ziletka píše:Ja teda kavu nepijem vobec co sa o zene povedat neda.
Kupila si samostatny mlyncek a pakovy kavovar znacky Gaggia.
Kavu robi tak ze si namelie 7g kavy tusim, tu da do paky a do kavovaru a po zapnuti myslim ze cca do 1 minuty uz zasvieti kontrolka a moze robit kavu.
Zaujala ma zalezitost ohladom nahrievania paky. Viete mi dat nejake podrobnejsie info? Preco sa ma nahrievat? Mala by okrem toho co robi, robit este nejake kroky navyse?
P.S. Ked ma spravit 5-6 kav pre navstevu tak tiez by radsej privitala v tomto pripade automat.
cele je to o tom ze pokial sa kavovar a paka spravne nezahreju (nestabilizuje svoju teplotu) tak ked pustis vodu a ta prejde cez hlavu do paky tak teplota vody klesne z napr 92°C na 82 a to uz je sakra rozdiel vo vyslednej chuti kavy.
Takze spravne je zapnut kavovar, hned nasadit paku a nechat aspon 10 - 15 minut zahrievat ( vacsie stroje aj viac) a tesne pred samotnou extrakciou kavy este pustit na 1-2 sekundy vodu cez hlavu bez zalozenej paky.