Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod martin1 » Pia 26. Dec 2008 9:46:34

a za kolko koruniek?
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod emkac » Pia 26. Dec 2008 15:25:05

Su z tych drahsich. Ja som mal ponuky aj od nich aj od Wamatechu, Helios bol o nieco drahsi.
Mozno preto maju montaz "zadarmo". ;)
Rozvody ma Wamatech aj Helios rovnake, vid http://www.wamatech.sk/vzduchotechnika.php

Ja som ich kupil z Wamatechu, montoval som si ich sam. Tiez boli velmi ochotni, poradili. A pracuje sa s nimi dobre.
Dokonca poradili, ako lacno vyriesim 90 stupnovy prechod. Lebo original koleno stoji 1000 korun, a nemohol som si doolit ist tak volne ako Quark. Ked budem mat chut pohrat sa s obrazkami, tiez ich tu dam.

Ked budu financie, kupim este aj samotny rekuperator. Len este neviem kde. Ale to ma cas.
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2870
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 259 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod quark » Pia 26. Dec 2008 17:08:02

emkac píše:Su z tych drahsich. Ja som mal ponuky aj od nich aj od Wamatechu, Helios bol o nieco drahsi.
Mozno preto maju montaz "zadarmo". ;)
Rozvody ma Wamatech aj Helios rovnake, vid http://www.wamatech.sk/vzduchotechnika.php

Ja som ich kupil z Wamatechu, montoval som si ich sam. Tiez boli velmi ochotni, poradili. A pracuje sa s nimi dobre.
Dokonca poradili, ako lacno vyriesim 90 stupnovy prechod. Lebo original koleno stoji 1000 korun, a nemohol som si doolit ist tak volne ako Quark. Ked budem mat chut pohrat sa s obrazkami, tiez ich tu dam.

Ked budu financie, kupim este aj samotny rekuperator. Len este neviem kde. Ale to ma cas.


tak ako píšeš emkac, je to to isté....
pred kúpou som si tiež prepočítaval ceny wamatechu a heliosu, ten má lacnejší to druhý ono, dohromady celý systém rozdiel pár stoviek v prospech wamatechu....
keď chceš ušetriť, dá sa kúpiť aj v nemecku.....
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod mlaco » Pia 26. Dec 2008 17:19:15

Dakujem za kontakt!

Zaujima ma tato vec: rury su hrub 7,5cm, podla obrazku ich mas polozene na deke. Podlahu pises mas 12cm.

T.j. mas spravenych cca 7,5cm tepelnej izolacie (vsade okrem miesta kde su trubky VZT), na tom krocajovu izol. a hore na tom 4.5cm betonovy poter???

Toto ma zaujima.

Predpokladam, ze taka polocha trubiek by nemohla byt v ZB deke kvoli naruseniu statiky a ani v potere, kvoli naruseniu jeho pevnosti. Predpokladam spravne?
Pripadne je mozne trubky ciastocne (par cm) zapustit do poteru?

dakujem.
Štádium: tmelenie, upratovanie, police. Inak hotovka (44+15eps, strecha 48, sikminy 36, inels)
Obrázok užívateľa
mlaco
 
Príspevky: 1087
Obrázky: 0
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 0:24:13
Dal súhlas: 36 krat
Dostal súhlas: 56 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod quark » Pia 26. Dec 2008 17:36:08

mlaco píše:Dakujem za kontakt!

Zaujima ma tato vec: rury su hrub 7,5cm, podla obrazku ich mas polozene na deke. Podlahu pises mas 12cm.

T.j. mas spravenych cca 7,5cm tepelnej izolacie (vsade okrem miesta kde su trubky VZT), na tom krocajovu izol. a hore na tom 4.5cm betonovy poter???

Toto ma zaujima.

Predpokladam, ze taka polocha trubiek by nemohla byt v ZB deke kvoli naruseniu statiky a ani v potere, kvoli naruseniu jeho pevnosti. Predpokladam spravne?
Pripadne je mozne trubky ciastocne (par cm) zapustit do poteru?

dakujem.


predpokladáš správne..
rury budú čiastočne v potere, horná deka mi moc nevyšla /už som nevládal/, mám tam rodiel v hrúbke aj 2 cm, takže v projekte mám skladbu podlahy 10 cm, 5cm izolácia,5 cm poter, ja dám 6 cm izoláciu a zbytok poter podľa výšky podkl. betónu.
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod martin1 » Pia 26. Dec 2008 18:13:23

Ahoj, chcem sa spytat k zemnej rure co si dal 100metrovej, ze ak bude vonku O C, tak aky vzduch ti z rury pride?
A druha otazka, ako prisposobit hrubu stavbu rekuperacii, teda ze ak predpokladam, ze rekuperacnicku firmu si vyberiem az na zaciatku leta, ale hrubu stavbu chcem tahat uz na jar, tak ake otvory v stavbe nechat, ake stropy robt, ci mi ich rekuperacia znizi a o kolko a pod. ci treba radsej firmu vybrat este pred hrubou stavbou?
dik
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod mlaco » Pia 26. Dec 2008 18:57:51

quark píše:predpokladáš správne..
rury budú čiastočne v potere, horná deka mi moc nevyšla /už som nevládal/, mám tam rodiel v hrúbke aj 2 cm, takže v projekte mám skladbu podlahy 10 cm, 5cm izolácia,5 cm poter, ja dám 6 cm izoláciu a zbytok poter podľa výšky podkl. betónu.


Dakujem za vysvetlenie.

Vedenia vody a kurenia sa dufam u teba nebudu musiet krizovat s rozvodmi VZT. Alebo predsa hej?
Tieto rozvody mavaju taktiez zvoju izolaciu a svoju hrubku...

Krocajova izolacia: v mojom projekte je znazornena POD tepelnou izolaciou a hrubka 1 cm. To by znamenalo vlozit ju POD rozvody VZT. Co vy na to?
Štádium: tmelenie, upratovanie, police. Inak hotovka (44+15eps, strecha 48, sikminy 36, inels)
Obrázok užívateľa
mlaco
 
Príspevky: 1087
Obrázky: 0
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 0:24:13
Dal súhlas: 36 krat
Dostal súhlas: 56 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod mlaco » Pia 26. Dec 2008 19:02:23

martin1 píše:Ahoj, chcem sa spytat k zemnej rure co si dal 100metrovej, ze ak bude vonku O C, tak aky vzduch ti z rury pride?
Quark ma kvapalinovu, nie vzduchovu ruru pod zemou.

martin1 píše:teda ze ak predpokladam, ze rekuperacnicku firmu si vyberiem az na zaciatku leta, ale hrubu stavbu chcem tahat uz na jar, tak ake otvory v stavbe nechat, ake stropy robt, ci mi ich rekuperacia znizi a o kolko a pod. ci treba radsej firmu vybrat este pred hrubou stavbou?
dik


dopredu. Vtedy si este mozes vybrat ci chces vzduchotechniku v podlahe, alebo v strope. Ak bude uz hotova podlaha... ;)

A pred tym nez sa robi deka je vhodne vediet kde chces mat hlavne vedenia vzduchotechniky (pripadne aj vyustenia?)
Štádium: tmelenie, upratovanie, police. Inak hotovka (44+15eps, strecha 48, sikminy 36, inels)
Obrázok užívateľa
mlaco
 
Príspevky: 1087
Obrázky: 0
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 0:24:13
Dal súhlas: 36 krat
Dostal súhlas: 56 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod quark » Pia 26. Dec 2008 20:31:18

mlaco píše:
quark píše:predpokladáš správne..
rury budú čiastočne v potere, horná deka mi moc nevyšla /už som nevládal/, mám tam rodiel v hrúbke aj 2 cm, takže v projekte mám skladbu podlahy 10 cm, 5cm izolácia,5 cm poter, ja dám 6 cm izoláciu a zbytok poter podľa výšky podkl. betónu.


Dakujem za vysvetlenie.

Vedenia vody a kurenia sa dufam u teba nebudu musiet krizovat s rozvodmi VZT. Alebo predsa hej?
Tieto rozvody mavaju taktiez zvoju izolaciu a svoju hrubku...

Krocajova izolacia: v mojom projekte je znazornena POD tepelnou izolaciou a hrubka 1 cm. To by znamenalo vlozit ju POD rozvody VZT. Co vy na to?


Kúrenie mám navrhnuté infračervené + krb bez prieduchov.
Takže žiadne rozvody.
kročajová izolácia: podľa mňa stačí pod poter a hlavne na steny, v podstate oddilatovať betonovu masu.....
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod quark » Pia 26. Dec 2008 20:45:49

mlaco píše:
martin1 píše:Ahoj, chcem sa spytat k zemnej rure co si dal 100metrovej, ze ak bude vonku O C, tak aky vzduch ti z rury pride?
Quark ma kvapalinovu, nie vzduchovu ruru pod zemou.

martin1 píše:teda ze ak predpokladam, ze rekuperacnicku firmu si vyberiem az na zaciatku leta, ale hrubu stavbu chcem tahat uz na jar, tak ake otvory v stavbe nechat, ake stropy robt, ci mi ich rekuperacia znizi a o kolko a pod. ci treba radsej firmu vybrat este pred hrubou stavbou?
dik


dopredu. Vtedy si este mozes vybrat ci chces vzduchotechniku v podlahe, alebo v strope. Ak bude uz hotova podlaha... ;)

A pred tym nez sa robi deka je vhodne vediet kde chces mat hlavne vedenia vzduchotechniky (pripadne aj vyustenia?)


Áno mlaco, ja mám kvapalinový zem. register /v podstate je to také malé TČ zem-voda/. Na fotkách je to vidieť rúry trčia pod rekup. jednotkou na podlahe, ešte nie sú pripojené na výmenník. Mám okolo RD zakopané rúry v 2 m hľbke v celkovej dľžke 100 metrov. Výmenník je namontovaný na sacom potrubí a predohreje vonkajší vzduch až o 15°C. register pracuje mimo teplôt 5-25°C, čiže v lete aj chladí.
Martin1, tak ako ti píše mlaco, je vhodné VZT zapracovať do projektu, hlavne kvôli vyusteniam a rozvodom.
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod martin1 » Pon 29. Dec 2008 13:35:54

takze v rekuperacnickej firme spravia aj projekt, no a tie rury v podlahach mozu byt len na vypustanie cerstveho, nie na stahovanie odpadoveho (to je v plafone), nie?
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod emkac » Pon 29. Dec 2008 13:43:01

vid dalsiu temu o rekuperacii, tam sa co to k projektu pise

inac v podlahe zvycajne byvaju rozvody, ked je tam aj ohrev vzduchu
pod stropom ak je tam iba vetranie
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2870
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 105 krat
Dostal súhlas: 259 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod quark » Pon 29. Dec 2008 14:00:39

martin1 píše:takze v rekuperacnickej firme spravia aj projekt, no a tie rury v podlahach mozu byt len na vypustanie cerstveho, nie na stahovanie odpadoveho (to je v plafone), nie?


aj prívod aj odvod...
quark
 
Príspevky: 510
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:19:21
Bydlisko: Senica
Dal súhlas: 8 krat
Dostal súhlas: 10 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod mlaco » Pon 29. Dec 2008 14:48:27

emkac píše:v podlahe zvycajne byvaju rozvody, ked je tam aj ohrev vzduchu
pod stropom ak je tam iba vetranie


Ako laikovi, v podlahe sa mi zdaju byt rozvody VZT menej pracne a aj lacnejsie, ako pod stropom - vesat SDK podhlady po celom strope... a este sa aj usetri tych cca 10cm vysky v podhladoch.

Na druhej strane, tipujem ze podhladoch by sa lahko mohli viest rozvody elektriny a nemuseli by byt zaliate v podlahe, alebo zasekane v stene...

Ake dalsie faktory vstupuju do rozhodovania ci viest vedenia VZT v podlahe, alebo podhlade? (povedzme ze berieme 7.5cm rury ako ma Quark)

dik za tipy!
Štádium: tmelenie, upratovanie, police. Inak hotovka (44+15eps, strecha 48, sikminy 36, inels)
Obrázok užívateľa
mlaco
 
Príspevky: 1087
Obrázky: 0
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 0:24:13
Dal súhlas: 36 krat
Dostal súhlas: 56 krat

Re: Fotoserial - ako som robil rozvody rekuperacie

Poslaťod martin1 » Pon 29. Dec 2008 15:59:48

quark píše: Kúrenie mám navrhnuté infračervené + krb bez prieduchov.
Takže žiadne rozvody.
...


co to je to infracervene kurenie?
martin1
 
Príspevky: 774
Obrázky: 0
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 12:37:28
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat




PredchádzajúciĎalší

Späť na Osvedčené postupy, pracovné náradie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron