Osadenie stavby

Osadenie stavby

Poslaťod trustrk » Uto 17. Júl 2012 10:42:45

Mám otázku hlavne na geodetov a ľudí čo sa vyznajú v problematike
osadenia stavby. Je možné osadiť dom na už zaliate základové pásy
ak osadenie základov presne nekorešponduje s celkovou situáciou
ktorá je v projekte?
Pr.: Ak boli základy vykopané a zaliate vie geodet usadiť stavbu na tieto
existujúce základy tak aby optimalizoval uloženie DT tvárnic (na stred základového pásu)
hoci nedodrží osadenie stavby podľa celkovej situácie z projektu?
Ďakujem
trustrk
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Štv 17. Máj 2012 16:11:43
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Osadenie stavby

Poslaťod theb » Uto 17. Júl 2012 11:01:57

Ono je to trosku zlozitejsie. Ak sa jedna o posunutie, zvacsenie/zmensenie stavby o nejaky ten cm, tak by to malo byt v poriadku. Ak by to malo byt kompletne ine riesenie moze nastat problem so statikou a tam uz geodet s tym vela nespravi. Riesil by som to skor s projektantom a statikom.
Obrázok užívateľa
theb
 
Príspevky: 780
Registrovaný: Štv 15. Júl 2010 9:30:19
Dal súhlas: 11 krat
Dostal súhlas: 65 krat

Re: Osadenie stavby

Poslaťod trustrk » Uto 17. Júl 2012 11:31:26

Ide o to či sa vie geodet chytiť fyzických bodov na stavbe a nie súradníc
z projektu.
trustrk
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Štv 17. Máj 2012 16:11:43
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Osadenie stavby

Poslaťod mirusik » Uto 17. Júl 2012 13:16:09

geodet sa vie chytiť akéhokoľvek bodu / bodov.
mirusik
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 06. Dec 2011 9:52:50
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Re: Osadenie stavby

Poslaťod Palino007 » Uto 17. Júl 2012 13:33:30

Aj mne premeriavali podobnym sposobom - z jedneho bodu vsetky dalsie.
Donesu totalnu stanicu a tym urobia vsetko ..
Palino007
 
Príspevky: 186
Obrázky: 4
Registrovaný: Uto 19. Apr 2011 9:50:52
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 5 krat

Re: Osadenie stavby

Poslaťod trustrk » Str 18. Júl 2012 20:37:41

Už je to hotové a nebol s tým žiadny problém.
Prišiel, zameral označil. Dom je síce osadený
o pár cm inak ako v projekte, ale to nebude problém.
Vďaka
trustrk
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Štv 17. Máj 2012 16:11:43
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Osadenie stavby

Poslaťod Marian geodet » Pia 06. Dec 2013 23:06:32

To je ale pekná otázka ako sa dá opraviť. Všetko ide len musíme vedieť správne postupovať.
Ak máte projekt tak geodet si ho musí preštudovať. To by bolo za normálnych okolností ešte
pred zahájením Vašich betonárskych prací na základových pásoch. Stavbu by riadne vytýčil a olavičkoval.
Keď ale idete na to iným opačným postupom ,či sa to teraz dá to musí geodet zamerať jestvujúci stav a odchýlky stanoviť k projektu.
Potom stanoviť či sa to bude dať ak tvar stavby bude premietnutý do pôdorysného tvaru zameraného v teréne.
Vzájomnou konzultáciou s projektantom sa dá stanoviť konečný verdikt čo zo stavbou ďalej či dané zaklady dobetónovať , alebo materiál je zbytočne zabudovaný.
Ešte je dôležité o aký rozsah stavby ide ak je to rodinný dom tak tam sa dá všetko opraviť ale ak ide o roziahlejší projekt stavby tam treba jednoznačne osloviť geodeta.
Marian geodet
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Pia 06. Dec 2013 22:35:20
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat





Späť na Pozemok, projekt, príprava stavby

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia