Videovratnik

Videovratnik

Poslaťod mendo » Pia 02. Dec 2011 11:12:23

Moja draha sa pred mesiacom zobudila a zahlasila mi ze ci nebudeme mat vratnika s kamerou, tak mi nic ine nezostava ako to zacat riesit. To ze nemam predpripravu a musim sekat do vymalovanych omietok je vec prva
Ta druha je cena. Co som pozeral tak co by stalo za uvahu tak s malym displejom tak od 200-300€
S vetsim displejom 300 a viac
Nikdy som vratniky neskumal, kedze pre mna je to uplne zbytocne. Kto ich mate môzte mi doporucit neaky konkretny typ?
Potrebujem len jednoduchy aby dokazal otvorit, el. zamok na branicke a aby kamera snimala tak aby bolo dnu na displeji aj cosi rozoznat. Vyhoda je ze vedla brany je poulicne osvetlenie

vec 3-tia je ze k brane mam potiahnuty kabel len pre el. zamok SYKFY 2x 1mm a nasiel som ze pre tieto vratniky staci 2 drot. http://easydoor.sk/sk/az na tu cenu sa mi to pozdava. Len ked som chcel pozriet ci sa to neda kupit mimo SR-CR tak mi to nevie najst co mi je dost divne.
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat




Re: Videovratnik

Poslaťod MartinH » Pia 02. Dec 2011 12:47:54

"Zkuste to bez drátů, milý Marconi"

Existuju aj bezdrotove videovratniky. Nemam s nimi skusenosti, ale bez pripravenych kablov to moze byt najlahsia cesta k cielu.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod Mongol » Pia 02. Dec 2011 13:01:13

Uz aj ja som nieco take hladal... a planoval aky kabel pouzit...

Tie lacne napr : http://www.emos.sk/kategorie/videotelef ... fony-emos/
potrebuju dost parov na prenos signalu videa a este aj otvaranie dveri.

Tie kvalitnejsie by mali ist aj po jednom pare kablikov vraj....

Ale osobnu skusenost zial nemam....
Mongol
 
Príspevky: 188
Registrovaný: Štv 07. Apr 2011 9:39:02
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 19 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mendo » Pia 02. Dec 2011 15:06:54

V kabloch by som az taky problem nevidel, pred domom v zemi mam pre tel.linku vyvedeny aj 4x3 sikfy, takze dalo by sa to pokombinovat v najhorsom pripade. Ide mi skôr najst dobry pristroj pomer /vykon cena, aby aj vecer bolo cez kameru na disleji rozoznat tvar, o funkcie mi az tak nejde.
mongol dik za link za tu cenu to vizera gut .
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mmiikkii » Pia 02. Dec 2011 20:21:32

vo firme s tym sem tam robime, easydoor sme neadavno montovali neviem uz presny model , bol to vstupny panel a vnutorna dotykova jednotka s pamatou na to kto zvonil :) kvalitu Vam teraz nenapisem, no zatial sa zakaznik nestazoval, tak ppredpokladam ze je to ok. Inak funguje po dvoch zilach.

NAjviac skusenosti mam s vratnikmi firmy alcad, je to kvalita, na z mojho pohladu nemoderne vnutorne jednotky a vysokaaa cena.
Ja som si chcel dat domov alcad nakolko mam k nemu pristup, no po tom co sme mali ten easydoor na firme dam asi ten, no vzhlad a prevedenie je take cinske :)
mmiikkii
 
Príspevky: 95
Registrovaný: Pia 09. Apr 2010 9:08:31
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mendo » Pia 02. Dec 2011 22:00:14

objednal som tento emos http://www.emos.sk/zbozi/3010000101-sad ... u-a-kamery aj s el. zamkom za 150€ coje v limite a zabil som 2 muchy jednou ranou :)
Uvidime aka bude kvalita. Pre mna je dôlezite aby bola manzelka "uspokojena" a nepilila mi stym usi. Len prezit rypanie novej omietky:(
Potom dam referencie
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod Jookie » Ned 04. Dec 2011 12:03:41

mendo píše:objednal som tento emos http://www.emos.sk/zbozi/3010000101-sad ... u-a-kamery aj s el. zamkom za 150€ coje v limite a zabil som 2 muchy jednou ranou :)
Uvidime aka bude kvalita. Pre mna je dôlezite aby bola manzelka "uspokojena" a nepilila mi stym usi. Len prezit rypanie novej omietky:(
Potom dam referencie


Ked to budes mat, napis ako si spokojny, mozno ta niektori okopirujeme ;)

Ja som nad vratnikom tiez chvilami zvazoval, ale kedze mame cokoobcanov na ulici a ich male kofoly nam obcas robia bordel (napr. zo srandy zvonia), tak som uz jedneho casu rozmyslal aj o odmontovani zvonceku (a necham tam len telefonne cislo). Neviem ci by takyto vratnik pozil na nasej ulici dost dlho.
Obrázok užívateľa
Jookie
 
Príspevky: 857
Registrovaný: Pon 27. Apr 2009 10:46:06
Dal súhlas: 52 krat
Dostal súhlas: 61 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mmiikkii » Ned 04. Dec 2011 16:13:21

asi potrebujes vratnik v prevedeni antivandal :D
mmiikkii
 
Príspevky: 95
Registrovaný: Pia 09. Apr 2010 9:08:31
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod filipino » Uto 13. Mar 2012 13:05:15

chcel by som sa opýtať na tie káble. Teraz budem dávať káble do zeme, ale nemám vybraný presný typ vrátnika. Aký kábel (kludne aj dva) by som tam mal dať, aby som pokryl všetky varianty napájania aj prenosu signálu?
Bude stačiť napríklad FTP kábel + na napájanie dvojlinka ako na alarm?
Ytong 25+20EPS/14EPS podlaha/26-36 spadovy EPS v streche+25 ŽB strop/rekuperácia/trojsklá
filipino
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Pon 31. Aug 2009 14:38:58
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 11 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mendo » Uto 13. Mar 2012 14:23:04

Su aj dvojkablove, ale po zisteni ceny ta to prejde. Na klasicky vratnik v cen.hladine okolo 150euri ti staci 8zilovy kabel, do 30m aj FTP + napajanie z trafa + dvojlinka na otvaranie dveri prip dalsia dvojlinka na velku branu
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod MartinH » Str 14. Mar 2012 0:50:08

Prave v tychto dnoch ABB oznamilo novinku ABB Welcome. Cena odradzajuca, ale ja som minuly rok kupil kameru do plota nejakej cinskej znacky a modlim sa, aby tento rok este stale existovali a predavali k tomu vnutorny monitor a v dalsich rokoch nahradne diely. S ABB by som sa nebal.


http://www117.abb.com/order_download.as ... egory=4143
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod filipino » Str 14. Mar 2012 9:23:19

Ok - díky. Natiahnem teda obyčajný 8-žilový FTP kábel a k tomu nejaký CYKY čo mi zostane z inštalácií v dome napr. z vypínačov. Alebo nejakú dvojlinku čo nájdem doma. Možno aj zo starej predlžovačky :lol:
Ytong 25+20EPS/14EPS podlaha/26-36 spadovy EPS v streche+25 ŽB strop/rekuperácia/trojsklá
filipino
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Pon 31. Aug 2009 14:38:58
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 11 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mendo » Str 14. Mar 2012 10:55:11

stou dvojlinkou to az tak neprehanaj, staci 2x0,5-ka max 2x1-ka
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod martin.melisek » Str 14. Mar 2012 10:59:27

mendo píše:Su aj dvojkablove, ale po zisteni ceny ta to prejde. Na klasicky vratnik v cen.hladine okolo 150euri ti staci 8zilovy kabel, do 30m aj FTP + napajanie z trafa + dvojlinka na otvaranie dveri prip dalsia dvojlinka na velku branu



chcem sa spytat preco do 30 m FTP, a co nad 30 m??? Ak ten kábel chcem tahat v zemi, moze byt obycajný FTP????

a potom k tomu este potiahnut nejakú dvojlinku. A treba prepojit miesta kde bude kamera (niekde na brána, na stlpiku ) a potom vnútri, kde bude monitor??? Dúfam ze dobre rozumiem, dakujem
martin.melisek
 
Príspevky: 299
Registrovaný: Sob 11. Sep 2010 17:06:54
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 9 krat

Re: Videovratnik

Poslaťod mendo » Str 14. Mar 2012 11:40:44

na dlhsiu vzdialenost treba napr. 8zilovy sikfy s hrubkou zily 1mm. Do zeme treba dat chranicku prip. aj odolnejsi Sykfy kabel. Ja davam FTP, lebo ho mam zadarmo.
Co sa tyka zapojenia popisem ako to mam ja. Zo zadnej strany monitora napojim ten 8zilak a druhy koniec pripojim ku kamere na plote. Privediem napajanie z trafa k obrazovke. Este je moznost ovladat 2x zamok na plote. Tam sa napaja dvojlinka a koniec je na el. zamku na brane. Videl som aj vratniky, ktore maju zvlast neaku riadiacu jednotku a tam sa to zas inak zapaja.
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat




Ďalší

Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

cron