Robit steny zo SDK?

Robit steny zo SDK?

Poslaťod rasti » Str 10. Dec 2008 22:24:48

Vazeni kolegovia,chcem sa opytat na moznost lepenia SDK na stenu z Ytongu namiesto lepidla-sietky-stierky.Nie je to lacnejsie,rychlejsie a cistejsie riesenie?Mne to tak vychadza.V USA (nepodpichujem),ale aj v zapadnej Europe sa to pouziva vo velkom dlhe roky.Zdrave to tiez je,ved je to prirody matros.Ma niekto s tym skusenosti.Poradte.Vdaka
Naposledy upravil emkac dňa Štv 11. Dec 2008 0:09:01, celkovo upravené 1
Dôvod: Zmena nazvu temy
rasti
 
Príspevky: 37
Registrovaný: Ned 07. Dec 2008 4:30:35
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: steny zo SDK

Poslaťod jferenc1 » Str 10. Dec 2008 22:37:35

Ja som to tak robil a je to podstatne rýchlejšie a čistejšie ako naťahovať omietku. Hlavne je to rovné, čo sa s omietkou nie vždy podarí. J.F
jferenc1
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Str 10. Dec 2008 22:34:58
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: steny zo SDK

Poslaťod tomas g » Str 10. Dec 2008 22:38:52

V pohode, aj u nas sa to robi bezne
http://www.knauf.cz/wpimages/other/art343/W61.PDF
tomas g
 
Príspevky: 1040
Obrázky: 0
Registrovaný: Pia 21. Nov 2008 17:33:12
Bydlisko: TT
Dal súhlas: 150 krat
Dostal súhlas: 144 krat

Re: Robit steny zo SDK?

Poslaťod vanilka » Štv 11. Dec 2008 11:06:45

mame len SDK v celom interiery, stropy, mury, aj niektore priecky
vanilka
 
Príspevky: 61
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 14:45:04
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Robit steny zo SDK?

Poslaťod opek » Štv 11. Dec 2008 11:36:05

SDK dnes stoji necelych 50,- Sk za stvorak, rozhodne je to vyhodnejsie ako omietky (nezanedbatelna hrubka 12,5 mm sadry), i ked ja som na murovane steny daval omietky...
Obrázok užívateľa
opek
 
Príspevky: 356
Obrázky: 1
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 9:08:15
Dal súhlas: 18 krat
Dostal súhlas: 30 krat

Re: Robit steny zo SDK?

Poslaťod quark » Štv 11. Dec 2008 13:14:54

bol som u suseda keď takto robil celý dvojdom, na moju otázku prečo? či kvôli financiám, či kvôli kvalite prevedenia, alebo vzhľadu, som dostal jednoduchú odpoveď: "nezohnal som omietkárov".
Sused je súdny znalec v obore stavebníctvo.
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Robit steny zo SDK?

Poslaťod esde » Štv 11. Dec 2008 14:22:23

>V USA (nepodpichujem),ale aj v zapadnej Europe sa to pouziva vo velkom dlhe roky.

Dovod je vo vysokej cene pracovnej sily, nema to nic k kvalitou. Len ti naozaj prachati si v USA dovolia klasicke omietky. Je to luxus, za ktory sa plati.
esde
 
Príspevky: 1226
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 18:33:16
Dal súhlas: 49 krat
Dostal súhlas: 162 krat

Re: Robit steny zo SDK?

Poslaťod quark » Štv 11. Dec 2008 14:37:20

esde píše:>V USA (nepodpichujem),ale aj v zapadnej Europe sa to pouziva vo velkom dlhe roky.

Dovod je vo vysokej cene pracovnej sily, nema to nic k kvalitou. Len ti naozaj prachati si v USA dovolia klasicke omietky. Je to luxus, za ktory sa plati.


myslím,že z tou cenou je to už aj u nás....., uvidíme čo s tým spraví fin. kríza a utlmenie stavebníctva......
takže ja som prachaty :D ... momentálne teraz ešte ano,ešte niečo zostalo z úveru......
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Robit steny zo SDK?

Poslaťod mlaco » Štv 11. Dec 2008 15:12:52

Mna hlavne zaujima, ze co sa deje v dutinach medzi stenou (povedzme murovanou) a medzi SDK.

Nie je to "zivna poda" pre hmyz?
Štádium: tmelenie, upratovanie, police. Inak hotovka (44+15eps, strecha 48, sikminy 36, inels)
Obrázok užívateľa
mlaco
 
Príspevky: 1088
Obrázky: 0
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 0:24:13
Dal súhlas: 36 krat
Dostal súhlas: 58 krat





Späť na Steny, omietky, obklady, fasáda

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia