Stránka 1 z 1

konstrukcia podlahy do kuchyne?

PoslaťNapísal: Str 15. Mar 2017 8:05:51
od matthewcheck
Prerabame stary dom a vyhadzali sme povodne dyle, mame teraz cca 20cm rozdiel oproti finalnej vyske ... podklad je ZB doska, kedze pod tym je ina izba ... akym sposobom je najlepsie a najekonomickejsie spravit novu konstrukciu?

Zvazoval som znova pouzit hranoly, aku vzdialenost medzi nimi? a co na finalny zaklop?

Re: konstrukcia podlahy do kuchyne?

PoslaťNapísal: Štv 16. Mar 2017 9:46:56
od Wlado
Ked mas 20cm daj polystyren .. krocajovy utlm a na to poter podla vyberu anyhydrid alebo betonovy a ma to dlazbu ci parketu a mas rovinu

Re: konstrukcia podlahy do kuchyne?

PoslaťNapísal: Štv 16. Mar 2017 12:49:41
od theb
Problem zrejme bude v tom, ze to je poschodie, asi najlepsie prebrat so statikom, ci by taketo riesenie bolo vhodne.
Moznosti je vsak viacero, nemusi byt horna vrstva nutne beton/anhydrid treba sa popozerat aj po suchej moznosti. Ak je vhodne izolovat, tak EPS popripade doskovu mineralnu izolaciu (lepsi utlm zvuku) a na rosty 2xOSB + finalna podlaha.

Re: konstrukcia podlahy do kuchyne?

PoslaťNapísal: Štv 16. Mar 2017 13:12:19
od matthewcheck
izolovat nie je nevyhnutne (zvukovo ani tepelne), preto som zvazoval dat iba tramy (cca kazdych 40-50cm) a na to zaklop z OSB ... je potrebna v dvoch vrstvach? aku hrubku pouzit?

Re: konstrukcia podlahy do kuchyne?

PoslaťNapísal: Ned 15. Júl 2018 21:42:40
od Laci833
hlavne si daj do kuchyne kvalitnu podlahu, tam sa ta podlaha niči najviac, viem o čom hovorim, aj moja manželka by ti o tom vedela rozpravat

Re: konstrukcia podlahy do kuchyne?

PoslaťNapísal: Pia 24. Aug 2018 14:09:49
od Maxox
mate niekto skusenosti s vinylovou podlahou v kuchyni? Hlavne zamkova. Vyplati sa to?