podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Pon 16. Nov 2009 9:36:33

ahojte,

uz je tomu nejaky piatok co sa zamyslam na projektom domu a postupne sa snazim vytlct z nie uplne idealne orientovaneho pozemku co najviac.
prvotne sme rozmyslali aj nad poschodovym domom s podkrovim, no postupne sme sa dopracovali k rozhodnutiu vymysliet bungalov. po niekolkych pokusoch, ked ani jeden z rozpracovanych napadov nebol uplne "to prave" som si k tomu sadol opat a uplne od znova. obdlznikovy podorys som zamenil za tvar T (v pripade realizacie garaze/dvojgaraze), pripadne L (ak by som to robil bez garaze)

vzhladom na orientaciu pozemku (pristupova cesta na JV hrane), som sa pokusil najst dispoziciu otvorenu juznemu sniecku...
na ochranu pred moznym prehrievanim som na terase naplanoval tzv. ganok v tvare L (tych 5 stlpov nalavo od obyvacky). strecha by bola sedlova v tvare T s relativne miernym sklonom (do 25°) a vacsim presahom pri vchodovych vedrach a garazi (stlp vpravo) - aby sa dalo z garaze do domu prejst suchou nohou.

okrem vyjadrenia k samotnej dispozicii by som vas rad poprosil o rady ohladne osadenia na pozemok.
sused "vpravo" - pri SV hranici - bude mat dom asi 6 m od hranice a smerom ku mne bude mat terasu napojenu na obyvacku.
"nalavo"- teda JZ hranica hrozi uzsia cesta k pozemkom na SZ strane (zatial nedoriesene, no v uzemnom plane ta cesta je...)
SZ pozemky su momentalne zahrady/sady s moznym vyuzitim na individualnu vystavbu RD v buducnosti (preto aj ta cesta na JZ hranici)

pozemok ma sirku 25 m a dlzku cca 27 m. zatial rozmyslam nad dvomi alternativami:
1. osadit dom garazou blizko SV hranice a situovat ho blizko JV cesty (teda spodne okna z obyvacky by boli do ulice a za domom by mi zostal kus pozemku - preto su tam dvere z garaze dozadu)
2. osadit dom co najviac do severneho rohu s tym, ze zahrada by bola pred a nalavo od domu. (dvere dozadu z garaze by som zrusil) - medzi cestu a samotny dom by v takomto pripade prisla okrasna zelen, ktora by pomahala vytvorit vacsie sukromie na terase

moje vlastne postrehy k tej dispozicii:
1. trochu sa mi nepaci dlha uzka tmava chodba v nocnej casti, neviem to vsak nejako dobre vyriesit - rozmyslal som nad skratenim a rozsirenim izieb a zrusenie toho satnika pri spalni, ale to mi zase predlzi chodbu v casti od predsiene alebo to bude na ukor kuchyne...
2. izba hraniciaca s kuchynou - 12,1 m2 - neviem ci bude mat dostatok svetla (hlavne ak tam chcem spravit ten ganok)
3. neviem ci nepotiahnut vacsi presah strechy aj na lavej strane pri spalni
4. nie uplne dokonala sa mi zda byt kupelna, ale s tym sa bude na papieri este celkom lahko hybat (asi dam sprchac dozadu, posuniem dvere alebo podobne (tak ako som to nakreslil, to nie je uplne ono)

dakujem za vase postrehy
Prílohy
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat




Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod MartinH » Pon 16. Nov 2009 10:47:37

Riesite koncepcne otazky, mozno je skoro hovorit o detailoch, ale rad sa vyjadrujem k projektom, lebo mozem robit rozhodnutia, ktore zaplati nieko iny ;)

Ja mam trochu mensi pozemok, ale keby sa dalo, staviam dom do U okolo uplne sukromneho nadvoria. Dom do L sa k tomu priblizuje, preto sa mi Vas navrh paci. Mate spajzu, satnik a v garazi miesto na kosacku; nemate krb ani barovy pult - asi rozmyslame podobne :drink.

Urcite by som vsak o dva-tri m2 zvacsil izby. Taktiez práčovňa+susiaren s 3m2 je podla mna nedostatocna. S tmavou chodbou sa hodlate popasovat. Medzi izby dajte poriadnu zvukovoizolacnu priecku - mala investicia, velky vysledok. Pre WC umyvadlo by sa dala spravit nika smerom do garaze. Neviem, ci moze byt kotol (ak je plynovy) v garazi.

Najviac mi vadi vstup, odporucam oddelit ho este jednymi dverami. Ked ste doma, urcite nechcete chodit okolo topanok a kabatov, ani si dnu pustat zimu, ked niekto pride/odide.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Pon 16. Nov 2009 11:35:20

dakujem za pomoc
MartinH píše:Mate spajzu, satnik a v garazi miesto na kosacku; nemate krb ani barovy pult - asi rozmyslame podobne :drink.

krb zostava otvorenou otazkou, teoreticky na stenu medzi kuchynou a obyvackou by mohol prist v pripade ze sa pren rozhodneme (za cenu predlzenia obyvacky o nejakeho pol metra)
MartinH píše:Urcite by som vsak o dva-tri m2 zvacsil izby. Taktiez práčovňa+susiaren s 3m2 je podla mna nedostatocna.

tie izby su tak na hrane minimalnej velkosti, no snazil som sa ich spravit dispozicne tak, aby nevznikali zbytocne hluche miesta (napr. dnes byvam v byte kde ma spalna asi 18 stvorcov, ale vdaka dispozicii miestnosti sa tam usporiadanie nabytku riesi komplikovane a vznika uplne hluchy priestor...)
pracovna/susiaren by mala sluzit iba jednemu ucelu. na jednej strane budu v dvoch vyskach spagaty na zavesenie pradla na druhej strane pracka, asi aj umyvadlo a mozno nejake policky na pracie prostriedky, vedro a mop. v lete chceme pradlo susit vonku (asi sa bude musiet prejst s opranym pradlom cez spalnu von)
MartinH píše:S tmavou chodbou sa hodlate popasovat.

rozmyslam nad polopriehladnym sklom v interierovych dverach + mozno nad dvere dat nieco priehladne (okno alebo sklobetonove kocky na tu stranu kde je satnik a pracovna)
MartinH píše:Medzi izby dajte poriadnu zvukovoizolacnu priecku - mala investicia, velky vysledok.

dakujem za radu, urcite to bude treba.
MartinH píše:Neviem, ci moze byt kotol (ak je plynovy) v garazi.

kotol bude elektricky, plyn v obci nie je zavedeny.
MartinH píše:Najviac mi vadi vstup, odporucam oddelit ho este jednymi dverami. Ked ste doma, urcite nechcete chodit okolo topanok a kabatov, ani si dnu pustat zimu, ked niekto pride/odide.

na stenu satnik/chodba k izbam by som asi dal posuvne dvere - v pripade, ze chcem mat priestor otvoreny nebudu zavadzat a ani pri otvoreni nezrazim niekoho kto akurat ide po chodbe do kuchyne ;-),
v zime sa budu zatvarat...
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod MartinH » Pon 16. Nov 2009 15:24:02

PistaTT píše:pracovna/susiaren by mala sluzit iba jednemu ucelu. na jednej strane budu v dvoch vyskach spagaty na zavesenie pradla na druhej strane pracka, asi aj umyvadlo a mozno nejake policky na pracie prostriedky, vedro a mop

Este kose na pradlo, moja dobra zena si pri prani robi v kupelni rozne kopky - podla farby a pod. Tie 3 metre stvorcove pri orvarani dveri donutra sa mi naozaj zdaju malo. A technicky samozrejme bude treba primerane vetranie.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Pon 16. Nov 2009 15:29:51

MartinH píše:Este kose na pradlo, moja dobra zena si pri prani robi v kupelni rozne kopky - podla farby a pod. Tie 3 metre stvorcove pri orvarani dveri donutra sa mi naozaj zdaju malo. A technicky samozrejme bude treba primerane vetranie.

vetranie je nutne samozrejme, okrem okienka aj maly ventilator. rovnako aj do kupelne.
kos spinave na pradlo vidim skor do kupelne pod umyvadlom (aj teraz to tak mame a je to celkom prakticke), pripadne moze byt jeden plytky polozeny na pracke (plnenej z predu) kam by sa davalo postelne pradlo a podobne.
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod vvv » Pon 16. Nov 2009 16:12:57

Kombinacia satnik, pracovna - susiaren, kupelna takto vedla seba sa mi zda ako mrhanie miestom - male kumbalky so samostatnymi dverami, asi by som to nejako pospajal spolu, alebo ten satnik zrusil, a zvacsil ten satnik pri dverach. Ak som pochopil dobre, v kazdej izbe je planovana vstavana skrina, tak ak satnik nebude hned pri spalni,tak by to asi nemal byt az taky problem. Miestnost pre pracku a susiaren, je to vec zvyku. Ale ak si preratame naklady na m2 plochy, tak za to mozete kupiť susicku pradla aj s nakladmi na elektriku a dat ju aj s prackou do kupelne. Beriem aj to, ze pre niekoho je pracka rusivy element v kupelni, ale ja som praktik ;)
vvv
 
Príspevky: 397
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 15:14:47
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 62 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Štv 19. Nov 2009 17:07:38

pokusil som sa to zreorganizovat, trochu ucesat a poriesit tu dlhu chodbu
- chodba sice zostava stale tmava, ale uz to nie je jeden dlhy uzky sliz, opticky by to mohlo vyzerat podstatne lepsie.
- kuchynu som spravil zrkadlovo - menej ostreho slnka na linku (pri vareni) + viac presklenia a lepsi pristup na terasu + ziskal som miesto pre krb v obyvacke
- zaroven som zreorganizoval spajzu (na ukor satnika pri chodbe) v nadvaznosti na zmeny v dispozicii kuchyne
- prerobil som aj kupelnu a vacsiu pracovnu som zrusil a nahradil iba takym kumbalom pri vchode do kupelne - susenie pradla budem musiet domysliet (mozno ze ta susicka nakoniec predsalen bude)
- do garaze som nacrtol schodisko na povalu (ulozny priestor) + som tam pridal dvere vpredu (mozno nebudu, ale zmestia sa tam v pripade potreby)
- zaroven som jemne zvacsil izby

+ som to trochu vyfarbil, nech je to prehladnejsie

co sa tyka osadenia na pozemok, zacina sa mi viac pacit osadenie v severnom rohu (zrusil som dvere z garaze dozadu)
Prílohy
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod MartinH » Štv 19. Nov 2009 19:40:35

Tie dvojite dvere do kupelne a WC su extra neprakticke. Prikladam malu rychlu fotomontaz, ako by sa dala zvacsit kupelna, aby sa tam pracka zmestila. Bonus: do WC sa zmesti normalne umyvadlo.
Prílohy
TT.jpg
TT.jpg (13.69 KiB) Zobrazené 2760 krát
Naposledy upravil MartinH dňa Štv 19. Nov 2009 19:41:34, celkovo upravené 1

S týmto príspevkom autora MartinH súhlasil
emkac
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Sob 21. Nov 2009 11:41:50

MartinH píše:Tie dvojite dvere do kupelne a WC su extra neprakticke. Prikladam malu rychlu fotomontaz, ako by sa dala zvacsit kupelna, aby sa tam pracka zmestila. Bonus: do WC sa zmesti normalne umyvadlo.


mne sa to zas az tak nepaci, kupelna nepotrebuje zvacsovat a pracka sa do nej zmesti, ani chodba nemusi byt vacsia
uznavam, ze dvojo dveri nie je prakticke, takze som sa nad tym zamyslel a skusil som to prerobit:
Prílohy
kupelna.png
kupelna.png (9 KiB) Zobrazené 2719 krát
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod MartinH » Sob 21. Nov 2009 12:03:52

PistaTT píše:mne sa to zas az tak nepaci, kupelna nepotrebuje zvacsovat a pracka sa do nej zmesti, ani chodba nemusi byt vacsia uznavam, ze dvojo dveri nie je prakticke, takze som sa nad tym zamyslel a skusil som to prerobit:

Samozrejme vec vkusu. Sprcha v nike nevyzera dobre na podoryse, ale v skutocnosti opticky zachova obdlznikovy tvar kupelne, co je krajsie ako bezna sprcha - "priesvitna skrina". Ja som taku chcel, ale architektovi by to rozbilo ine veci. Ale ste raz, ja tam byvat nebudem, moj nazor je nepodstatny.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3951
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 215 krat
Dostal súhlas: 333 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Sob 21. Nov 2009 17:03:26

MartinH píše:Samozrejme vec vkusu. Sprcha v nike nevyzera dobre na podoryse, ale v skutocnosti opticky zachova obdlznikovy tvar kupelne, co je krajsie ako bezna sprcha - "priesvitna skrina". Ja som taku chcel, ale architektovi by to rozbilo ine veci. Ale ste raz, ja tam byvat nebudem, moj nazor je nepodstatny.

urcite som rad za kazdu radu, ci uz si z nej nieco zoberiem alebo ma donuti "iba" zamysliet sa.

mne sa iba nepacila konretne navhovana realizacia, ktora zvacsovala kupelnu a chodbu na ukor ulozneho priestoru.
sprchac v nike je zaujimavy a dal by sa vyriesit mozno aj takto.

co ma vsak momentalne zaujima viac ako taketo detaily je celkova dispozicia riesenia, osadenie na pozemok ako aj orientacia na svetove strany a z nej plynuce vyzvy a prinosy.
Prílohy
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod PistaTT » Pia 09. Apr 2010 17:17:33

inspirovany skicou jedneho architekta (hoci je to od nej uz dost vzialene) a castami niektorych katalogovych rieseni prichadzam s novou ideou.

je skoda nevyuzit potencial pozemku sirokeho 25 m a kuskovat zahradu toho - nie prilis rozlahleho - pozemku na viacero casti.
zaroven som si zobral k srdcu, ze dom ma byt orientovany v idealnom pripade sposobom J-J-J-J a preto som vsetky obytne miestnosti nasmeroval na JV (alternativa bola JZ, teda otocit o 90°, ale to by bol asi problem z prehrievanim v lete)

Miestnosti hlboke 6 m by vraj nemali mat problem s dostatkom prirodzeneho svetla a zaroven bohate presklenie v obyvacke a kuchyni (az po zem) bude slusne tienene presahom strechy nad terasou.

umiestnenie na pozemku - dom bude situaovany co najblizsie k zadnej (SZ) hranici, zahrada (travnik, mozno mensi kusok zeleninovych hriadok a v buducnosti mozno altanok) bude pred domom a od ulice ju bude delit zivy plot (chvilu asi potrva kym vyrastie, takze tam bude potrebne aj nejaky klasicky plot, betonovy mur vsak nechcem). vo vychodnom rohu pozemku mozno v buducnosti pribudne zahradny sklad + pristresok pre auta alebo garaz (podla moznosti, zatial to nie je priorita)

strecha - sedlova, pokryvajuca aj terasu (neviem ci bude stacit jeden stlp, ved projektant to uz ucese)

nosne mury - iba obvodove steny - myslite, ze je to staci?

k samotnej dispozicii
detske izby v lavo - kym su deti male, tak asi necham ten priestor nerozdeleny (teda bude tam velka izba 45 m2 z vchodom z obyvacky), ktory v buducnosti lahko predelim SDK prieckami na dve izby + satnik zhruba tak ako je to nakreslene
obyvacka - neplanujem v nej prilis vela nabytku, skrinka s domacim kinom, male reproduktory zavesene na stenach, LCD zavesene na stene, sedacka a stolik, myslim, ze dany priestor by mal postacovat
kuchyna je ciastocne oddelena (rozmyslal som aj o posuvnych dverach, prip. posuvnej priecke, predbezne som tam nechal 2 m siroky priechod.
linka (z lava): vysoka skrina so zabudovanou rurou a mikrovlnkou, varna doska, pracovna plocha, pod odkvapkavacom riadov umyvacka, umyvadlo (pod nim smetny kos)
ku kuchyni mensia komora, v pravej casti kuchyne vacsi pribornik (miesta v kuchyni nie je nikdy dost); pri nom mozno male ranajkove sedenie - stolik na koleckach, co by sa mohol bravat aj na terasu

vana v kupelni je zamerne zakreslena vacsia (1.8x1.3) lebo este neviem ci rohovu, ci klasicku, no nechal som tam priestorovu rezervu

rozvody TUV - medzi zdrojom TUV (zakreslene ako skrina v TM) a odbernymi miestami je vzdialenost max 4,5 m (umyvadlo v rodicovskej kupelni)
trosku zlozitejsie asi budu rozvody kanalizacie

spalna dost velka aby sa tam v pripade potreby dala dat aj detska postielka (keby dalsi prirastok)

pracovna - relativne maly kumbal, no chcel by som nad chodbou a castou pracovne spravit taku spaciu/skladovaciu plosinu pristupnu rebrikom (inspirovany riesenim izieb v tomto katalogu (znizil by sa tym strop na chodbe, no to mi az tak nevadi. urcite to bude mat vplyv na riesenie krovu a zateplenie lebo tym padom by v pracovni bol podhlad az po krov, takze uvidime ci sa s tym oplati spekulovat). co si o tom myslite?
bungalov U2.png
bungalov U2.png (126.99 KiB) Zobrazené 2549 krát

kedze clovek je dost casto zaslepeny svojim vlastnym vymyslanim, prosim napiste ak tam vidite nejake zasadne nedostatky, ktore mi unikli.

dakujem za vase postrehy, ak sa nepodari najst zasadne argumenty proti tomuto napadu, tak s nim pojdem za projektantom na sfinalizovanie (Plamen mas vela roboty?)

prosim vas o zhodnotenie v tychto oblastiach:
1. celkova dispozicia (je mi jasne, ze nie je dokonale oddelena nocna cast od dennej, no katastrofalne to zas nie je a pocitam so zvukovou izolaciou niektorych priecok) - taketo riesenie nocnej a dennej casti pokladam za vyhovujuce, vidite pripadne rizika spojene s dispoziciou, dimenzie miesnosti (mozno som niektore spravil prilis male, na papiery to moze vyzerat priestornejsie ako v reale, hoci som tam daval aj zariadenie)
2. umiestnenie na pozemok (prijazdova cesta je na JV hranici) - od cesty najprv zahrada a az potom dom (byva takto niekto?)
3. myslite, ze je tam niekde vyznamnejsi priestor na zmensenie zastavanej/uzitkovej plochy? (ze by som v pripade potreby potreboval stlacit celkovy rozpocet)
4. ako riesit strop (zavesny SDK alebo vyvyseny strop az po krov alebo nieco ine?) aky krov? ako s tepelnou izolaciou strechy?
5. myslite ze stacia nosne iba obvodove mury?
6. orientacia na svetove strany (asi nie je idealna, ale je aspon trochu OK?)
7. male okienka - kupelky, satnik (pocitam s polopriehladnym sklom) - moze s tym byt problem, ked chcem tymito stranami domu byt co najblizsie k hranici pozemku?
8. ako mam riesit tie detske izby? nechat tam otvoreny priestor a v buducnosti dat priecky alebo to hned pri stavbe dokoncit? (starsi ma teraz 3 a pol a mladsi pol roka)
9. ma zmysel rozmyslat nad zrkadlovou variantou? mala by nejake vyhody?

dakujem za vase postrehy, hadam uz v buducnosti sa budem pytat skor v inych temach (materialy, technologie).
PistaTT
 
Príspevky: 143
Registrovaný: Štv 15. Jan 2009 21:46:17
Dal súhlas: 7 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod zahradnik » Pia 09. Apr 2010 17:49:01

necital som to cele, co tu je, ale precitam si...
vyjadrujem sa k poslednemu obrazku co vidim k prispevku vyssie...

par postrehov mojich... viem ze vsetko je len kompromis, tiez som to riesil najlepsie ako sa dalo...

- detske izby.. ak budu chciet ist dv noci na wc/do kupelne...
ak spravne chapem, tak musia prejst cez chodbu/satnik, cez celu obyvacku, cez kuchynu esickom prejst cez "spinavu" vstupnu chodbu az k WC.. a samozrejme naspet...
zaujimavejsie to bude, ak to budu deti-hamblivky a budete mat navstevu a sediet v obyvacke a musia prejst tuto trasu :) predpokladam, ze radsej pojdu na wc cez terasu?

- detska izba... ak si deti privedzu navstevu (kamaratku, kamarata, priatela, priatelku), tak musi prejst rovnako cez cely dom a vsetkym na ociach ... (nedajboze je na navsteve stara mama, prastara mama.. aaaaa dcerenka moja, kedyze bude svadba, ved fesaka uz mas ...) ... proste otazky, ktore nie vzdy musia byt prijemne... radsej frajer/frajerka pride oknom :)

- detska izba... nedajboze bude niekto chory.. castejsie caj.. castejsie na wc.. castejsie sa osprchovat.. a pod...

- ak ti pride navsteva, tak musi prejst jasne cez predsien, dva krat sa zalomit v kuchyni, kde sa im ukaze neupratane hrnce a riad po vydatnom nedelnom obede.. a az potom sa usadia v obyvacke ...

- ak ti tato navsteva pojde na WC, tak musi presjst znovu cez kuchynu, cez tu vstupnu chodbu a bud trafi do dveri, kde je TM+WC alebo o dvere dalej... (ja do TM nepustim nikoho, nakolko tam nebude vzdy najcistejsie... vedro, metla, mozno spinave veci zo zahrady, ked sa prezleciem, v zime spinave a topanky, mokry kabat.. technicke umyvadlo, kde deti zabudli umyt po sebe lebo si cistili topanky ... a tak... )

- terasa... vychadza cca 11x2 m... (trosku dlhaaa a uzka?, taky slizik...) bude sa tam sediet? na posadenie dvoch ludi oproti sebe potrebujes nejaky priestor.. 2m su asi malo alebo len tak-tak na hranici...

S týmto príspevkom autora zahradnik súhlasili - 2
bobco, boro
Obrázok užívateľa
zahradnik
 
Príspevky: 216
Obrázky: 2
Registrovaný: Sob 18. Júl 2009 21:21:33
Bydlisko: kedysi to bol Assakurt
Dal súhlas: 15 krat
Dostal súhlas: 19 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod bobco » Pia 09. Apr 2010 22:04:49

plne súhlasím so záhradníkom a ešte dodám, že by mi vadil vstup do domu cez terasu. Terasa by mala byť oddychovou časťou a takto sa časom zmení na zastrešené skladisko.
Čo sa týka detských izieb a spálne, tak sú podľa mňa zbytočne vysunuté na úroveň terasy. Je pravdou, že si zväčšil ich obytnú plochu, ale boli by lepšie využiteľné, pokiaľ by sa ich pôdorysy pri ich ploche, čo najviac približovali štvorcu. Ak by chceli deti časom zmeniť dispozíciu ich izieb budú limitované šírkou 2,8m čo je podľa mňa málo.
Obrázok užívateľa
bobco
 
Príspevky: 380
Registrovaný: Str 31. Dec 2008 16:21:43
Bydlisko: okr. HC
Dal súhlas: 23 krat
Dostal súhlas: 28 krat

Re: podorys bungalovu PistaTT, novy pokus

Poslaťod fabka2004 » Pia 09. Apr 2010 22:43:58

tento projekt ma jedno plus:
+ vsetky obytne miestnosti orientovane na juh
a neskutocne vela minusov:
- dlhy
- uzky
- zadverie z juhu
- vstup cez terasu
- juzna cast domu je vyzuita na vstup a teda zahrada bude na sever
- spalne (detske izby) na jednom konci na hygienicke zariadenia na druom konci (iba nieco cez 20m od seba vzdusnou ciarou) a este ako bonus klukata cesta obyvacku a kuchynu
- niet nad prechodnu kuchynu a obyvacku ked potreujem prist, odijst do detskej ci uz kvoli WC ci do satnika vzdy musim prejst cez kuchynu a obyvacku (navsteva nenavsteva, film nefilm, obed neobed, hostia nehostia, pribuzni, zmani, neznami)

o tomto si myslim ze chyba logicka suslednost cinnosti a ich predstava pri byvani v dome
fabka2004
 
Príspevky: 1910
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 10:13:36
Bydlisko: BA vidiek
Dal súhlas: 48 krat
Dostal súhlas: 172 krat




Ďalší

Späť na Posudzovanie návrhov domov

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron