Satelit multifocus E-85

Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Uto 24. Jan 2017 21:59:52

Chlapi,

uz druhy tyzden sa marne snazim vyladit parametre mojej multifocus, aby som mal aj Astru 23E aj Thor 1W a som uz z toho fakt na prasky. Slabsie transpondery na Astre mi kockuju (napr. JOJ HD) a niektore na Thorovi ani nenaladim (vacsina HD vo Freesate).

Pritom taky zaprdeny Hotbird, Astra 19E alebo Amos 5E su uplne v pohode. Len tam niet velmi co pozerat...

Menim scew anteny aj LNB, upravujem naklon aj azimut ale prdlacky z toho :(

Chcelo by to presnejsie a/alebo flexibilnejsie meradlo na DVBS2 a/alebo skusenejsieho cloveka. Vedel by niekto helfnut?

Samozrejme nechcem to gratis.

dakujem velmi.

Lokacia: Bahon, okres Pezinok.
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat




Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod mp1 » Str 25. Jan 2017 8:00:54

mp1
 
Príspevky: 340
Registrovaný: Pia 21. Nov 2008 13:15:08
Dal súhlas: 33 krat
Dostal súhlas: 21 krat

Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Str 25. Jan 2017 8:42:54

mp1 píše:http://www.parabola.cz/abc/

Toto mam uz davno nastudovane, teraz potrebujem fine tuning...


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod raven » Štv 26. Jan 2017 20:47:38

Škoda, že som si neprečítal toto vlákno skôr - práve som sa vrátil z dvojdňovej služobky z BA.
Som sa ti mohol prísť na to pozrieť...
Taký detail - jednotlivo dokážeš naladiť družice?
P.s.: aké LNB máš?
Obrázok užívateľa
raven
 
Príspevky: 605
Registrovaný: Str 14. Jan 2009 20:50:27
Bydlisko: Košice-okolie
Dal súhlas: 29 krat
Dostal súhlas: 34 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Štv 26. Jan 2017 21:12:46

raven píše:Škoda, že som si neprečítal toto vlákno skôr - práve som sa vrátil z dvojdňovej služobky z BA.
Som sa ti mohol prísť na to pozrieť...
Taký detail - jednotlivo dokážeš naladiť družice?
P.s.: aké LNB máš?


vsetky pozadovane satelity v podstate mam - aspon niekolko TP z nich. Astru 23 mam uz v podstate v pohode vyladenu, s astrou 19 nebol vobec problem, takisto s hotbirdom 13. Len s tym Thorom sa trapim - napr. 11747H, 12607H, 11823H, 11977H mam signal uplne nulovy. Pritom napr. taky 11727V mam uplne v pohode, s nulovou chybovostou... Celkovo na tej pozicii najde dost malo kanalov :( z 132 transponderov dokaze chytit tak polovicu, ak nie menej... uz som z toho uplne na prasky...

LNB mam taku roznu zmesku, ale na kritickych okrajovych poziciach mam tie cierne vsetkymi vychvalovane, co si neviem spomenut ako sa volaju a to dolezite cislo maju 0,1.

edit: teraz som si uvedomil, ze v pohode chytam signal z Thor 5, ale problem mam so signalom z Intelsat 10-02, ktory vysiela so slabsim EIRP...
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod raven » Pia 27. Jan 2017 18:34:59

Astra a Hotbird majú super signál - tie chytíš na hocičo.
Ktoré frekvencie/TP máš problém chytiť na 0,8W?
Obrázok užívateľa
raven
 
Príspevky: 605
Registrovaný: Str 14. Jan 2009 20:50:27
Bydlisko: Košice-okolie
Dal súhlas: 29 krat
Dostal súhlas: 34 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Pia 27. Jan 2017 23:11:27

raven píše:Astra a Hotbird majú super signál - tie chytíš na hocičo.
Ktoré frekvencie/TP máš problém chytiť na 0,8W?

napr. 11747H, 12607H, 11823H, 11977H mam signal uplne nulovy. Pritom napr. taky 11727V mam uplne v pohode, s nulovou chybovostou...
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod raven » Sob 28. Jan 2017 20:06:00

A ako sú na tom frekvencie 12015H 30000, 12034V 30000, 12303V 27500?
Obrázok užívateľa
raven
 
Príspevky: 605
Registrovaný: Str 14. Jan 2009 20:50:27
Bydlisko: Košice-okolie
Dal súhlas: 29 krat
Dostal súhlas: 34 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Sob 28. Jan 2017 20:41:06

raven píše:A ako sú na tom frekvencie 12015H 30000, 12034V 30000, 12303V 27500?



pri vsetkych mam takmer plny signal...
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod emkac » Sob 28. Jan 2017 21:50:18

minule mi na znackovom LNB blbla polarizacia... tusim ked sme s fabkom nastavovali jeho E85, tak jedno LNB bolo v haji a chyba sa prejavovala tak, ze V isla a H nie alebo naopak....
skusil si vymenit LNB co mas na Thore za nejake ine?
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2858
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 255 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod raven » Sob 28. Jan 2017 22:02:33

Tiež sa prikláňam k chybe na LNB.
Ak by ti nešli horeuvedené TP, tak s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou by bol problém v slabom tuneri.
Druhý STB si predpokladám už otestoval...
Takto ostáva už len chyba na LNB, pokiaľ samozrejme sú dobre spravené napojenia F-konektora na koaxiál.
Skús vymeniť LNB za kvalitnejšie. Odporúčam tie 0,1dB od Amika, či od Golden Interstaru.
Ak nepomôže ani to, tak posledná vec bude anténa - mal som už aj vyosenú - nedal sa naladiť Eurobird. Laborovalo sa so všetkým, samozrejme v decembri - bola to paráda :). Na konci sa otestovala druhá anténa a problém sa vyriešil.
Ale to sa stalo len raz. Dúfam, že to nebude tiež tvoj prípad...
Obrázok užívateľa
raven
 
Príspevky: 605
Registrovaný: Str 14. Jan 2009 20:50:27
Bydlisko: Košice-okolie
Dal súhlas: 29 krat
Dostal súhlas: 34 krat

Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Ned 29. Jan 2017 9:40:56

emkac píše:minule mi na znackovom LNB blbla polarizacia... tusim ked sme s fabkom nastavovali jeho E85, tak jedno LNB bolo v haji a chyba sa prejavovala tak, ze V isla a H nie alebo naopak....
skusil si vymenit LNB co mas na Thore za nejake ine?

Tie Ravenove frekvencie mi isli vsetky. A tam boli vertikálne aj horizontálne polarizácie...


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Satelit multifocus E-85

Poslaťod deko » Ned 29. Jan 2017 9:44:35

raven píše:Takto ostáva už len chyba na LNB, pokiaľ samozrejme sú dobre spravené napojenia F-konektora na koaxiál.

Tiez mi to vrtalo hlavou. Tak som sa nastval, objednal krimplovacie klieste, konektory a vsetko budem mat nakrimplovane.. Uvidim v utorok...


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod raven » Ned 29. Jan 2017 11:24:22

Kliešte a nacvakávacie konektory sú IMHO zbytočnosť. Ja roky fungujem na obyčajných F-kách, čepeľovom nožíku a obyčajnom kábli zo sat obchodu. Keď je dobre spravený konektor, tak to musí ísť. Niekedy sa pritrafí zlý spoj - vtedy len cvakneš 1 cm s kombinačkami, odblankuješ a našrubuješ F-ko.
Skús si prerobiť konektory pri LNB aj pri STB.
A ak sa dá, po prerobení konektorov, vyskúšaj vynechať DISEqC a daj si LNB z 0.8W napriamo do STB. Vylúčiš tým tiež chybu na DISEqC-u.
Obrázok užívateľa
raven
 
Príspevky: 605
Registrovaný: Str 14. Jan 2009 20:50:27
Bydlisko: Košice-okolie
Dal súhlas: 29 krat
Dostal súhlas: 34 krat

Re: Satelit multifocus E-85

Poslaťod emkac » Ned 29. Jan 2017 11:59:53

ja som nastavil za svoj zivot az tusim 3 E85 (mam taky pocit, ze s prvym si mi pomohol deko prave ty :D), a na dvoch boli problemy a na jednom nie

problem s vadnym LNB som uz spominal, urcite na tej jednej pozicii skus spravit vymenu

druhy problem bol na jednej parabole opacne napisana elevacia, takze ak som mal napr. nastavit elevaciu 34.3°, tak som musel v skutocnosti 55,7
ale toto nie je tvoj problem, kedze hrube naladenie mas a chyba ti jemne

inac ako pisal raven, vzdy pri problemoch som odpojil diseq a isiel napriamo len cez 1 LNB, tak som vylucil vsetky ostatne chyby

krimpovacie klieste mam, zrus objednavku ;) nemam rezak na kabel iba, a mozem ti povedat, ze bez rezaka odmietam uz krimpovat konektory :)
najma ak mas kvalitny hrubsi koax, tak krimpovanie tesnych konektorov na nie dobre orezany kabel je peklo
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2858
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 255 krat




Ďalší

Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron