Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Poslaťod embe » Str 11. Nov 2015 23:20:36

Ahojte, cez vikend mi "vybrali" auto, a jedna z x blbosti co si zobrali, je dialkove ovladanie na jednokridlovu branu :kill . Okrem toho len same blbosti, kable a bejzbalku ale kradez toho ovladaca okrem toho ze ma sere, tak ma konecne donutila kupit modul od Hormannu, ktory sa zapaja do riadiacich jednotiek inych vyrobcov, aby sa dalo ovladat dialkovym od Hormannu. Garazovu branu mam Hormann a mam k nej 2 ovladace a k Nice bol len 1 preto sa mi viac oplatilo kupit modul od Hormannu ako naopak.

Problem je, ze to neviem zapojit. Ale vyjazd technika + robota atd sa mi zda vela penazi. Preto by som si to rad zapojil sam. Otvoril som skrinu Riadiacej jednotky Nice ale to je na mna ako neelektrikara trosku moc zlozite + nakresy k tomu Hormannu....myslel som ze to bude jednoduchsie. Na webe som samozrejme nic nenasiel co by sa dlao pouzit. Preto by som vas co sa vyznate v EE poprosit o radu ako na to.

-- Tu je link na modul od Hormannu ako vyzera fyzicky: http://static3.redcart.pl/templates/images/thumb/9698/400/600/pl/0/templates/images/products/9698/45d152e601fc0eab503995f08c62ea3f.jpg
-- Link na schemu zapojenia: http://eshop.vrata-pohony.eu/fotky9614/fotov/_ps_22prijimac-HET-24.pdf
-- Link na riadiacu jednotku ako vyzera fyzicky: http://www.gatemotors.co.uk/OFFICE/tiny_mce/plugins/imagemanager/files/Nice%20Moonclever%20(MC824H)%20diagram%202.png - naspodu RJ je prijimac Nice dialkoveho ovladania ktory som zatial vybral, keby nahodou....
--Pripadne tu ako je rieseny privod EE 240V: http://obrazki.elektroda.pl/5423356900_1428488963.jpg alebo tu: http://i44.tinypic.com/1sbcd0.jpg
--Link na schemu riadiacej jednotky: http://eshop.montego.cz/imgs/products/Nice/154701-1_schema_zapojeni_elektroniky_MC824H_more_main_large.jpg

Riadiaca jednotka Nice ma oznacenie MC824H, modul od Hormannu sa vola HET24 868MHz http://www.kovopolotovary.cz/externi-prijimac-pro-pohon-brany-a-vrat-hormann-het-24-2-kanalovy-868-mhz-d9700.htm

Dik za pomoc...
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat




Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Poslaťod jablonko » Štv 12. Nov 2015 1:56:28

Podla mna Ch1 na HET24 prepojis so svorkou P.P. na Nice jednotke. Pripojis napajanie a HET24 sparujes s dialkovym (postup podla obrazku).
Ak som to spravne pochopil, P.P. robi cyklicky: otvorit/stop/zavriet. To mozes overit jednoducho - na sekundu spoj kontakty na P.P. a brana by sa mala pohnut.
Obrázok užívateľa
jablonko
 
Príspevky: 72
Obrázky: 1
Registrovaný: Pia 13. Apr 2012 14:30:32
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 6 krat

Re: Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Poslaťod MartinH » Štv 12. Nov 2015 1:57:11

Na prve pozretie to vyzera dobre.

Chces to na jedno tlacitko (a druhe potom na garaz) alebo na dve (1=otvorit + 2=zavriet)?

Na dve je to lahke. Na jedno mozno tiez, len neviem, co znamena pri Nice branach "step-by-step" (krok za krokom)? Asi to bude to hladane ovladanie na 1 tlacitko, ale neviem iste.
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat

Re: Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Poslaťod bakula » Štv 12. Nov 2015 11:29:27

MartinH píše:Na prve pozretie to vyzera dobre.

Chces to na jedno tlacitko (a druhe potom na garaz) alebo na dve (1=otvorit + 2=zavriet)?

Na dve je to lahke. Na jedno mozno tiez, len neviem, co znamena pri Nice branach "step-by-step" (krok za krokom)? Asi to bude to hladane ovladanie na 1 tlacitko, ale neviem iste.

STEP-BY-STEP: vstup pro zaízení která ídí pohyb Krokování. K tomuto vstupu je možno pipojit “Spínací” zaízení.
Step-by-Step (Krokování)
Otevít - zastavit - zavít – zastavit
Otevít - zastavit - zavít - otevít
Otevít - zavít - otevít - zavít
Spravuje posloupnost ídicích prvk souvisejících se vstupem Krokování nebo s prvním kanálem rádia.
Ja to mam zapojene na vstup OPEN a CLOSE takze P.P nepouzivam. Mam to ovladane priamo dialkovym od alarmu (PG vystupom). Pricom PG otvarania je blokovane ked je zapnuty alarm takze pokial je zalarmovane neda sa otvorit brana a nemoze sa stat ze niekto vbehne na dvor bez vypnutia alarmu (mam vonku exterierove cidla ktore nie su citlive na zvierata).
Takze v skratke. Pokial chces otvarat aj zatvarat branu jednym tlacidlom zapoj vystup s toho modulu dialkoveho (Hormann) na vstup P.P. (Nice). Pokial chces jedno tlacidlo otvaranie/ druhe zatvaranie tak zapoj jeden vystup modulu dialkoveho (Hormann) na Open (Nice) a druhy vystup na Close (Nice).
bakula
 
Príspevky: 73
Registrovaný: Uto 19. Mar 2013 10:21:05
Bydlisko: SSR
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 3 krat

Re: Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Poslaťod MartinH » Štv 12. Nov 2015 13:03:46

@bakula - dik za doplnenie :drink . V navode je este napisane, kde vziat 24V napajanie. Vsetko spolu v obrazkoch (obidve verzie):
Prílohy
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat

Re: Motor Nice ovladany Hormann dialkovym - ako zapojit?

Poslaťod embe » Ned 15. Nov 2015 22:10:27

Dik za vsetky rady, zapojil som si to po precitani prvych dvoch :) Takze 24V som zapojil priamo z trafa Nice, cize som prestrihol kable z trafa a cokoladami pospajal k tomu privod k Hormann zariadeniu. Snad je to OK :) Kazdopadne secko funguje ako ma....Step by Step metoda....
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat





Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron