Nastavenie ekvitermiky

Re: Nastavenie ekvitermiky

Poslaťod emkac » Str 10. Feb 2010 0:19:52

kleine píše: Ako sa dá dostať k naprogramovaniu hodnôt, ktoré ste uvádzali na tých vyšších riadkoch ?

zmacknes naraz na par sekund sipku hore aj dole, tym aktivujes servisny mod :ano:
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac

Obrázky: 7
Dal súhlas: 66 krat
Dostal súhlas: 91 krat

Poslaťod emkac » Ned 14. Mar 2010 0:42:14

Po dlhom obdobi sa vraciam k tejto teme.
Vonku je okolo 0 C, doma mi kuri na nejakych 24,9 a ja to neviem znizit. Teplota vody do podlahovky je 32C. Aspon kotol tak ukazuje. :)
Oproti povodnym nastaveniam som znizil krivku z 3,5 na 2,5, co je minimum.
Rovnako som dal posun krivky na -4,5
A stale mam rovnaky pocit, ze to kuri rovnako. Ako prinutit kotol, aby kuril menej? Vnutorny termostat pouzivat nechcem, ekviterm ma zradil.
To mam fakt dat na niektore rady, odpojit ekviterm (co neviem) a nastavovat teplotu kotla rucne??? Pricom ked sa budu menit von radikalnejsie teploty, vzdy to budem musiet mierne upravit.
(inac podobne som sa snazil riesit tu ako-zmenit-nevyhovujucu-krivku-t2855.html, ale bezuspesne, a navyse je to aj tak pase, kedze ekviterm uz nizsie ist nevie)
Inac zajtra este pozriem, aku mam spotrebu plynu, uz som to dlho nekontroloval (pre istotu, bola tuha zima).
Obrázok užívateľa
emkac

Poslaťod opek » Pon 15. Mar 2010 7:48:06

emkac píše:... Vnutorny termostat pouzivat nechcem, ekviterm ma zradil.
To mam fakt dat na niektore rady, odpojit ekviterm (co neviem) a nastavovat teplotu kotla rucne??? Pricom ked sa budu menit von radikalnejsie teploty, vzdy to budem musiet mierne upravit.
...

Mozno si to niekde pisal, ale preco vlastne nechces pouzivat termostat? Mna to ani nejak nenapadlo, stál pár korún, kotol nastavujem cez neho(LEV). Mam nastavenu teplotu na 22,5 °C deň, 20° noc, maximalne postrehnem odchylku 0,5°. Pred dvoma rokmi, pri spustani, mi trvalo cca mesiac, dva vybranie správnej ekvitermickej krivky, odvtedy som ju ani raz nemenil. :netusim
P.S.: U mna je odpojenie ekvitermickeho cidla odpojenie dvojziloveho kablika z "cokoladky" pod krytom kotla (viem, nakolko som si ho spustal sam)...
Obrázok užívateľa
opek

Obrázky: 1
Dal súhlas: 5 krat
Dostal súhlas: 15 krat

Poslaťod emkac » Pon 15. Mar 2010 8:36:12

Niekde tu v historii myslim nieco bolo.
Ale teraz su dva dovody.
Termostat mam v pracovni, ktora nemoze byt referencnou miestnostou, lebo
a) je tam momentalne znizene kurenie (prietokom), kedze je docasne ako sklad raroh a najma kvetov. Nechodi sa tam, je tam chladnejsie.
b) za rok, ked bude OK, bude tam zasa moc teplo. Na druhe strane steny, kde je termostat pripevneny, je cca pol metra nizsie rozdelovac. Tym padom termostat ukazuje o kusok viac, ako je v skutocnosti teplo.
c) jednorazovo pruko vetram, vtedy prudko poklesne teplota a kotol sa spusti

Hm. Kedze buduci rok uz bude pracovna funkcna a bude aj dokoncena rekuperacka, dva dovody odpadnu a ten druhy nemusi byt neriesitelny. Lenze to zasa znamena hrat sa s adaptaciou krivky a uz som chcel mat pokoj.

Inac pre informaciu, priemerna spotreba medzi 20.11. a 14.3. bola 7,43 m3 plynu denne, vratane TUV (priemer za leto je 1,7m3 denne). Co je na jedne strane dost :dash , na druhj strane vsak bola tuha zima. Pred rokom som mal priemerne cez celu zimu okolo 9 m3, takze to napriek znizenej teplote kleslo. :ano:
Este dnes podvecer si pozriem, kolko som minul odvcera.
Obrázok užívateľa
emkac

Predchádzajúci

Späť na Vykurovanie, ohrev vody, kotly

• Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia