláška žiadny signál, po vypnutí a zapnutí naskočil obraz
potom som asi 1,5 hodiny pozeral CT24- nevypadlo ani raz
TV, karta a satelit bolo kupované naraz od jedného predajcu, je to IRDETO karta

takže z tohto vyplýva, že chyba je v karte?
jpo76
 
Príspevky: 6
Registrovaný: Ned 18. Aug 2013 20:05:00
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod WYSIWYG » Uto 01. Mar 2016 11:08:36

Suhlasim s emkacom, treba si pozriet satelitne fora...
Mam podobny problem na satelitnom prijimaci (CI modul IRDETO, Skylink karta IRDETO).
Ak rychlo prepinam, jednoducho zblbnem kartu. Vtedy idu naozaj len free programy.
Riesenim je len vybrat a opatovne vlozit CI modul, nestaci vybrat kartu.
Na nejakom satelitnom fore som nasiel popisy rovnakych situacii, teda je nas viac.
Laudatus...!
Obrázok užívateľa
WYSIWYG
 
Príspevky: 293
Obrázky: 0
Registrovaný: Štv 13. Aug 2009 15:48:40
Bydlisko: Bratislavské humná
Dal súhlas: 125 krat
Dostal súhlas: 27 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod emkac » Uto 01. Mar 2016 12:59:27

jpo76, tu ti zial neporadime... chod na satelitne forum a tam zadaj problem
akurat pis presne, ak chces, aby ti poradili.... cize konkretne napis presny typ TV, idealne aj verziu firmware, aky mas modul v TV (vlozeny v slote? zabudovany?), aku mas presne kartu (cislo nepis, ale musis vediet, ci je ICE a ci IRDETO (je na karte ICE 01 IRD 01, hlavne nepis nikde cele cislo karty)

slovo satelit nespominaj, ten urcite kupeny nemas :D, asi si mal na mysli parabolu, ta je vsak pre tvoj problem irelevantna

a ak ti poradia, mozes sem pre info vlozit vysledok ;)
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2879
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 264 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod salwator » Uto 01. Mar 2016 16:18:52

jpo76 píše:včera som to vyskúšal
pozeral som cca 30 minút naše programy, vyplo to 3 krát, z toho raz nenaskočil späť obraz a ostala hláška žiadny signál ( nepozeral som HD programy), vtedy som prepol na CT24 a to išlo, prepol som späť a tam stále hláška žiadny signál, po vypnutí a zapnutí naskočil obraz
potom som asi 1,5 hodiny pozeral CT24- nevypadlo ani raz
TV, karta a satelit bolo kupované naraz od jedného predajcu, je to IRDETO karta

takže z tohto vyplýva, že chyba je v karte?


taketo problemy nema ani rusky c***sharing
salwator
 
Príspevky: 85
Registrovaný: Pon 11. Júl 2011 18:56:34
Dal súhlas: 28 krat
Dostal súhlas: 9 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod bakula » Uto 01. Mar 2016 19:48:38

salwator píše:taketo problemy nema ani rusky c***sharing

Nema, lebo nefunguje na televizoroch zo sat primacom. Niekedy mam pocit ze tie SAT primace davaju do TV nasilu. Najskor je to problem naladit, potom zoradit stanice podla seba trva zhruba pol dna. Najlepsie je potom, ked to ten tv zabudne a poldnova robota je fuc. To som este nespomenul chyby softwaru, ktore pri rychlosti vypustania novych modelov nema kto updatovat, nekompatibilitu modulov atd. Ludia ktory uz toto absolvovali nakoniec rezignoavli a kupili si sat-primac.
bakula
 
Príspevky: 73
Registrovaný: Uto 19. Mar 2013 10:21:05
Bydlisko: SSR
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 3 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod k+k » Str 02. Mar 2016 9:29:31

salwator píše:Najlepsie je potom, ked to ten tv zabudne a poldnova robota je fuc. To som este nespomenul chyby softwaru, ktore pri rychlosti vypustania novych modelov nema kto updatovat, nekompatibilitu modulov atd. Ludia ktory uz toto absolvovali nakoniec rezignoavli a kupili si sat-primac.

Alebo si kupili magio, na jednom boxe nastavia cez web drag&drop-om a potom skopirovali na ostatne boxy. :) fuj, nechutna reklama na telekom, ale nedalo mi. :)
Obrázok užívateľa
k+k
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Uto 17. Feb 2009 21:31:42
Dal súhlas: 60 krat
Dostal súhlas: 71 krat

Re: Výdrž spotrebičov

Poslaťod raven » Str 02. Mar 2016 9:58:27

Mágio je fajn - aj ja ho mám.
Tie KAoN boxy sú super.
Len tých 50 € čo im dokopy nechávam za dsl net, mobil a tv je kúsok veľa.
Čo už, keď nie je konkurencia...:-/.
Hádam sa to čoskoro zmení...:)
Obrázok užívateľa
raven
 
Príspevky: 609
Registrovaný: Str 14. Jan 2009 20:50:27
Bydlisko: Košice-okolie
Dal súhlas: 30 krat
Dostal súhlas: 36 krat




PredchádzajúciĎalší

Späť na Interiér, dizajn, nábytok, kuchyne, kúpelne

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia