lepidlo / omietka na obostavbu krbu

lepidlo / omietka na obostavbu krbu

Poslaťod yoyo » Štv 06. Feb 2014 1:02:13

Mam krb - vid obr a potrebujem vyriesit 2 problemy:

1. obostavba krbovej vlozky bola robena tak, ze po celom obvode diverok mal ist kamen. Dodatocne sme sa rozhodli, ze kamen chceme dat len na spodnu cast a teda zostavajuce 3 casti (2x bocne + 1x horne) potrebujem domurovat tak, aby licovali s krbovou vlozkou. Otazka je ako to urobit a aky material na to pouzit. Mam nejake zvysne superizoly + akumulacne dielce. Ich hrubka je presne taka, aku potrebujem, aby to zapasovalo. Iba si davam otazku ci je lepsie tam pouzit superizol, alebo akumulacne dielce (su dost tazke). Hornu medzeru by som chcel domurovat tak, ze by som to este zopodu priskrutokoval k prekladu - aby to drzalo. Ake lepidlo pouzit na lepenie?

2. obostavba bola vsadena medzi 2 ytongove steny. Potrebujem to cele teraz zjednotit - otazka je ci mozem aj na krbovu obostavbu aplikovat obycajne flexi lepidlo (napr. duo contact), alebo mal by som pouzit to co u mna pouzili chlapici (myslim, ze mali nejaku Thermoflex Kleber od firmy RATH). Teda chcel by som dat lepidlo + sietka.

3. aku omietku (povrchova uprava) je vhodne pouzit na obostavbu krbu? Musi to byt nejaka thermo? Staic aj obycajna interierova... videl som uz riesenia aj s exterierovou silikonovou.. . Pre mna by bolo idealne, aby som tam palikoval omietku, ktoru potom viem vymalovat.

vdaka
Prílohy
3-podlazny/165m2 vykurovacia plocha/Ytong 30+20EPS/36 Nobasil MPN v streche/rekuperácia/trojskla
yoyo
 
Príspevky: 1090
Obrázky: 25
Registrovaný: Pon 24. Aug 2009 11:59:53
Dal súhlas: 10 krat
Dostal súhlas: 47 krat




Re: lepidlo / omietka na obostavbu krbu

Poslaťod Mongol » Štv 06. Feb 2014 9:36:15

obstavbu krbu sme robili sami, nakolko majstri sa nechceli unuvat, ked som mal vlastnu vlozku - uz kupenu osadenu a zapojenu.

1.) ja by som pouzil superizol na doplnenie. Je lahsi, da sa lepsie napasovat, obrusit, zrezat... Pouzit lepidlo na superizol, a priskrutkovat vsetky diely. Od kovovych casti by som nechal nejaku par mm medzeru, ale to asi pisu aj v navode od vlozky, ze sa obstavba nema dotykat.

2.) pouzili sme obyc flex kleber. Na superizol sme dali penetraciu, flex kleber - so sietkou obycajnou, penetracia, jemny feinputz. Jednak ma odradila cena draheho thermo klebru a speci sietky, ale ani predajcovia sa nevedeli zhodnut co tam vlastne je nutne dat. Jeden tvrdil ze staci speci termo sietku a obyc kleber, dalsi tvrdil ze sietka obyc a thermo kleber. Tak som si spravil po svojom a dal obyc. flex kleber, a obyc. sietku.

3.) omietka ako som spominal jemny feinputz - tusim cemix. Tiez som preferoval to aby sa to dalo lahko premalovat, a veru dobre som spravil. Po 4 mesacnom dennom kureni je to na bielej obstavbe poznat, takze bude sa malovat.

Este poznamocka z praktickeho pouzivania - okolo dvierok je dobre dat cosi co sa neobije. Ja mam len spominanu omietku, ale je to spinave okolo dvierok, aj otlcene rohy... Cize budem este riesit obklad okolo dvierok, aby to bolo trvacnejsie. Pri prikladani sa mi obcas podari polenom drgnut do tej omietky... :-(
Mongol
 
Príspevky: 188
Registrovaný: Štv 07. Apr 2011 9:39:02
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 19 krat





Späť na Komín, krb

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron