Ochrana dreva

Ochrana dreva

Poslaťod Ahasver » Pia 07. Apr 2017 18:30:37

Ahojte. Idem renovovat strán drevenú chatu cca 35rokov,drebo natreté olejom. Vynálezom ju nanovo 2xtenkovrstva Lazura lazurol topdecor. Ale čo pod ňu? Mam na mysli ochranu dreva pred pleseň roztoče hmyz huby.. Viete niečo odporučiť? Zatiaľ viem len o bochemit prípravok a lignofix. Pripadne aj lazurol ma akýsi impregnační náter s požadovanými vlastnosťami. Prosím o radu. Záleží aj na financnej náročnosti. Dakujem
Ahasver
 




Re: Ochrana dreva

Poslaťod embe » Pia 07. Apr 2017 22:54:40

Bochemit je super. Ale zo skusenosti, co mozem poradit, kupuj bezfarebnu verziu, lebo budes musiet davat viac vrstiev ako planujes na to aby si to prekryl. Ja teraz napr vyrabam vyvysene zahony a davam na to Belinku druhu najtmavsiu a veru az tretia vrstva prekryje uplne ten sajrajt. Kupil som nieco ine ako Bochemit. Len neviem ako sa to vola. Asi je to v zasade jedno. Ta pigmentacia je v ochrane len preto, aby bolo vidno, ze to bolo osetrene. Ked sa kupuje drevo na krov a pod. Ked si to robis sam, tak nemusis mat s pigmentaciou lebo vies, ze si si to spravil sam a poriadne :)
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 575
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 51 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: Ochrana dreva

Poslaťod _luky_ » Sob 08. Apr 2017 13:33:53

Nevím, jak to půjde na dřevo natřené olejem. Nebylo by lepší použít znovu olej?
Jinak já jsem před dvěma roky řešil to samé - palubky natřené silnovrstvou lazurou (cca 10let), pod tím zčernalé dřevo. Obrousil jsem (fakt blbá práce) a na to Xyladecor Xylamon (impregnace, ochrana), pak dvě vrstvy Xyladecor Clasic HP. Delší zkušenosti zatím nejsou. Z toho, co jsem nastudoval to vycházelo finančně rozumně.
http://podskalou.blogspot.cz
_luky_
 
Príspevky: 350
Registrovaný: Uto 08. Feb 2011 12:47:24
Dal súhlas: 80 krat
Dostal súhlas: 56 krat





Späť na Steny, omietky, obklady, fasáda

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron