Hlinikova stresna krytina

Hlinikova stresna krytina

Poslaťod robin78 » Pon 04. Júl 2011 10:16:32

Dobry den,

zvazujem vymenu stresnej krytiny a narazil som na hlinikove stresne krytiny (jural, prefa, ...) . O vyhodach je popisane kade tade, ale nejake nevyhody som nejak nenasiel. Ako najvacsiu vyhodu vidim zivotnost, nakolko hlinik nehrdzavie. Vysokym bonus vidim cenu, ktora sa mi vidi az podozrivo nizka, hlavne pri prvom vyrobcovi co som uviedol, u druheho som cenu nenasiel. Ma skusenosti niekto s tymto typom krytiny? Pripadne nejake nevyhody, preco sa tomuto typu krytiny radsej vyhnut? Dakujem za info.
robin78
 
Príspevky: 7
Registrovaný: Pon 04. Júl 2011 10:04:03
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Hlinikova stresna krytina

Poslaťod Mongol » Štv 14. Júl 2011 15:16:04

Mame na rodičovskej chalupe AL plech... Je to este stara poctiva klasika - cca 25 rokov - vtedy to volali šablóny cca 0.6x1m. Vtedy sa to upevnovalo Al klincami a nejake podlozky - asi teflon. Tie podlozky zial po 20 rokoch degradovali na slnku a tak bolo potrebne vymenit vsetky- lebo pri silnejsom vetre miestami uz plechy nadvihovalo. Ako najvacsiu nevyhodu plechovych striech vidim ich hlucnost... Ked silnejsie prsi je to hluk ako keby na streche pristaval vrtulnik :-) To upevnenie sa dnes uz robi texami - tak snad zivotnost podloziek bude vyssia. Urcite treba dobre doriesit zachytavace snehu, kedze plechove krytiny su hladke, bude sneh rychlo dolu - aby to neodniesli riny. Vyhodou je aj nizka hmotnost - cize staci stary krov ak je zdravy, iba prelatovat, netreba ho menit ako pod tazke krytiny.
Mongol
 
Príspevky: 188
Registrovaný: Štv 07. Apr 2011 9:39:02
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 19 krat

Re: Hlinikova stresna krytina

Poslaťod twingo » Sob 16. Júl 2011 14:02:33

to robin78 - ja si ju zrovna objednavam od prefy. mam ju nacenenu v dvoch variantach: falcovanu a sablony - tie su o nieco drahsie. samotna krytina nie je ani tak draha (v porovnani so slov. vyrobcami je dokonca lacnejsia a kvalitnejsia!), to skor tie doplnky, kedze to mam vo farbe, nicim ich nenahradim, no a zavrsili to zvody. no co uz, za kvalitu (40 rokov zaruka na material a farbu) sa plati! inac su to rakusania a plechy vyrabaju v rakusku a nemecku. zvolil som falcovavanu, vo farbe antracit a zakladat by som ju mal koncom augusta. oslovil som dvoch klampiarov, jeden z nich bol aj u prefy preskoleny, tak cakam na cenovu ponuku. dufam, ze v septembri ti budem moct napisat prve skusenosti.
predajcu som sa pytal na nejake referencie, no u nas (som z BB) este nema ziadnu a najblizsie je na taloch, alebo v martine - tam som zasiel za pankom co ju ma na streche, sice iba rok, a ze je s nou spokojny a to buchanie udajne eliminoval dobrou izolaciou. ..nuz uvidim!
twingo
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Sob 16. Júl 2011 13:17:42
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Hlinikova stresna krytina

Poslaťod dano321 » Pon 25. Júl 2011 9:41:03

Ahoj twigo, daj prosim ta kontakt na firmu co predava PREFU. Vdaka. Dano
dano321
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Pon 25. Júl 2011 9:38:34
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Hlinikova stresna krytina

Poslaťod twingo » Uto 26. Jún 2012 10:57:54

Dano prepac, mne uz vtedy zacali prace na streche a uz nezostalo casu na net, no a som tu az po roku. Krytina je samozrejme nahodena, spokojnost ako na mojej strane, tak aj na klampiarovej (tomu sa s nou dobre robilo). Akurat len to, ze by som isiel do svetlejsej farby (ta bola priplatkova), lebo na tej tmavej som aj v septembri bol ako na grile. Pravdepodobne si uz zohnal ten kontakt. Rakusaci boli velmi flexibilny, do dvoch dni mi prisla krytina kurierom na dvoch paletach aj s doplnkami o vahe 522kg. Pre porovnanie - kamos daval na taku istu strechu betonovu a ta vazila 12 ton!!
twingo
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Sob 16. Júl 2011 13:17:42
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 0 krat





Späť na Strecha, podkrovie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron