Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod Majo 2 » Pia 09. Mar 2012 10:30:53

mne sa páči toto, hádam takéto veci zlacnejú: http://www.digizone.cz/clanky/dst-10ci- ... -dvb-s-na/
mám v tom guláš ale študujem, aj deti budú chcieť televízor vo svojich izbách.
http://translate.google.com/translate?h ... /distr.htm
trochu som sa spoliehal na Wifi, ale teda asi nie :?:
Mám hviezdicový rozvod FTP káblami ktoré ľahko vymením za koaxiál, ale aby išli do každej izby spolu mi nejak nevychádza.
Môžem použiť FTP kábel 10 žilový 0,5 mm na viac odberných miest ?
Majo 2
 
Príspevky: 1060
Registrovaný: Pon 05. Jan 2009 14:08:51
Dal súhlas: 30 krat
Dostal súhlas: 47 krat




Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod diry » Pia 09. Mar 2012 11:16:20

Ja som riešil rozvody v dome pomocou DELTA 8 a po pevom roku som spokojný http://extranet.schneider-electric.sk/h ... delta8.asp Mám poriešený Wifi prenos po dome a v altánku, TV v izbách, kde stačí pozerať, čo pustím v obývačke a v izbe, kde chcem pozerať nezávislé programy som natiahol naviac koaxiálny kábel od paraboly a cez satelitný prijímač pozerám TV nezávislé na obývačke...
Obrázok užívateľa
diry
 
Príspevky: 87
Registrovaný: Pon 23. Feb 2009 23:16:15
Bydlisko: Košice
Dal súhlas: 3 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod Mongol » Pon 12. Mar 2012 12:16:31

tienik píše:Mozem potvrdit, vlastna potreba ma dohnala k podrobnemu studovaniu katalogov.
Schneider ma presvedcil tymi polmodulmi a idem ich vyuzit na viacerych miestach u mna v dome. Dokonca maju spolocny ramik na 4 polmoduly, takze relativne na kusku miesta mam 4 tlacitka - vynikajuca vec.
Tam maximum je az 4x SAT vedla seba ak treba :-)


Mozes prosim prezradit, ake oznacenie to ma u Schneidera, resp katalog. cislo, alebo aspon seriu v ktorej je mozne pouzivat do ramikov moduly...


Vdaka

S týmto príspevkom autora Mongol súhlasil
diry
Mongol
 
Príspevky: 188
Registrovaný: Štv 07. Apr 2011 9:39:02
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 19 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod diry » Pon 12. Mar 2012 13:56:15

Môžeš si to pozrieť aj na tejto stránke nie je to reklama, len má najlepší prehľad jednotlivých modulov) - http://www.iqmarket.sk/sk/Produkty/Vypi ... =par_range len si musíš vybrať konkrétnu radu vypínačov (ja mám Unica plus - je čo sa týka farebnosti asi najpestrejšia a cenovo najprijatelnejšia) . Asi najlepšie pre objednávanie konkrétnych modulov je použiť ich online konfigurátor - na stránke je v ľavej časti hore - pretože automaticky skombinuje moduly do celku, čím nezabudneš na nič! Pre celkovú orientáciu si treba ešte stiahnuť katalóg - http://www.iqmarket.sk/files/products/d ... atalog.pdf
Obrázok užívateľa
diry
 
Príspevky: 87
Registrovaný: Pon 23. Feb 2009 23:16:15
Bydlisko: Košice
Dal súhlas: 3 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod M0f0 » Uto 13. Mar 2012 1:42:27

diry píše:Ja som riešil rozvody v dome pomocou DELTA 8 a po pevom roku som spokojný http://extranet.schneider-electric.sk/h ... delta8.asp Mám poriešený Wifi prenos po dome a v altánku, TV v izbách, kde stačí pozerať, čo pustím v obývačke a v izbe, kde chcem pozerať nezávislé programy som natiahol naviac koaxiálny kábel od paraboly a cez satelitný prijímač pozerám TV nezávislé na obývačke...


zaujimave riesenie co som pozeral ale kolko vide takato sranda na RD?
M0f0
 
Príspevky: 171
Registrovaný: Str 26. Okt 2011 11:52:53
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 2 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod diry » Uto 13. Mar 2012 10:54:24

Myslím, že až také drahé to nie je - samotná Delta ma stála 450€, rozvody FTP káblom som pre vyššie prenosy riešil STP káblom - tienené samostatne všetky páry, cenu už nepamätám a ukončenie som v robil rozvodmi schneider elektrik MGU3.477.25 ks po 18€ v každej izbe. V strede domu mám vyvedený internet a wifi a od neho do rozvádzača, kde je umiestnená Delta a switch s 8 portami. Naviac je od TV centra v obývacej izbe privedený k Delte koaxiálny kábel, ktorým ide spoločný TV signál. Odtiaľ je do každej izby ťahaný kábel, po ktorom ide internet a TV signál (spoločný) Samostatný TV signál je ťahaný koaxiálnym káblom od satelitu do každej izby v ktorej chcem mať nezávislý príjem TV.
Obrázok užívateľa
diry
 
Príspevky: 87
Registrovaný: Pon 23. Feb 2009 23:16:15
Bydlisko: Košice
Dal súhlas: 3 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod M0f0 » Uto 13. Mar 2012 16:09:33

diry píše:Myslím, že až také drahé to nie je - samotná Delta ma stála 450€, rozvody FTP káblom som pre vyššie prenosy riešil STP káblom - tienené samostatne všetky páry, cenu už nepamätám a ukončenie som v robil rozvodmi schneider elektrik MGU3.477.25 ks po 18€ v každej izbe. V strede domu mám vyvedený internet a wifi a od neho do rozvádzača, kde je umiestnená Delta a switch s 8 portami. Naviac je od TV centra v obývacej izbe privedený k Delte koaxiálny kábel, ktorým ide spoločný TV signál. Odtiaľ je do každej izby ťahaný kábel, po ktorom ide internet a TV signál (spoločný) Samostatný TV signál je ťahaný koaxiálnym káblom od satelitu do každej izby v ktorej chcem mať nezávislý príjem TV.


pokial spravne pocitam tak iba jednotka + koncovky = 450 + (25*18) = 900. Kabel musi byt v kazdom pripade a aj tie koncovky, ale verim ze pri standartnom rieseni sa daju zohnat lacnejsie, takze investicia cca 900 Eur navyse. Lenze na nezavisle sledovanie TV v izbach treba aj tak tahat samostatny koaxial. Takze vysledok sa aspon pre mna javi ze si radsej natiahnem do izieb v husich krkoch min. 2x koaxial a dvojzasuvku + 2x FTP a dvojzasuvku . Do "centraly" si dotiahnem akurat internet do routera, koaxial kable zo SAT pojdu samostatne do kazdej izby.
M0f0
 
Príspevky: 171
Registrovaný: Str 26. Okt 2011 11:52:53
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 2 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod diry » Uto 13. Mar 2012 17:20:08

Samozrejme, že takéto riešenie bude vždy lacnejšie, ale tu ide o celkový konfort, ktorý Delta umožňuje. Ja som to mal skoro zadarmo, pretože to u mňa skúšal švagor pre svoju firmu a budúcich zákaznikov...Vrátane podlahového kúrenia a celkového riadenia cez jednotku Honeywell...Túto zimu som spálil iba 300m3 plynu, pomáhal som si prikurovaním v krbe 79 dní od 1.10. do teraz.
Obrázok užívateľa
diry
 
Príspevky: 87
Registrovaný: Pon 23. Feb 2009 23:16:15
Bydlisko: Košice
Dal súhlas: 3 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod zahradnik » Uto 13. Mar 2012 22:26:17

diry píše:Samozrejme, že takéto riešenie bude vždy lacnejšie, ale tu ide o celkový konfort, ktorý Delta umožňuje. Ja som to mal skoro zadarmo, pretože to u mňa skúšal švagor pre svoju firmu a budúcich zákaznikov...Vrátane podlahového kúrenia a celkového riadenia cez jednotku Honeywell...Túto zimu som spálil iba 300m3 plynu, pomáhal som si prikurovaním v krbe 79 dní od 1.10. do teraz.


zaujima ma, ci to, ze si spalil len 300m3 plynu je zasluhou DELTY alebo je to zasluha prikurovania pocas takmer troch mesiacoch...
Obrázok užívateľa
zahradnik
 
Príspevky: 213
Obrázky: 2
Registrovaný: Sob 18. Júl 2009 21:21:33
Bydlisko: kedysi to bol Assakurt
Dal súhlas: 15 krat
Dostal súhlas: 19 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod diry » Uto 13. Mar 2012 22:52:27

...zásluhou kysuckého dreva, krbu a chcenia niečo robiť aj fyzicky - ostatné je otázka komfortu, či chcem platiť, alebo robiť! Pripísal som to tu len pre dokreslenie celkového stavu a s Deltou to nemá nič spoločné. Ale radšej mám vždy riešenie, ktoré mi ponúkne aspoň dve možnosti. Pretože až raz sa mi nebude chcieť robiť, tak si zaplatím viac a mám to už pripravené! Ale zostaňme pri pôvodnej téme...!
Obrázok užívateľa
diry
 
Príspevky: 87
Registrovaný: Pon 23. Feb 2009 23:16:15
Bydlisko: Košice
Dal súhlas: 3 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod M0f0 » Štv 15. Mar 2012 9:52:12

nejakeho kludne aj internetoveho ale osvedceneho predajcu na brelen kable neporadite? co som googlil nie su az take rozsirene, dakujem
M0f0
 
Príspevky: 171
Registrovaný: Str 26. Okt 2011 11:52:53
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 2 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod M0f0 » Pia 16. Mar 2012 1:05:48

M0f0 píše:nejakeho kludne aj internetoveho ale osvedceneho predajcu na belden kable neporadite? co som googlil nie su az take rozsirene, dakujem


konkretne mam na mysli belden h125 al pvc
M0f0
 
Príspevky: 171
Registrovaný: Str 26. Okt 2011 11:52:53
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 2 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod filipino » Sob 17. Mar 2012 20:55:13

Mam otazku ku koaxu: Na hranici pozemku nám trčí koax - budúca káblavka a internet. Privediem k nemu z domu koax kábel v chráničke. Mám ale dve možnosti:
1. Od hranice k pozemku do domu ho potiahnuť ku vchodu a tam dať malý rozvádzač na nejaký zosilňovač, router a podobne. Odtiaľ ťahať koax k telke a FTP kábel k PC zásuvkám.
2. Natiahnuť koax k telke v kuse bez prerušenia až do obývačky a prípadné rozdelenie na TV a internet urobiť až tam.
3. A napadá ma ešte tretia možnosť - pre istotu k hranici pozemku ku koaxu v zemi dotiahnuť aj FTP kábel. Ak by to káblovkári chceli rozdeľovať už tu.

Je lepšie nechať koax v kuse, alebo sa dá aj prerušiť v malom rozvádzači pri vchode do domu, kde by mi to lepšie vyhovovalo?
Ytong 25+20EPS/14EPS podlaha/26-36 spadovy EPS v streche+25 ŽB strop/rekuperácia/trojsklá
filipino
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Pon 31. Aug 2009 14:38:58
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 11 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod Josse » Štv 07. Jún 2012 10:54:52

Cim viac citam som z toho viac "mimo".
Momentalne taham elektriku a uz mam prehlad kade pojdu rozvody k TV a aj siet. Doma mam 2 telky pri kazdej SAT prijimac a 1 katru ktoru zdielam cez RS 232 ci ako sa vola na druhy prijimac. V novostavbe budu pravdepodobne 4-5 TV. Moje zavery, pripadne dotazy su:
1. budem tahat koax ku kazdemu SAT prijimacu (ak bude s 2 tunermi = 2x koax)
2. ku kazdej telke pojde FTP kabel. Je potrebne ku kazdemu SAT prijimacu FTP kabel zvlast?
3. ak je SAT prijimac s 2 tunermi potrebuje aj 2 x FTP?
4. je nejake vyhoda alebo nevyhoda pouzit na prepojenie SAT prijimacov FTP kabel alebo ich prepojit cez RS232 ?
5. 2 SAT prijimace viem ako su prepojene ale ako sa vlastne prepoja 4 prip 5 SAT primacov (cez router?)?
6. chcel by som do technickej miestnosti umiestnit sietovy disk pre nahravanie/ prehravanie. Staci ho len napojit na router alebo potrebujem nejake ine zariadenie aby som mohol kludne v obyvacke pozerat film z disku?
7. rozvody domaceho kina budu v stene - neviete o nejakej zasuvke pre pripojenie reprakov?
Josse
 
Príspevky: 66
Registrovaný: Str 10. Mar 2010 8:36:32
Bydlisko: LE, KE
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Rozvody v dome koaxialom, rozne dotazy k satelitu

Poslaťod Mongol » Štv 07. Jún 2012 11:27:42

Skusim k bodu 7.

taketo nieco by sa mohlo dat pouzit:
http://vypinacezasuvky.sk/podla-radenia ... 4424-biela
Mongol
 
Príspevky: 188
Registrovaný: Štv 07. Apr 2011 9:39:02
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 19 krat




PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia