Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod NoroM » Str 15. Máj 2013 11:26:44

fabka2004 píše:
NoroM píše:Este taka otazka, co mi poradil Fabka. Ze treba pridat piesok, zemina je celkom dobra, asi naplavenina, prachova. u nas maju v ponuke len sastin (dost drahy) alebo strkopiesok 0-4. tak neviem, ci pchat do toho peniaze.

nie strko-piesok, ale len piesok, pozor nie hocijaky, ale specificky, greenovy? :D nesmie mat drobne castice, teda nie il, ale prave naopak ... nesmie sa lepit idealna frakcia 0,4 - 1,6mm ... takze ziadny strko-piesok, lebo 0 je najhorsia, horsie to maju uz len na ilovisku ako napr v Ciernej Vode, a 4mm to su uz ine kamienky na kosacku ... takze frakcia je dolezita 0,4 - 1,6mm (+-) ... taky travnikovy spwecialny piesok stoji kludne do 100€/tona ... ale da sa zohnat aj za menej ako polovicu ... tych 28€ je super cena pokial to nieje zasypovy s ilom ...

a viete vojaku kolko treba piesku na dobry travnik? neviete ... tak ja Vam to teda poviem tooooolko a este aj viacej ... :kill

piesku treba viacej ako zeminy idelany pomer je niekde okolo 8 dielov piesku na diel ornice ...

mna este len caka faza kedy donesiem 25t piesku ... lebo mam sice super travnik, ale vzdy to moze byt lepsie :D

a ze pekny travnik je drina s stoji kopec penazi je fakt
ze obycajna trava je vecou kosenia a niekedy poliatia je tiez fakt ale rozdiel je vidiet uz z dialky, a prejst sa po dobrom travniku je ... ako so vsetmym

Tak nic. Travnik bude musiet vyrast na tom co tam mam. Prachy treba pchat na dolezitejsie veci. kazdopadne vdaka za rady.
NoroM
 
Príspevky: 216
Registrovaný: Str 25. Mar 2009 14:36:25
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 4 krat




Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod sigma » Str 15. Máj 2013 12:37:58

Vitajte na fóre oTráve.sk
fabka2004 píše:akom profile?

musi-byt-kvalitna-zem-pod-travnik-t4824.html#p65734

fabka2004 píše:
NoroM píše:no volal som teraz do firmy, co predava strkopiesky a vraj oni vozia na futbalove ihrisko Tatranu Presov 0-4 strkopiesok. Ale tam su aj drobne kamienky. Zasa cena je polovicna proti Sastinu. Tak babo rad.

pod travnik je toto dobra drenaz ...
ale cokolvek mensie ako 0,3mm tam nwema co hladat a cokolvek vacsie ako 2mm su uz kamienky

Riecny strkopiesok neobsahuje nulu, lebo je vymývaný vodou... Pokial to je strkopiesok a nie blato z jazera. Ale to by nevolali 0-4. Kosacke 0-4 nevadi, pokial nezaberies zem. Kosím na 4cm, takze strk na úrovni koreňov by moc nevadil. (zatlačí sa do zeme valcovaním) Ale navrch by som dal ten sastin, alebo riecny 0-2, aspon trosku, aby sa nerobila kôra na vrchu, keď to poleješ a Slnko to pripečie, čo veľmi vadí pri klíčení.
Obrázok užívateľa
sigma
 
Príspevky: 1861
Obrázky: 10
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 9:23:12
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 332 krat
Dostal súhlas: 108 krat

Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod fabka2004 » Str 15. Máj 2013 14:52:59

ved prave preto pisem ze 0-4 nebude to prave orechove ...
fabka2004
 
Príspevky: 1909
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 10:13:36
Bydlisko: BA vidiek
Dal súhlas: 47 krat
Dostal súhlas: 172 krat

Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod deko » Str 15. Máj 2013 15:00:23

hlavne treba v co najvacsej miere tie gebuziny pouzivat na plochach, ku ktorym maju pristup deti. ved ludi je vela, tak treba okresavat pocty...
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Obrázok užívateľa
deko
 
Príspevky: 2475
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 17:52:08
Bydlisko: Báhoň
Dal súhlas: 149 krat
Dostal súhlas: 190 krat

Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod MiroSe » Štv 16. Máj 2013 9:34:42

Ahojte,idem zakladat travnik, a nikde u nas nemaju startovacie hnojivo na travnik, tak mi ponukli ako nahradu Liadok, kedze budem pri
starte travniku potrebovat vysoky obsah N. Je ho teda mozne pouzit? A ak ano ktory druh, lebo ich je viacej(draselny, amonny) s roznym obsahom N/P/K a aku
davku pouzit na m2? dakujem za info.
MiroSe
 
Príspevky: 58
Registrovaný: Str 18. Nov 2009 12:22:33
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod sigma » Štv 16. Máj 2013 11:32:06

To myslíš, že nikde u Vás nefunguje e-shop, čo predáva travcerit? Ešte lokalitu, keby si napísal. Liadok Ti môže zapríčiniť to, že tráva vzklíči a keď sa korene dotknú granulí, okamžite sa spália.
Obrázok užívateľa
sigma
 
Príspevky: 1861
Obrázky: 10
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 9:23:12
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 332 krat
Dostal súhlas: 108 krat

Re: Musi byt kvalitna zem pod travnik?

Poslaťod Kokxo » Štv 16. Máj 2013 20:58:36

Keby sa liadok nechal rozpustit vo vode?
Kokxo
 
Príspevky: 554
Registrovaný: Sob 12. Dec 2009 21:46:05
Dal súhlas: 32 krat
Dostal súhlas: 32 krat




Predchádzajúci

Späť na Exteriér, bazén, záhrada, terasa

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia