pripravne prace na neurceny typ podlahovky

pripravne prace na neurceny typ podlahovky

Poslaťod MartinH » Pia 15. Jan 2010 23:06:29

Zatial som si nevybral firmu na podlahove kurenie, ale uz by som potreboval pripravit rozvody v stenach, aby mohli omietkari robit svoju pracu.

Myslim tym:
- plechove krabice pre rozdelovace na kazdom poschodi
- prepojenie tychto krabic od kotla a medzi poschodiami - stupacky
- pripravu na radiator v garazi.

Da sa vobec toto spravit tak, aby vybrata firma nemala problem napojit si "svoj" system rozdelovacov a rurok ? Su tie vymenovane casti dostatocne univerzalne resp. kompatibilne ?
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat




Re: pripravne prace na neurceny typ podlahovky

Poslaťod Slavo_T » Pia 15. Jan 2010 23:38:02

Pre tieto prace by bolo dobre mat zakupene rozdelovace . Skrinky sa daju osadit , len niesom si isty ci vsetci vyrobcovia maju rovnake uchytavanie drziakov rozdelovaca . Prepojenie rozdelovacov medzi sebou by som robil urcite s osadenym rozdelovacom v skrinke. Aby si vedel presne kde dat koleno , kde sa to bude napajat v tej skrinke , kolko tam budes mat miesta , aky velky bude rozdelovac ( kolko segmentov , ventil , ovzdusnovak, vyp. ventil , ...).
Pri napajani/prepajani rozdelovacov som zacinal stale od rozdelovacov , potom sa to zlucilo a dalej rurky viedli do kotolne.
Takze, ak tieto veci budes mat , tak uz budes mat za sebou fasu rozhodovania sa ohladne podlahovky . ( Vyrobcu ) . Radiator do garaze by nemal byt problem , nechaj dlhsie rurky a potom sa to napoji.
Ja osobne som osadil najprv skrinky , potom nahodil rozdelovace , natahal rurky podlahovky , ponapajal ich na rozdelovace a potom prepojil rozdelovace medzi sebou . Material som mal nakupeny este pred zacatim osadzovania skriniek , takze som uz priblizne vedel , co a ako. V kotolni som nechal dlsie rury , ktore sa potom skratili a pripojili ku kotlu.
Obrázok užívateľa
Slavo_T
 
Príspevky: 662
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 18:28:32
Dal súhlas: 74 krat
Dostal súhlas: 64 krat

Re: pripravne prace na neurceny typ podlahovky

Poslaťod deko » Pia 15. Jan 2010 23:49:22

MartinH - co tak zacat uvazovat ekonomicky a nevyberat firmu, ale konkretne druhy pouzitych materialov? uz davno si mal mat spraveny prieskum trhu. nevadi, spravis ho teraz. vyberies rozdelovac, konkretnu technologiu - jednotlive komponenty pokojne mozu byt od viacerych firiem. kupis a osadis skrinku a dalsie zalezitosti, ktore budu pod omietkou. a omietkari mozu robit :ano:

sorry ale mam pocit, ze k tomu pristupujes sposobom "dostanem nieco z pekarne, ale neviem co to bude". to fakt nie je dobry pristup. :roll:
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2484
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 150 krat
Dostal súhlas: 194 krat

Re: pripravne prace na neurceny typ podlahovky

Poslaťod MartinH » Sob 16. Jan 2010 10:49:27

Slavo, dakujem za objasnenie postupu montaze.

deko píše:sorry ale mam pocit, ze k tomu pristupujes sposobom "dostanem nieco z pekarne, ale neviem co to bude". to fakt nie je dobry pristup. :roll:

V tejto faze je mi jedno, ake meno vyrobcu bude na stitku rozdelovaca. Mam podrobny projekt, viem, kde ten rozdelovac bude, kolko a akych okruhov sa z neho napoji a to mi teraz staci. Ked kurenie pride na rad o pol roka, budem sa zaujimat detailnejsie, ale teraz sustredim pozornost na to, co je aktualne.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat





Späť na Vykurovanie, ohrev vody, kotly

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron