Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Ned 14. Aug 2011 21:15:14

Tento vikend som mal tu cest sa zoznamit s tymto super lepidlom a hydroizolaciou 2v1. Ale este nikdy sa mi nestalo, ze po tom co kupim snad najdrahsi material co sa predava, by som mal tak otrasne vysledky ako dnes. Vedel som, ze to bude tazke, obcas sa take nieco napise do diskusii. Ale vacsinou prevladaju pozitivne nazory. Pre mna vsak bol tento vikend uplny des. Som znechuteny a zniceny ako zbity pes. Vsetko je krive, zababrane, vratane celeho mna. Za cely vikend nemam robotu dokoncenu. No des. Nekachlickujem prvy krat, ale na tieto balkony asi nikoho nepustim, lebo by som sa prepadol od hanby.

Ale co, aj negativne skusenosti mozu pomoct ostatnym. Tak idem asi prvy s kozou na trh, zatial som nikde nenasiel ucelene informacie ako s tymto materialom vlastne robit. Vlastne som sa ani nedocital ako cistit toto svinstvo. V obchode sa mi snazili predat balenie vlhcenych utierok za skoro 20eur. Vraj recept na cistenie ma iba Sika. No nastastie som nenaletel a velmi dobre na to funguje lieh. Alebo aj vlhcene utierky na okna (v aute ich vozim vela, na Shell pumpach mi to stale ponukaju). Nesmiete to nechat dlho zaschnut, aj naradie si treba tak raz za 3hodiny uplne vycistit, inak prehrate a cistenie bude skoro nemozne ...

Tak a tu je zopar mojich foto. Prvy den prebehlo cistenie, vysavanie, vyrovnavanie poteru, opaskovanie a nanesenie prvej vrstvy. Je to krive, skarede, ale fakt som s tym nedokazal nejako slusne pracovat.
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... b3e18f5b81

Problem su aj rukavice. Tie dodavane zelene gumenne sa mi po chvili potrhali o nerezove hladitko. Nastastie som bol pripraveny a mal som dve sady takych textilno-gumenny a tie vydrzali. Ale presna robota sa s tym nedala robit. Vid foto z druheho dna ...
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... e3f6904a61

Nemal som dostatocny cit v rukach. To svinstvo vyliezalo zo spar a zapatlavalo vsetko na okoli. Cistenie hroza. Pokus o znovu vybratie hlbsie padnutej dlazby, skonci zase len zababranim vsetkeho na okolo. To ze pridate kus viac lepidla nic neriesi, lebo zase vela vytecie cez spary. Tak som sa na opravy vykaslal a ako to sadlo, tak to sadlo. Krive ale snad to nieco vydrzi. Uvidime po zime. Este ma caka dokoncenie sokliku. To som zvedavy co vsetko este zababrem. Dufam, ze to fasada prezije ...
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat




Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod Jookie » Pon 15. Aug 2011 0:19:30

pepa píše:Nekachlickujem prvy krat, ale na tieto balkony asi nikoho nepustim, lebo by som sa prepadol od hanby.


Pribeh znie ako z hororu, v skutocnosti to az take zle pre neznaleho nebude :) Najhorsie pocity ma clovek z veci, ktore si robi sam, lebo vidi vsetky tie drobnosti a nedokonalosti, ale ak by sa najala firma / robosi, tak by sa s tym nekaslali ani z tretiny tak ako ked si to clovek robi sam. Blbe je, ze ked uz clovek vie, kde je to nedokonale, tak mu pri kazdej chvili chodia oci presne na to. Po mesiacoch a rokoch si vsak zvykne clovek na cokolvek a prestane to vnimat :-D Takze to bude dobre.

S týmto príspevkom autora Jookie súhlasili - 2
Dodo, MartinH
Obrázok užívateľa
Jookie
 
Príspevky: 857
Registrovaný: Pon 27. Apr 2009 10:46:06
Dal súhlas: 52 krat
Dostal súhlas: 61 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Pon 15. Aug 2011 11:48:32

Ono z tych fotiek nie je vidiet tu hrozu ako sa s tym robi. Ked nieco zapatlas, tak neni cas fotit, ale treba to riesit. To, ze je to krive bude vidiet aj slepy.

Otazkou je ako to teraz dokoncit. Ako nalepit soklik, ako to utesnit zhora na sokliku, ako medzi soklikom a dlazbou, ako medzi dlazbou a dverami, cim to cele vysparovat ... Zatial som nic na to nekupil, akosi mi nie je jasne ako pokracovat ...
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod MiroM » Pon 15. Aug 2011 12:08:00

pepa píše:Ono z tych fotiek nie je vidiet tu hrozu ako sa s tym robi. Ked nieco zapatlas, tak neni cas fotit, ale treba to riesit. To, ze je to krive bude vidiet aj slepy.

Otazkou je ako to teraz dokoncit. Ako nalepit soklik, ako to utesnit zhora na sokliku, ako medzi soklikom a dlazbou, ako medzi dlazbou a dverami, cim to cele vysparovat ... Zatial som nic na to nekupil, akosi mi nie je jasne ako pokracovat ...


Neviem, ako sa to robi, ale napisem, ako by som to urobil ja.
Najskor by som styk dlazby a fasady obehol transparentnym neutralnym silikonom a poriadne to utesnil. Soklik mozes podla mna nalepit aj flexilepidlom. Ak to chces nalepit T8-ckou tak spachtlickou nanes len tolko, aby sa velmi nevytlacilo do spar. Na vrch soklika by som naniesol fasadnu omietku(hadam ti nieco zostalo) a urobil tam miernu sikminku, bolo by to prirodzene napojenie na fasadu.
Pri styku dveri a dlazby by som dal nejaku Al listu, alebo listu aka sa dava za kuchynske zasteny (15x15mm) a podlepil transparentnym silikonom.
Obrázok užívateľa
MiroM
 
Príspevky: 3037
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 8:21:13
Dal súhlas: 58 krat
Dostal súhlas: 244 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Pon 15. Aug 2011 17:40:23

Teraz ma zacat prsat, tak som vrazil aspon okolo dveri a fasady trochu sedeho neutralneho silikonu. Mne sa tam pri ram dveri uz ziadna lista nezmesti. Pridavali sme viac tepelnej izolacii a asi sme to uz trochu prehnali, poter vysiel dost vysoko, na to este hydroizolacia a dlazba. Podla spravnosti by sa asi mala dlazba zasunut pod ram dveri. Takto to asi bude robit problemy.

Obrázok
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod hv6 » Pon 15. Aug 2011 20:05:44

he, ked som to cital, ako keby som videl sam seba pred dvoma rokmi ... robil som presne taky balkon a nadaval som jak pohan )). sokel som lepil a vsetko ostatne ( spary madri soklom a dlazbou, zhora sokla, medzi dlazbou a dverami ) som tmelil so Sikaflexom - drzi bez problemov
hv6
 
Príspevky: 81
Registrovaný: Štv 27. Nov 2008 21:06:07
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 2 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod theb » Str 07. Sep 2011 13:27:34

Uz sa tesim na pracu s tymto zazrakom, idem s tym robit terasu. Rozmyslam, ci by nebolo vhodne vsetky drobne nerovnosti najprv lepidlom a sietkou zarovnat a potom na takto vyhladeny povrch nanasat tento drahy maglajz.

Je v tomto postupe nieco chybne, co by mi mohlo neskor skodit?
Obrázok užívateľa
theb
 
Príspevky: 789
Registrovaný: Štv 15. Júl 2010 9:30:19
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 67 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Str 07. Sep 2011 15:19:38

Hruby beton s tym budes izolovat tazko, resp. minies vela materialu. Ja doporucujem to co najviac vyrovnat a vyhladit.
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod theb » Štv 08. Sep 2011 10:11:37

Otazkou je cim ten beton vyrovnat. Zbrusit 24 m2 rucne sa neda malou flexou, velku rotacnu brusky sa nedoplatim.

Ako na to?
Obrázok užívateľa
theb
 
Príspevky: 789
Registrovaný: Štv 15. Júl 2010 9:30:19
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 67 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod mendo » Štv 08. Sep 2011 14:54:09

ak netreba znizovat vysku, vylial by som nivelacku
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Štv 08. Sep 2011 18:46:49

Brusit beton by sa mi nechcelo. Myslim, ze je jednoduchsie to napenetrovat a natiahnut na to tenku vrstvu flexklebru. Nivelacka bude asi drahsia.
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod Maxo » Str 15. Máj 2013 13:42:45

Vdaka Pepa za tieto skusenosti. No som teraz na vazkach - ci investovat do toho zazraku ci nie. Mam obkladaca s ktorym som relativne spokojny ale co som pozoroval jeho pracu tak vzdy sa stalo ze lepidlo mu vystupido do skar. A nikdy so Sikabond este nerobil ... Ked pozeram Pepove obrazky tak ma v sparach tiez relativne dost lepidla. Vadi to ? Da sa to vobec eliminovat ?
Maxo
 
Príspevky: 426
Registrovaný: Str 29. Sep 2010 20:56:50
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 23 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Str 15. Máj 2013 20:01:19

Heh, po rokoch som uz aj zabudol, ze co som tu popisal. Vlastne som uz aj zabudol na tu hrozu. Ale zase je fakt, ze kazdej navsteve, ktorej som to popisoval a ukazoval, tak iba na mna nechapavo kukali, ze co riesim, ze je to vsetko ok ... Takze asi tak ...

Len este doplnim, ze tak ako mi tu radili, dal som do hrany medzi dlazbu a fasadu sedy neutralny silikon. Ten sa vsak po asi 3 tyzdnoch zacal zmrstovat a odlepovat, na sike to zjavne nedrzalo. Takze silikonu sa v kazdom pripade vyhnite. Potom som ho vyrezal co to slo, kupil som tmel sikaflex 11 dal som tam ten. Bol velmi husty, velmi tazko sa mi vytlacal, narobil som sa s nim ako kon, ale drzi to. Az potom som lepil soklik. V navode k sikabondu bolo pisane, ze po dlhsom case treba zaschnutu vrstvu ozivit nejakym pripravkom. Ale ten som nezohnal, takze som tu prvu vrstvu sikabondu iba zoparkrat obehol handrou poriadne namocenou v liehu. A az potom som lepil soklik. Hranu som zase utesnil sikaflexom. Ten je vyborny, stale to tam drzi, nema to ani naznak odlepovania. Ostatne spary som sparoval ceresitom 43. Je taky dost hruby, nedali sa spary uplne pekne vyhladil. Ale zatial drzi dobre. Na vrch soklika som naniesol fasadnu omietku, tak ako ste mi radili. Nevyzera to nejako uzasne, ale zatial sa zda, ze to funguje a to je podstatne ...
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod Maxo » Str 15. Máj 2013 20:29:51

Tiez si myslim ze je to celkom OK len neviem ci treba ten Sikabond vyberat zo spar ci nie. Ide to vobec ?
Maxo
 
Príspevky: 426
Registrovaný: Str 29. Sep 2010 20:56:50
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 23 krat

Re: Skusenosti s lepenim na Sikabond T8

Poslaťod pepa » Str 15. Máj 2013 20:37:39

Da sa to, ale velmi tazko a dost zababres obe susedne dlazdice. Vybrat to asi treba, inak tam bude mala medzera a nebude tam drzat sparovacka. Pri ukladani dlazby si musis dat pozor, aby si ju prilis nezatlacil dole. Zdvihnut ju je uz takmer nemozne. Takze ulozit len velmi lahko a hned postupovat dalej, dotlacat az neskor, ked sa ti bude zda, ze to je naozaj nutne. A je dobre mat stale niekoho pri sebe, kto ma ciste ruky, podava dlazbu, podava papier na cistenie, podava handru navlhcenu liehom a atd. Velmi lahko sa od toho svinstva zababre vsetko naokolo ...
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat




Ďalší

Späť na Osvedčené postupy, pracovné náradie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron