stropne chladenie v SDK

stropne chladenie v SDK

Poslaťod kriloter » Pon 21. Apr 2014 23:25:33

kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat




Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod Ludo » Uto 22. Apr 2014 15:04:29

ako pohoda
dobra vecicka to je
a dokonca to aj funguje
len zvycajne to zabije jedna vec
CENA
preto su neni na stranke cenniky....
Ludo
 
Príspevky: 1461
Obrázky: 0
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:33:55
Dal súhlas: 133 krat
Dostal súhlas: 174 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod MartinH » Uto 22. Apr 2014 15:10:45

Suhlas s Ludom. Funguje to a cena je naozaj vysoka.

Chladenie v SDK, len ked sa neda inak. Zaomietat rurky do stropu je ovela lacnejsie. Ale ked to musi byt, vybral by som toto. Ostatne su este drahsie :(
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3669
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 196 krat
Dostal súhlas: 301 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod kriloter » Uto 22. Apr 2014 15:39:49

dik, tusil som, ze cena nebude velmi ergonomicka :-D
inu moznost chladenia v principe nemam, klimu nechcem, podlahou chladit tiez nie, strop bude z sdk, toz tam moc nezaomietam ...
keby tak fungovala rura podlahoveho kurenia polozena na sdk podhlade ... :-D
kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod kriloter » Štv 24. Apr 2014 15:17:16

mam ponuku
chladiaca plocha 81m2
esteze som sedel
13271€ :-D
SDK panely 5913€
to na ten tyzden horuci pojdem radsej do finska kazdy rok :-D
kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod MartinH » Štv 24. Apr 2014 15:43:40

kriloter píše:to na ten tyzden horuci pojdem radsej do finska kazdy rok :-D


Tie tyzdne uz byvaju aj dva-tri. Vies kolko navstev by si mal v tom case s takym chladenim? :D
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3669
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 196 krat
Dostal súhlas: 301 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod theb » Pon 28. Apr 2014 10:48:49

Toto este nie je celkova cena, pretoze ta bizuteria okolo bude stat este tiez dost. Co sa tyka tych panelov...Vies si ich v pohode spravit aj doma sam, to nie je raketova veda.
Akurat budes potrebovat trosku casu na to. A vstupna investicia ti nepresiahne 1/10 uvedenej ceny. Tu platis skor za luxus, nie za komfort. :)
Obrázok užívateľa
theb
 
Príspevky: 773
Registrovaný: Štv 15. Júl 2010 9:30:19
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 62 krat

Poslaťod kriloter » Pon 28. Apr 2014 23:53:45

Neviem ci by som vyrobu zvladol, mas nejake howto? Este otazka ... Nefungovali by vlastne natahane rurky v podhlade?

Odoslané z Nexus 7 pomocou Tapatalku
kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod theb » Uto 29. Apr 2014 7:53:37

How-to, zlepit 2 SDK dosky (15 mm), idealne, ked ta spodna bude protipoziarna, tak ako by sa to podla noriem malo stavat. Nasledne jedna horna freza ceruzka, mozno vyrobena sablona, nech su vsetky hady rovnake. Kreslis, frezujes, das rurku, na to sietku lepidlo/sadru a mas prvu platnu hotovu. Treba dbat akurat na dlzku hadov, nech su vsade rovnako dlhe, resp. ich dlzka aby v kazdej vetve sedela. Pri podhlade by som uvazoval skor o meandri, nie o slimakovi, i ked asi aj to by slo.

A natahat hada do podhladu by slo, akurat sa treba pohrat s detailami, nech tie rurky su co najviac pritlacene ku sadrokartonu, kedze vzduchova medzera tu bude vystopovat ako izolant.
Nezabudnut pri tomto sposobe pouzit rurky so vzduchovou barierou.
Obrázok užívateľa
theb
 
Príspevky: 773
Registrovaný: Štv 15. Júl 2010 9:30:19
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 62 krat

Poslaťod kriloter » Uto 29. Apr 2014 20:12:13

Hm, ty by si sa na to dal? ☺
Otazka ... Robi sa chladenie aj nad kazetove stropy, tam to funguje? Je mi jasne, ze je lepsie mat tie rurky v sdk, ale fungovat by to nejako mohlo, aj ked sa sdk dotykat nebudu. Aspon eliminovat prehrievanie od strechy, bungalov bez betonoveho stropu, len sdk podhlad a vlna ... Hm?

Odoslané z Nexus 7 pomocou Tapatalku
kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod theb » Ned 08. Jún 2014 1:09:25

Ano dal by som sa do tejto srandy, ked som videl, co stal ten sadros original.

Sice tu na fore najdes vacsich zastancov vrstiev zateplenia, ako som ja, ale... Ono prave ten chlad, ktory ti pada dolu a nuti ist teply vzduch hore, ktory sa ochladi ti robi ten efekt "chladenia".
Co tak pridat radsej viac cm vaty navyse, ak to nejde tym chladenim? Kazetovy strop ako medzivrstva sa ti bude ochladzovat, ale vo vysledku ti to chladenie medzi kazetami a podlahou dost zabrzdi.
Obrázok užívateľa
theb
 
Príspevky: 773
Registrovaný: Štv 15. Júl 2010 9:30:19
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 62 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod MartinH » Ned 08. Jún 2014 7:37:18

theb píše:Ano dal by som sa do tejto srandy, ked som videl, co stal ten sadros original.


Mal som ponuku od jednej firmy a lacnejsie ako ten original vychadzalo dat na strop normal sadrokarton, na to tenke hadice a cele to zaomietat.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3669
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 196 krat
Dostal súhlas: 301 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod kriloter » Ned 08. Jún 2014 20:44:06

MartinH píše:
theb píše:Ano dal by som sa do tejto srandy, ked som videl, co stal ten sadros original.


Mal som ponuku od jednej firmy a lacnejsie ako ten original vychadzalo dat na strop normal sadrokarton, na to tenke hadice a cele to zaomietat.


Toto ma napadlo tiez, len by to chcelo nejake howto od niekoho co to tak ma spravene. Otazka je hlavne ako tie rurky rozumne uchytit na spodok SDK.
kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod MartinH » Ned 08. Jún 2014 21:15:27

kriloter píše:
MartinH píše:
theb píše:Ano dal by som sa do tejto srandy, ked som videl, co stal ten sadros original.


Mal som ponuku od jednej firmy a lacnejsie ako ten original vychadzalo dat na strop normal sadrokarton, na to tenke hadice a cele to zaomietat.


Toto ma napadlo tiez, len by to chcelo nejake howto od niekoho co to tak ma spravene. Otazka je hlavne ako tie rurky rozumne uchytit na spodok SDK.


Ja som to vtedy dalej neriesil. Nieco najdes tu:
http://www.g-term.sk/produkty_kr.php
(v dolnej casti - subory na stiahnutie)
ale je to pre kapilarne rohoze a o tych viem len tolko, ze existuju. Ale mozno tam nieco najdes.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3669
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 196 krat
Dostal súhlas: 301 krat

Re: stropne chladenie v SDK

Poslaťod kriloter » Ned 08. Jún 2014 21:42:37

dik
kriloter
 
Príspevky: 625
Registrovaný: Str 11. Jan 2012 16:36:30
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 10 krat




Ďalší

Späť na Rekuperácia, vetranie, VZT

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron