Projektansky software

Projektansky software

Poslaťod Pierre » Sob 21. Dec 2013 16:39:30

Zdravím páni majstri :-) Chcem sa spýtať či máte nejaké skúsenosti s nejakým projektanským softom ? Teraz sa momentálne hrajkám s XL PRO2 od legrandu ale má to podla mňa nejaké muchy , skúšal som stiahnuť PDC od ABB ale tam ani za svet neviem rozbehnúť wiring diagram na zakreslenie schémy . Nejaké nadstavby na autocad alebo tak radšej skúšať ani nebudem lebo to je pre mňa zatial španielska dedina . Viete nieco poradiť ? Úplne že najlepšie by bolo keby mi niekto vedel poradiť ako rozbehať ten PDC .
Ďakujem
Pierre
 
Príspevky: 38
Registrovaný: Sob 17. Nov 2012 10:31:52
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 1 krat




Re: Projektansky software

Poslaťod tienik » Sob 21. Dec 2013 19:41:51

je to dost siroka zalezitost - nepises co konkretne by si chcel riesit. Rozvadzac? trasy kablov? nejake funkcie? atd....
Ja osobne pri obycajnom dome pouzival len Excel. Za tie roky uz mam svoj system tabuliek, takze zapojenie rozvadzaca si navrhnem v zosite "stlpcovo" a do riadkov potom idu dlzky kablov na okruhy, pocty skatul, neskor aj konkretne pristroje, atd.... no a ked skoncim, mam komplet takulku celej instalacie :-) Je to maximalne prehladne a hlavne dobre kontrolovatelne - ked kablujem, skrtam si hotove bunky.
Na vacsie objekty samozrejme prichadza na rad autocad, ale to uz nie su prace pre jedneho cloveka, tam aj struktura dokumnetacie ma ine pravidla. Tam uz je potom samostatne silovina, slaboprud, technicka sprava, vykazy atd.....

Ked ale robim dom mojim sposobom, mam vsetko podstatne a potrebne v tom jednom excelackom zosite. Ked potom robim, vytlacim si tabulku na jednu A3 a radost pracovat.
tienik
 
Príspevky: 2358
Registrovaný: Str 14. Júl 2010 21:26:49
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 270 krat

Re: Projektansky software

Poslaťod Pierre » Sob 21. Dec 2013 19:47:55

Práve tie softy co som písal riešili uloženie rozvádzača a projekt zapojenia , ale z toho xlpro2 od legrandu sa mi ten výsledný projekt proste nejak nepáči :) z toho abb vylezie perfektný projekt len to neviem rozbehat :)
Pierre
 
Príspevky: 38
Registrovaný: Sob 17. Nov 2012 10:31:52
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 1 krat





Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

cron