k+k píše:Vodu obcas dopustam, objem podla manometra, takze neviem kolko l dopustim. Na rozdelovaci vidno, ze uplne ciste to nebude, vid foto. Ten uplne vpravo som cistil, ostatne nie.
U Teba to prepláchnutie možno by som odporúčal vzhľadom ku PPR, no pri Al-Pex systémoch nevidím dôvod. Veď tiež mám taký názor ako Luky, že ak tam nedáš novú vodu, tak nemá čo tam vyzrážať. To však neplatí pre PPR, lebo nemá kyslíkovú bariéru, a mení sa zloženie vody. Nepotrebuješ na to firmu, ale jednou hadicou pustíš vodu do "rozdelocača", a druhou hadicou to vypúšťáš zo "zberača" a za 10 monút máš vymenenú vodu. U teba na jednom podlaží napúšťať, a na druhom vypúšťať, a takto vymeníš celý systém.
Keď som sa na to pred desiatimi rokami pýtal - keď začali tieto materiály používať, a okrem PPR tu takmer nič nebolo, tak na otážku, !čo sa stane s vodou v systéme, ak potrubie nemá kyslíkovú bsariéru" tak som dostal odpoveď, že ˇvznikne z toho sopel" .Dob rý kúrenáry vtedy tvrdili, že pridali do starého ocelového systému dva nové radiátory, prepojili to PPR, a zničili kotol.
Vlastné skúsenosti som dnes písal do paralelnej témy k inhybítorom.
Stále hovorme o tom, že keď Emkac pred desiatimi rokami založil tento forum, tak ešte aj ja som robil kúrenie z PPR. Dnes už viem že to nebolo správne, no vtedy cenové rozdiely boli 5 : 1, dnes už je to skoro 1 : 1, lebo ušetrená práca je podstatne lacnejšia ako rozdiel v cene materiálu, spolahlivosť v tesnosti je na strane Al-pex. Nie je čo riešiť, a PPR už ani na vodovod nie..