otazky k sadrovym omietkam

otazky k sadrovym omietkam

Poslaťod yoyo » Pon 16. Júl 2012 9:14:46

- aku sadrovu omietku (knauf, rigips, cemix, baumit... ) a v akej cene?
(z toho co som sa docital, tak KNAUF a RIGIPS su najpouzivanejsie. Na KNAUF sa ludia stazuju akurat v tom, ze niektori omietkari pracuju s polskym KNAUFOM /je viac do zlta/ - tomasg by mohol potvrdit/vyvratit)

- ako sa ma spravne aplikovat sietka sietka pri sadrovych omietkach? 1. penetracia/sietka/lepidlo/omietka... alebo 2. penetracia/mala vrstva sadrovej omietky/sietka/druha vrstva sadrovej omietky...

- mate/poznate niekto dobru referenciu na sadrove omietky v KE?
3-podlazny/165m2 vykurovacia plocha/Ytong 30+20EPS/36 Nobasil MPN v streche/rekuperácia/trojskla
yoyo
 
Príspevky: 1090
Obrázky: 25
Registrovaný: Pon 24. Aug 2009 11:59:53
Dal súhlas: 10 krat
Dostal súhlas: 47 krat




Re: otazky k sadrovym omietkam

Poslaťod Mongol » Pon 16. Júl 2012 14:31:40

Robili sme sadrove omietky rucne od Knaufu - Rotband.

Ano, je to pravda ze su rozne vyrobne a podla toho aj kvalita omietky. Ceska (v 30kg vreckach) je ina - viac seda a ma viac ciernych pieskovych zrn ako Rakuska (v 25kg vreckach) V rakuskej je ako keby viac tej sadry a jemnejsie namlety piesok. Aj sa s nou lepsie robilo. Vyrobne su aj inde - Cechy, Rakusko, Polsko, Nemecko.....

Ked sme davali sietku (rohy, priecky a spol.) tak sme napenetrovali, nechali penetrak zaschnut, potom zubatym hoblikom natiali sadrovu omietku, vtlacili sietku, zarovnali a hned do vlhkeho davali dalsiu vrstvu sadrovej omietky - tu sme potom zrovnali a vygletovali na final. Ak sa to zasietkovane nechalo uschnut uplne, bolo potrebne znova penetrovat, inak mala omietka slabu pridrznost.

Penetrak samozrejme origos od Knaufu - Rotband Universalgrundierung, alebo lepsi bol GRUNDIERMITTEL. Ten vychadzal aj cenovo lepsie. Riedili sme podla navodu a davali 2 vrtvy. Snad omietky budu drzat 8-)
Mongol
 
Príspevky: 188
Registrovaný: Štv 07. Apr 2011 9:39:02
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 19 krat





Späť na Steny, omietky, obklady, fasáda

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron