V akom poradi robit vnutrone a vonkajsie siete?

V akom poradi robit vnutrone a vonkajsie siete?

Poslaťod mantor » Pia 09. Okt 2009 15:30:13

Ahojte, mohol by mi niekto poradit v akom poradi realizovat siete? Urobit skor vnutornu instalaciu vodovodu / elektriny / plynu a az ked to bude hotove riesit pripojenie od verejeneho vodovodu, alebo naopak? Mam hotovu hrubu stavbu, a rozhodujem sa, ci este pripojenie na siete, co znamena v mojom pripade kopat asi 40m ryhu, nahanat do konca roka. Moja predstava je taka, ze by som do zimy , zrealizoval vnutorne instalacie (sekanie, rozvody) a az na jar to pripojil naostro na verejne siete.
Naposledy upravil emkac dňa Str 21. Okt 2009 12:48:03, celkovo upravené 1
Dôvod: Zmena nazvu temy z "Pripojenie na vodovod"
mantor
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Pia 09. Okt 2009 15:22:16
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Pripojenie na vodovod

Poslaťod Jookie » Pia 09. Okt 2009 20:46:55

Vonkajsiu pripojku elektriny potrebujes az ked chces mat nieco vo vnutri napojene stale (napr. kotol), ak nie, tak si tam vzdy vies docasne dotiahnut kabel od elektromeru, inac je vnutorna a vonkajsia nezavisla (nezalezi na poradi).

Vonkajsiu pripojku kanalizacie budes robit najneskor vtedy, ked uz nieco budes chciet vypustat, cize kym nemas kuchynsku linku alebo kupelnu / wc urobene, tak bez nej kludne pozijes, cize tiez nezavisle vnutro a vonkajsok.

Vnutorny vodovodny rozvod ti nezavisi od vonkajsieho, kym ho nechces zacat pouzivat (kuchyna, kupelna) alebo kym nechces spojazdnit kurenie (ak bude vodne), cize aj s tymto mozes kludne pockat ked ti to nehori.

Plyn (ak ho budes pouzivat na varenie alebo kurenie) ti bude treba az ked budes mat kde varit alebo cim kurit.

Ak neplanujes kurit, varit, splachovat, sprchovat sa alebo nieco trvalo mat v elektrike cez zimu, tak kludne s vonkajsimi vedeniami pockaj do jari a rob tie vnutorne rozvody. Ak vsak nieco z toho budes chciet sprevadzkovat skor ako na jar, tak budes musiet urobit aj tie suvisiace vonkajsie rozvody. Co sa tyka poradia vovnutri, tak tam je odpad - voda - kurenie - elektrika.

S týmto príspevkom autora Jookie súhlasil
joko
Obrázok užívateľa
Jookie
 
Príspevky: 860
Registrovaný: Pon 27. Apr 2009 10:46:06
Dal súhlas: 53 krat
Dostal súhlas: 61 krat





Späť na Voda, kanalizácia a ČOV

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia