Da sa pouzit bezny Cyky kabel do zeme ?

Da sa pouzit bezny Cyky kabel do zeme ?

Poslaťod jakub123 » Pia 15. Jan 2016 0:02:07

dobry vecer, mozem pouzit bezny Cyky kabel aj do zeme,ktory dostat napr v Hornbachu ? chcem snim doviest elektriku do pristavby pri dome, pripadne da sa pouzit aj na vzduchove vedenie ako to bolo riesene predtym?,(na vzduch je dobre mat tam asi aj nosne lanko,alebo ho uchytit na nieco nosne)
jakub123
 
Príspevky: 25
Registrovaný: Ned 29. Apr 2012 7:50:26
Dal súhlas: 5 krat
Dostal súhlas: 0 krat




Re: Da sa pouzit bezny Cyky kabel do zeme ?

Poslaťod bladerunner » Pia 15. Jan 2016 1:27:03

CYKY do "zeme" jasne, že môžeš - dáva sa do pieskového lôžka + prípadne aj do chráničky /aj keď tu sa tvrdí, že v chráničke sa trocha menej chladí, čo je logické, ale ochrana je zase trocha lepšia/
So vzduchom ti neporadím :netusim

S týmto príspevkom autora bladerunner súhlasil
jakub123
bladerunner
 
Príspevky: 1226
Registrovaný: Pon 05. Okt 2009 20:10:55
Dal súhlas: 63 krat
Dostal súhlas: 122 krat

Re: Da sa pouzit bezny Cyky kabel do zeme ?

Poslaťod tienik » Pia 15. Jan 2016 7:34:35

Len v skratke.
Ked uz budes pri Hornbachu, kusok vedla je Hagard, kup radsej tam.
CYKY je urceny na PEVNE ulozenie. Takze zem OK, na zavesne vedenie nie.
Inac na www.murat.sk je katalog a kazdy kabel tam ma presne vyrobcom udane moznosti ulozenia.

S týmto príspevkom autora tienik súhlasil
jakub123
tienik
 
Príspevky: 2254
Registrovaný: Str 14. Júl 2010 21:26:49
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 257 krat

Re: Da sa pouzit bezny Cyky kabel do zeme ?

Poslaťod tienik » Pia 15. Jan 2016 7:59:14

Len v skratke.
Ked uz budes pri Hornbachu, kusok vedla je Hagard, kup radsej tam.
CYKY je urceny na PEVNE ulozenie. Takze zem OK, na zavesne vedenie nie.
Inac na www.murat.sk je katalog a kazdy kabel tam ma presne vyrobcom udane moznosti ulozenia.

S týmto príspevkom autora tienik súhlasil
jakub123
tienik
 
Príspevky: 2254
Registrovaný: Str 14. Júl 2010 21:26:49
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 257 krat

Re: Da sa pouzit bezny Cyky kabel do zeme ?

Poslaťod MartinH » Pia 15. Jan 2016 10:08:32

jakub123 píše:dobry vecer, mozem pouzit bezny Cyky kabel aj do zeme,ktory dostat napr v Hornbachu ?

CYKY do zeme ano, CYKYLo NIE!

Kabel v zemi musi byt chraneny aj aby ho niekto neprekopol pri zemnych pracach. Minimalne vystrazna folia, lepsie aj nejake tehly na plocho. Samozrejme kusok nad kabel.

tienik píše:Ked uz budes pri Hornbachu, kusok vedla je Hagard, kup radsej tam.

Mame dva Hornbachy v BA. Tienik mysli ten, kde je aj IKEA.

V Hagarde si musis vypytat kabel pri pokladni a najprv ho zaplatit. Pri kabloch nepochodis, poslu Ta niekam (k pokladni). Teda ak nechces hotove 100m klbko

S týmto príspevkom autora MartinH súhlasil
jakub123
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3726
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 206 krat
Dostal súhlas: 305 krat





Späť na Elektrina, slaboprúdova technika, osvetlenie

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron