Fotoserial - ako som robil sadrokarton

Re: Fotoserial - ako som robil sadrokarton

Poslaťod MiroM » Str 24. Feb 2010 9:41:30

szeri píše:dobry den, potreboval by som radu. V podkrovi mam izolaciu medzi krokvami, ale priecky maju taku vysku, ze uz druhu vrstvu izolaciu na to dat uz nemozem. uz by sa nemzmestila nad priecky. mozem teda pokracovat tak, ze dam druhu vrstvu iba "do izieb" a potom bude aj sadrokarton medzi stenami tj. nebudu nad prieckami 2 vrstvy ale iba jeden? dakujem

Mozes, ved bezne sa to tak robi. Parozabranu mas nad tou prvou vrstvou? Ak nie, budes mat po obvodoch stien viacej lepenia parozabrany o murivo.
Obrázok užívateľa
MiroM

Dal súhlas: 30 krat
Dostal súhlas: 108 krat

Poslaťod szeri » Str 24. Feb 2010 17:45:59

MiroM píše:
szeri píše:dobry den, potreboval by som radu. V podkrovi mam izolaciu medzi krokvami, ale priecky maju taku vysku, ze uz druhu vrstvu izolaciu na to dat uz nemozem. uz by sa nemzmestila nad priecky. mozem teda pokracovat tak, ze dam druhu vrstvu iba "do izieb" a potom bude aj sadrokarton medzi stenami tj. nebudu nad prieckami 2 vrstvy ale iba jeden? dakujem

Mozes, ved bezne sa to tak robi. Parozabranu mas nad tou prvou vrstvou? Ak nie, budes mat po obvodoch stien viacej lepenia parozabrany o murivo.

nemam lebo podla vsetkeho parozabrana by mala ist az pod druhu vrstvu. prvu mam 18cm a druhu chcem 12cm a podla pomeru vychadza ze ma ist pod. (skladba vyzera tak: skridla, paropriepustna folia, prva vrstva, druha vrstva izolacie, parozabrana)

takze lepit na stenu, dakujem
szeri

Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Poslaťod Toudy » Štv 25. Feb 2010 10:18:44

Ahoj, velmi by ma potešilo keby som sa mohol nejakym sposobom dostat ku vsetkym tvojim fotkam a ich popisom z toho sadrokartonu. Budeme robit asi to iste, s tym rozdielom ze by sme chceli 20 cm a druhu vrstvu tiez 20 cm izolacie. Zavesy som nasiel 27 cm tak dufam ze by stacili. Vsetko co okolo toho mas by nam urcite velmi pomohlo. Moja adresa milan.beno2@slovnaft.sk Dakujem.
Toudy

Poslaťod k+k » Štv 25. Feb 2010 13:59:35

Toudy píše:Ahoj, velmi by ma potešilo keby som sa mohol nejakym sposobom dostat ku vsetkym tvojim fotkam a ich popisom z toho sadrokartonu. Budeme robit asi to iste, s tym rozdielom ze by sme chceli 20 cm a druhu vrstvu tiez 20 cm izolacie. Zavesy som nasiel 27 cm tak dufam ze by stacili. Vsetko co okolo toho mas by nam urcite velmi pomohlo. Moja adresa milan.beno2@slovnaft.sk Dakujem.

Neviem ci to nie je malo tych 27 cm na zavesy pri tejto konstelacii. Ved pocitaj, 27 cm krokvovy zaves - 20 cm vlna - 2.7 cm CD profil = kotevna dlzka cca 4.3 cm, dierky su s roztecou 1 cm, to ti vyjde, ze budes musiet srobovat ten zaves do vedlajsich dierok, co asi nie je moc dobre. Takze budto 30 cm a viac pre zaves alebo mensia hrubka druhej vrstvy. BTW: 40 cm vlny => R = 0.4*1/(0.035 az 0.040) => R stropu/sikmin bude v intervale 10 az 11.43 (neviem aku vlnu mas). Ostatne izolacie su ake ?
Obrázok užívateľa
k+k

Dostal súhlas: 33 krat

Poslaťod Toudy » Pia 26. Feb 2010 7:24:19

Zdravim, uz som nasiel aj 30 cm zavesy a ta vlna sa da trosku stensit povedzme na 18 cm a to uz by bolo na kotvenie zavesov cca 10 cm. To by mohlo stacit myslim. Ono to pri tych dvoch 20 cm vatach vychadza R 10,5 (je to rockvool, zatial som ratal len ten). No a steny by mali byt 30 cm ytong a na ten 20 cm multipor. Do podlahy 20 cm polystyren a trojsklove okna pre nizkoenergeticke domy. Len steny vychadzaju s tepelnym odporom R 7,4 , tak som dumal podla mudrych rad a clankov (uz asi tristvrte roka) ze strecha by mohla byt o 2 - 3 R viac ako obvodove steny. Len neviem ked sa natiahne na tie profily parozabrana a potom n nu sa namontuje sadrokarton, tak sa mi zda ze kazdy ten srobik musi tu parozabranu prederavit. By mazaujimalo ako sa tomu vyhnut :?
Toudy

Poslaťod MiroM » Pia 26. Feb 2010 8:34:50

Toudy píše:Ahoj, velmi by ma potešilo keby som sa mohol nejakym sposobom dostat ku vsetkym tvojim fotkam a ich popisom z toho sadrokartonu. Budeme robit asi to iste, s tym rozdielom ze by sme chceli 20 cm a druhu vrstvu tiez 20 cm izolacie. Zavesy som nasiel 27 cm tak dufam ze by stacili. Vsetko co okolo toho mas by nam urcite velmi pomohlo. Moja adresa milan.beno2@slovnaft.sk Dakujem.

Mam sice viacej fotiek, ale sem som dal tie najvhodnejsie, popisky mas priamo pri fotkach, tak ti to staci prestudovat.
27cm zaves bude postacovat na vodorovnu cast, ale na sikminu to bude malo. Tam tych par cm kotvenia naozaj nebude dostatocnych, hrozi riziko, ze sa mozu zavesy pod zatazou ohnut smerom k pomurnici(nemyslim plech, ale cely zaves sa moze v dreve ohnut, jednoducho skrutky to neudrzia).
Obrázok užívateľa
MiroM

Poslaťod Pepas » Pia 26. Feb 2010 15:32:14

Ja pouzivam krokvove zavesy zaoblene od firmy Tamadex delky 30cm, maji v nabidce i 35cm a v vic. Davam 18+18cm UNIROLL Profi
http://stavebniny.baushop.cz/sadrokarton-prislusenstvi-rigips/zaves-cd-krokvovy-zaobleny-sterb-300-mm
Ale u tehle dlouhych zavesu uz se ty zavesy docela prohibaji napr kdyz si chcete natahnout provazek mezi krajni krokve.

MiroM: prosimte jak moc presne si delal ten rost, respektive jake rozdily v presnosti usazeni CD muzou byt videt na sadrokartonu. Snazim se to delat co nejpresneji ale nevim jestli to s tou presnosti uz moc neprehanim(trva me to potom strasne dlouho) :)
Pepas

Poslaťod mimo » Pon 01. Mar 2010 8:21:29

pepas píše:Ale u tehle dlouhych zavesu uz se ty zavesy docela prohibaji napr kdyz si chcete natahnout provazek mezi krajni krokve

nerozumiem tomu - ako že sa ohýbajú?

iná vec, pozerám že ten záves:
1. má len dve okrúhle dierky na skrutky a potom pretiahnuté dva otvory - obávam sa že záves sa tak môže s celou záťažou (TI, CD, SDK) "šúchať" po krokve...
2. nemá hrot v strede na konci ktorý fixuje záves na CD (str. 13 tejto diskusie), za to má dva výbežky po stranách - máš to Pepas odskúšané?, drží to na CD pevne?
Obrázok užívateľa
mimo

Dal súhlas: 2 krat
Dostal súhlas: 7 krat

Poslaťod MiroM » Pon 01. Mar 2010 8:35:23

Pepas píše:MiroM: prosimte jak moc presne si delal ten rost, respektive jake rozdily v presnosti usazeni CD muzou byt videt na sadrokartonu. Snazim se to delat co nejpresneji ale nevim jestli to s tou presnosti uz moc neprehanim(trva me to potom strasne dlouho) :)

Ja som bol v tomto az moc puntickarsky. Dal som to totalne do roviny a kontroloval som to vo vsetkych smeroch, samozrejme aj diagonalne, mozem povedat, ze odchylku som tam mal maximalne tak 1mm, mozno ani to nie. Myslim si vsak, ze som to s tym vyrovnanim do roviny az moc prehanal, nejake tie mm-tre by sa na SDK platniach stratili a u mna este duplom, kedze som daval na SDK omietku.
Obrázok užívateľa
MiroM

Poslaťod caki » Štv 04. Mar 2010 8:34:51

to mPeto: predpokladam ze si pouzil tieto alebo podobne krokvove nastavce? http://www.rigips.cz/data/USR_001_PICTURES/_li8ca775ac5f3befb.pdf

tiez planujem nieco podobne, v buducom bungalowe s vaznikovou strechou. Potreboval by som vsak medzi parozabranu a SDK konstrukciou vacsi priestor pre VZT rozvody. Ako ste to niektori riesili? alebo ste tahali rozvody nad parozabranou?
caki

Dal súhlas: 1 krat

Poslaťod drotko » Pon 15. Mar 2010 10:25:45

Otazocka,

v piatok otec montoval nejake krokvove zavesy a miestami mu to uchadzalo 2 - 3mm. Chcem sa spytat, bude to robit nejaku galibu alebo sa to nejako vyrovna na sadrokartone. Inak budem vsetko stierkovat.
Obrázok užívateľa
drotko

Dal súhlas: 3 krat
Dostal súhlas: 1 krat

Poslaťod vlados » Uto 16. Mar 2010 13:30:42

Mate niekto skusenosti s pouzitim krokvovych zavesov a CD profilov od roznych vyrobcov? Potreboval by som totiz aspon 25cm zaves na CD od Rigipsu; v ponuke maju len 20cm krok. zaves. Nasiel som vhodne zavesy ale od inych vyrobcov Tamadex, Pulzmyjava , pripadne Knauf.
vdaka
vlados

Poslaťod stj » Ned 21. Mar 2010 12:05:37

Ahojte.

Poprosim vas o radu, kedze som nasiel malo pramalo informacii o tom ako na sadrokarton, ajked moja otazka bude trocha mimo temy.

Kupil som byt ktory ma jednu stenu z 12,5mm sadrokartonu (za nim je nejaka izolacna vlna...). Budem tam davat kuchynsku linku a potrebujem na spravne miesta rozviest elektricke kable na osvetlenie a urobit zasuvky. Kable su pripravene vo vyvode na podlahe. Viete mi prosim niekto poradit ako do SDK urobim drazky na kable, diery na zasuvky a podobne?

Som zvyknuty na stare dobre tehly, tam by som si poradil lahko ale sadrokarton nepoznam a nerad by som to dodrbal :(

Vopred velmi pekne dakujem za akekolvek rady :-)
stj

Poslaťod Dodo » Ned 21. Mar 2010 17:19:05

re:stj
...kedze som nasiel malo pramalo informacii o tom ako na sadrokarton...

napr.: http://knauf.sk/sk/technicka_podpora/te ... stavba.php str.20
aby si bol v obraze: http://www.youtube.com/watch?v=vWr_IjahEtg po portugalsky ;)

Idealom je na taketo veci ohladne SDK mysliet dopredu - instalacia kablov, zasuviek, osvetlenia... Osadenie tazsich predmetov sa riesi doplnujucim zosilnenim konstrukcie pocas montaze.
Dobre by bolo vediet, ci sa jedna o 1x12,5 alebo 2x12,5 oplastenie, pokial by si to chcel riesit hmozdinkami http://www.mpl.cz/cz/page-produkt/?IdProdukt=1247. Tie by nemali byt blizsie od seba ako cca 20cm a jedna hmozdinka pri dvojitom oplasteni udrzi cca 50kg, takze teoreticky by sa ta kuch.linka osadit dala...
Len si neviem predstavit tahanie kablov cez izolaciu a CW profily... Ja osobne (napriek praci navyse) by som oplastenie z danej strany rozobral, natahal kable, zosilnil konstrukciu v miestach osadenia skriniek a znovu to "zaplatal". Nie je to az take tazke ani pre rozmyslajuceho kutila.

doplnenie predchadzajuci odstavec by som mierne pozmenil:
Mozno by stacilo s citom vyrezat len horizontalny pas SDK v mieste horneho uchytenia skriniek v sirke cca 20cm a potom dosadit spevnujuci profil.
S kablami by clovek musel asi cez ten horny vyrez trochu rybarcit (s vybratou izolaciou by to bolo jednoduchsie), potom spat nahodit SDK a vytmelit...
Per aspera ad astra
Obrázok užívateľa
Dodo

Obrázky: 14
Dal súhlas: 37 krat
Dostal súhlas: 14 krat

Poslaťod franta » Str 31. Mar 2010 17:22:58

zdravim takze ked mam trebars ethernitovu krytinu aku hrubku izolacie musim dat aby to bolo dostatecne??
franta

PredchádzajúciĎalší

Späť na Osvedčené postupy, pracovné náradie

• Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia