Prepojenie vypinacov c 6

Prepojenie vypinacov c 6

Poslaťod bugi » Str 15. Dec 2010 18:02:31

Ahoj,
nacrtol som prepojenie 4 lamp v izbe cez vypinace c.6.
Prosim poradte ci to je spravne nakreslene. Nie som si isty tym kablom Cyky 5c v tom prvom nacrte.
Dakujem
Prílohy
svetlo izba 5c.GIF
svetlo izba 5c.GIF (11 KiB) Zobrazené 1186 krát
svetlo izba 3c.GIF
svetlo izba 3c.GIF (11.31 KiB) Zobrazené 1186 krát
bugi
 
Príspevky: 1
Obrázky: 2
Registrovaný: Str 15. Dec 2010 16:28:10
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Prepojenie vypinacov c 6

Poslaťod fery » Str 15. Dec 2010 19:25:49

Mne sa to zdá v obidvoch prípadoch OK. :ano:
Obrázok užívateľa
fery
 
Príspevky: 72
Registrovaný: Sob 22. Nov 2008 8:43:49
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: Prepojenie vypinacov c 6

Poslaťod MartinH » Str 15. Dec 2010 22:04:10

Verziu s 5-zilovym kablom radim zahodit. Je to len nezvycajna zhoda okolnosti, ze kabel z vypinaca do vypinaca vedie po trase, kde su dve svietidla. V tom prvom svetle je privod, ale v tom druhom nie je ziadny dovod prerusit, vtiahnut do svietidla a svorkovat kabel vlastne iba prechadzajuci okolo. Pri vymene ziarovky v tom svietidle tak bude vzdy pritomna faza, aj ked bude vypnuty vypinac. To je nestandardne a neocakavane.

S týmto príspevkom autora MartinH súhlasil
Slavo_T
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3700
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 200 krat
Dostal súhlas: 303 krat

Re: Prepojenie vypinacov c 6

Poslaťod Slavo_T » Str 15. Dec 2010 22:42:53

MartinH ma predbehol , kym som to napisal , tak uz sem pridal on prispevok s podobnym vysledkom ako som chcel napisat. Jednoznacne pouzit zapojenie podla obr.2 . Vypinace poprepajat jednym kablom a svietidla smyckovat nezavisle od prepojenia vyp. . Domnievam sa , ze tie svietidla budu v sdk strope , takze obr.1 je komklikovanejsie riesenie a bude potrebovat viac montaznych krabic .
Takze privod do krabice nad vypinacom č.1 , z krabice kabel 3x1,5 do vyp. č.1 , z krabice 3x1,5 do dalsieho vyp. č.2 , z krabice vyvod do prveho svetla 3x1,5 a potom svetla medzi sebou poprepajat 3x1,5 . Ak nechces mat viditelne krabice , tak sa to da poprepajat za vypinacom v hlbokej montaznej krabici .
Obrázok užívateľa
Slavo_T
 
Príspevky: 662
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 18:28:32
Dal súhlas: 74 krat
Dostal súhlas: 64 krat

Re: Prepojenie vypinacov c 6

Poslaťod tienik » Str 15. Dec 2010 23:51:43

veru tak, jednoznacne c.2
c.1 je funkcne - ale ozaj nestandarne a ak to o par rokov budes opravovat, alebo prerabat, budes si lamat hlavu nad tym co si to vymyslel :-)
tienik
 
Príspevky: 2247
Registrovaný: Str 14. Júl 2010 21:26:49
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 254 krat





Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia