Pohon pre 2 kridlovu branu - vyustenia kablov

Pohon pre 2 kridlovu branu - vyustenia kablov

Poslaťod AndyBe » Sob 02. Júl 2011 23:07:40

Zdravim Vas.

Idem riesit pohon pre dvojkridlovu branu. Neviem vsak ako je tam riesena komplet kabelaz a elektrika.
Viem len ze treba dotiahnut CYKY 3x1.5.

Otazky:
1.Pohony maju asi nejaku riadiacu jednotku a predpokladam ze ten kabel sa pripoji tam. Odtial idu kable k motorom? Ak ano.. ake?
2.V akej vyske mam nechat kabel trcat? Piliere su este neni zabetonovane, takze viem to dat kamkolvek. Ide mi o to aby bolo vsetko schovane, cize ziadne kable po vonku.
3. Treba nejake dalsie kable? Ako funguje ochrana pri prekazke? su tam nejake fotobunky alebo motor zastavi ak je "pretazeny"?
4. Uhol otvorenia brany je rieseny ako? su tam nejake mikrospinace? alebo ked sa otvorene kridlo o nieco opre..tak zase ako keby zastane "pretazenim"?

Ak mate niekto nejake foto, pls hodte mi to sem nech si to viem predstavit.

Tiez chcem mat elektronicky zamok na branku pre pesich, ten ako osadim do betonoveho piliera? Do kovovej zarubne si to viem predstavit.. ale do piliera vobec. Ide tam nejaky "pomocny plech" ako keby kusok zarubne?

Dik za info....
AndyBe
 
Príspevky: 130
Registrovaný: Pia 09. Júl 2010 17:28:11
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 11 krat




Re: Pohon pre 2 kridlovu branu - vyustenia kablov

Poslaťod fery » Ned 03. Júl 2011 17:44:29

ake-kable-predpripravit-medzi-domom-a-branou-branickou-t2279.html

K tomu uhlu otvorenia brány: Pohony sa vyrábajú rôzne. Sú aj bez koncových spínačov, doraz sa rieši mechanicky. Motor "narazí", elektronika zaznamená zvýšený odber prúdu a vypne. Ja by som ale radšej odporúčal pohony s nastaviteľnými "koncákmi". Uhol otvorenia sa dá v určitom rozsahu nastaviť a čo je podľa mňa najväčšia výhoda, že potom krídla v koncových polohách "netrieskajú". :)
Obrázok užívateľa
fery
 
Príspevky: 72
Registrovaný: Sob 22. Nov 2008 8:43:49
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: Pohon pre 2 kridlovu branu - vyustenia kablov

Poslaťod MartinH » Ned 03. Júl 2011 20:17:18

AndyBe píše:Idem riesit pohon pre dvojkridlovu branu. Neviem vsak ako je tam riesena komplet kabelaz a elektrika.


Mate vybraty konkretny typ? Nie je na webe navod? Ja som riesil len garazovu sekcionalnu branu a vyrobca mal na stranke pomerne obsiahlu dokumentaciu. Myslim vsak priamo zahranicneho vyrobcu, nie slovenske zastupenie.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat

Re: Pohon pre 2 kridlovu branu - vyustenia kablov

Poslaťod mizulin » Uto 05. Júl 2011 14:49:25

Zdravim , bez typu pohonu a riadacej elektroniky existuje univerzalna rada. Potiahnut k riadacej elektronike CYKY 3*1,5 respektivne 3*2,5 . Z elektroniky do pohonov natiahnut CYKY 5*1,5 . Pokial dbas na normy tak urcite budes mat aj bezpecnostne listy alebo fotobunky . K nim staci potiahnut UTP kablik z riadacej elektroniky .

Potom zamotam ta este viac . Treba zohladnit aj moznost ovladania brany , drviva vacsina pohonov pozna dva typy otvorenie pre pesich cize sa neotvori komplet ,alebo uplne otvorenie .Brana sa potom moze napojit na zabezpecovacku,casovac automatickeho otvorenia brany,Dialkove ovladace ,domovy vratnik ,alebo iny system kontroly vstupu . Zhodou okolnosti .Teraz na parkovisko ,kde parkujem riesim pohon kridlovej brany , kde budu pouzite uvedene moznosti okrem napojenia na zabezpecovacku , ale s moznostou zachovania dialkovych ovladacov ineho vyrobcu bran .

Takze tak


S otvaracom na branku pre "pesich" ti poradi vyrobca tvojej branky . Robi sa taky pomocny kvazi ramik na zamok . Alebo sa zamok zareze do betonu a prekryje plechom . 1va moznost je ,ked ludia rozmyslaju druha moznost je zufalost .
mizulin
 
Príspevky: 18
Registrovaný: Str 13. Apr 2011 19:03:44
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat





Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron