Priebezna datova zasuvka

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod embe » Pon 26. Nov 2012 18:10:22

tienik píše:patch panel ma vlastne "usi" na upevnenie, policu nepotrebuje
ruter moze byt aj "usaty" alebo stolovy. Podla toho bud nepotrebuje, alebo potrebuje.
Do rozvadzaca musis dotiahnut napajanie, klasicky 230 VAC L+N+PE.
No a dane PE pripojis aj ku kostre rozvadzaca - ziadna veda.
Este by tam po spravnosti mala byt prepetovka triedy D ked mam ist na to do detailov.


Velka vdaka. Pokial je prepetovka v samotnom el. rozvadzaci s ochranou do 5m a datova rozvodna skrina bude od el. rozvadzaca tak max 1,5 tak by to mohlo byt v pohode bez prepetovky v datovej skrini, spravne?
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat




Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod MartinH » Pon 26. Nov 2012 19:17:35

embe píše:Pokial je prepetovka v samotnom el. rozvadzaci s ochranou do 5m a datova rozvodna skrina bude od el. rozvadzaca tak max 1,5 tak by to mohlo byt v pohode bez prepetovky v datovej skrini, spravne?


Do el. rozvadzacov sa zvykne davat typ 1 a 2 (po starom B a C). Do datoveho rozvadzaca (vseobecne k citlivej elektronike) patri typ 3 (D).

Este doplnim, ze ak v datovom rozvadzaci bude len switch za 40€, tak by som to neriesil
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod embe » Pon 26. Nov 2012 19:31:07

MartinH píše:Do el. rozvadzacov sa zvykne davat typ 1 a 2 (po starom B a C). Do datoveho rozvadzaca (vseobecne k citlivej elektronike) patri typ 3 (D).

Este doplnim, ze ak v datovom rozvadzaci bude len switch za 40€, tak by som to neriesil


Dakujem a ocenujem doplnujuce info! Bude tam asi aj ten NAS a ten vyjde na tych 200-300 EUR bez diskov...
Mate na mysli napriklad nieco taketo? Bohuzial tam nepisu aky typ to je (ani pri ziadnom dalsom co ma Agem na sklade):

http://www.agem.sk/produkt/19-rozvodny- ... 91824.html
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod MartinH » Pon 26. Nov 2012 21:28:26

embe píše:Mate na mysli napriklad nieco taketo? Bohuzial tam nepisu aky typ to je (ani pri ziadnom dalsom co ma Agem na sklade):

http://www.agem.sk/produkt/19-rozvodny- ... 91824.html


Preco nie, ak vyhovuje prevedenim. Je to jedna z mnozstva moznosti. Na iny typ prepatovky ako je spravny 3 resp. D v obchode s vypoctovou technikou nenatrafite.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod embe » Uto 27. Nov 2012 22:03:24

Dnes som hovoril s elektrikarom, tak v dvoch miestnostiach bude asi mozne natiahnut novy kabel a v tretej to asi poriesim tycm switchom...
Tiez som sa ho pytal na tieto zastrcky a prepatove ochrany, logicky ze kedze tieto su posledne a za nimi je uz len spotrebic, tak by mali byt vsetky D.
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod artful » Str 23. Jan 2013 14:06:50

ja by som tam dal malinky switch do tej zasuvky a bola by priebezna
napajal by som ho cez PoE
Obrázok užívateľa
artful
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Str 23. Jan 2013 13:22:36
Bydlisko: Jaskový rad 79
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod ... » Štv 24. Jan 2013 9:44:33

embe píše:
Dakujem a ocenujem doplnujuce info! Bude tam asi aj ten NAS a ten vyjde na tych 200-300 EUR bez diskov...
Mate na mysli napriklad nieco taketo? Bohuzial tam nepisu aky typ to je (ani pri ziadnom dalsom co ma Agem na sklade):

http://www.agem.sk/produkt/19-rozvodny- ... 91824.html


ak chces ale 10" rozvadzac, daj si pozor ze to co si sem linkol je stavane pre 19" racky (okrem toho tiez zozerie 1U vysky a dalsie U pod tym ti zozeru zahnute napajacie kable

artful píše:ja by som tam dal malinky switch do tej zasuvky a bola by priebezna
napajal by som ho cez PoE


ak tam chce gigabit, tak s poe bude mat trosku problem, lebo poe vyuziva prave piny 4,5,7,8 ktore sa pri 100mbit nepouzivaju ale pri giga su nutnostou
...
 
Príspevky: 965
Registrovaný: Pia 14. Dec 2012 9:33:06
Dal súhlas: 19 krat
Dostal súhlas: 66 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod artful » Štv 24. Jan 2013 10:12:18

Obrázok užívateľa
artful
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Str 23. Jan 2013 13:22:36
Bydlisko: Jaskový rad 79
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod ... » Štv 24. Jan 2013 10:35:55

artful píše:http://www.i4wifi.cz/gigabit-poe-injector_d1891.html


viem ze na to existuju sposoby ako to riesit, v kazdom pripade to uz nie je tak jednoduche ako len zapojit nevyuzite vodice (kedze take tam uz nie su)
...
 
Príspevky: 965
Registrovaný: Pia 14. Dec 2012 9:33:06
Dal súhlas: 19 krat
Dostal súhlas: 66 krat

Poslaťod bakosmi » Str 29. Apr 2015 8:02:41

Vysekal by som dieru na podom. krabicu s vetracími otvormi a dnu dal malý kovový gigabit switch napajany poe adapterom. Pri takom sietarskom zverstve akeho ste sa dopustili bude taká krytka na stene ten najmenší trest :D
bakosmi
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Str 12. Mar 2014 21:07:42
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Priebezna datova zasuvka

Poslaťod bladerunner » Str 29. Apr 2015 15:53:17

ak sú pochybnosti, či sa nový kábel bude dať zatiahnuť /vzdialenosť, ohyby,.../ tak by som v tomto prípade neriskoval. situácia sa dá uspokojivo riešiť, ako bolo vyššie popísané /switch,.../. ak nastane nejaký problém pri zaťahovaní druhého kábla, môže sa poškodiť aj ten jeden čo tam je /alebo sa nepodarí zatiahnuť 2 namiesto 1/ a situácia bude oveľa horšia ako je teraz :|
nie som síce sieťar, ale myslím si, že keď chceš gigabitovú sieť a naplno využiť cat6e káble, tak tam nesmieš mať nejaké brutálne ohyby, aj zásuvky musia byť cat6e, musia byť správne zapojené a už vôbec nepripadajú do úvahy zverstva typu spájkovanie káblikov a pod :idea:
bladerunner
 
Príspevky: 1226
Registrovaný: Pon 05. Okt 2009 20:10:55
Dal súhlas: 63 krat
Dostal súhlas: 122 krat




Predchádzajúci

Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron