bezprepadove umyvadlo

bezprepadove umyvadlo

Poslaťod koso » Pon 09. Mar 2015 11:20:38

ahojte,

chcel by som sa opytať na bezprepadove umyvadlo - a jeho napojenie. Chcel by som tu zaklikavaciu zatku - ale čo ak mi pretečie umyvadlo? (mam male deti) ako ste to riešili?

dik
koso
 
Príspevky: 178
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 15:54:40
Bydlisko: Čadca
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 4 krat




Re: bezprepadove umyvadlo

Poslaťod TomasHo » Pon 09. Mar 2015 18:09:15

gula v podlahe?

S týmto príspevkom autora TomasHo súhlasil
...
TomasHo
 
Príspevky: 573
Registrovaný: Ned 15. Máj 2011 8:22:12
Dal súhlas: 34 krat
Dostal súhlas: 35 krat

Re: bezprepadove umyvadlo

Poslaťod joko » Pon 09. Mar 2015 20:50:17

TomasHo píše:gula v podlahe?

Ty ju máš v kúpeľke? :shock:
Čo tak sprchový žľab? :lol:
Samozrejme srandujem. :yahoo
Dve možnosti:
1. Ak má umývadlo integrovaný prepad, tak aj klik-klak polsifón tú vodu z prepadu odvedie.
2. Ak prepad z umývadla je externe mimo mise (ako napr pri každom dreze), tak máš šancu pod klik-klak priskrútkovať jeden medzičlánok s odbočkou na prepad - ( napojenie pračky) a do nej pripojiť sifon. Samozrejme pri tejto verzii musíš počítať trochu s improvizáciou, aby hadice + odbočka boli kompatibilné, a hlavne brať do úvahy, že sa sifon predlží o cca 6 cm smerom dole. Predpokladám, ak by bolo umývadlo s externým prepadom, tak si k tomu kúpil aj sifon, a meníš iba piveu za klik-klak a napojenie samotného prepadu do misy máš.
Skôr predpokladám, že bude platiť 1. verzia len o tom nevieš, a hladáš riešenie na to, čo sa nenastane. Totiž takmer všetky umývadlá majú integrovaný prepad, a tie čo nemajú, aj tak náhradný prepad nepripojíš.
Ak umývadlo skútočne nerieší prepad, tak to nemáš šancu riešiť ani Ty, a ak sa bojíš vytopenia bez prepadu, tak na prvé roky tam daj polsifon, z ktorej vyberieš zátku, a deti to neuzavrú. :ano:
A posledná myšlienka: :oops: ak pustíš batériu na plno, tak prepad nestíha odviešť toľko vody, koľko batéria pustí, tak aj tak by to pretieklo vrchom po čase v tvojej neprítomnosti. Viem, že aj to sa dá v pohode riešiť, len čítam katastrofické scenáre. :drink Treba sa spoliehať na to, že kým dieťa si neuvedomí, že by nohlo vytopiť dom, tak tam stále bude s ním rodič, lebo nedočiahne, lebo nevie zatvoriť klik-klak, atd. a ak už to bude vedieť obsluhovať, tak už neuzatvorí klik-klak.
Obrázok užívateľa
joko
 
Príspevky: 2532
Obrázky: 9
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 19:28:22
Bydlisko: Bratislava
Dal súhlas: 688 krat
Dostal súhlas: 307 krat

Re: bezprepadove umyvadlo

Poslaťod TomasHo » Pon 09. Mar 2015 21:14:21

joko, myslim, ze si zle pochopil, co koso chce - mam pocit, ze jemu prave ide o to, aby jeho umyvadlo nemalo prepad. Ja sice nechapem preco, ale minule som kupil tu klikaciu zatku a ona nemala vtok na prepad, co ma sokovalo, ale tak som sa dozvedel, ze existuju umyvadla bez prepadu (alebo umyvadla s prepadom, ktore maju nespravnu zatku a hromadi sa v nich voda : )
Gulu v kupelni nemam, ale stare domy ju mavali bezne. Podla mna ten bezbarierovy sprchovy zlab v najnizsom mieste kupelne nie je zas take zle riesenie.
K tym detom: dieta, ktore este nevie zavriet vodu je napriek tomu dost prefikane, aby sa potichu vytratilo, pustilo si vodu, zapchalo umyvadlo a hralo sa na velku potopu, zatial co rodicia nicnetusiac chlipkaju kavicku pri novinach : )
TomasHo
 
Príspevky: 573
Registrovaný: Ned 15. Máj 2011 8:22:12
Dal súhlas: 34 krat
Dostal súhlas: 35 krat

Re: bezprepadove umyvadlo

Poslaťod bladerunner » Uto 10. Mar 2015 9:41:29

ako sa hovorí-"kto sa bojí, nech nejde do lesa" ;)

takže keď sa bojíš potom s prepadom, príp. gulička alebo bezbariérový sprch. kút s podlahovým odtokom.
ak nie tak nie je čo riešiť.
bladerunner
 
Príspevky: 1245
Registrovaný: Pon 05. Okt 2009 20:10:55
Dal súhlas: 72 krat
Dostal súhlas: 126 krat

Re: bezprepadove umyvadlo

Poslaťod koso » Uto 10. Mar 2015 9:46:38

dik za odpoved

chcel som dat umyvadlo bezprepadove (su tenšie a maju rozne pekne tvary), ale som si to vystrihol z kartonu a najlepšie sa nam tam bude hodiť gulate (taka misa) - a to existuje prepadove vcelku pekne...

dik za odpovede
koso
 
Príspevky: 178
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 15:54:40
Bydlisko: Čadca
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 4 krat

Re: bezprepadove umyvadlo

Poslaťod joko » Uto 10. Mar 2015 18:10:59

Ja iba aby reč nestála, veď dnes som robil iba 8 hodín.
Zdôraznil som , že srandujem, lebo zo skúseností viem, že riešíme tu novostavby, kam takmer žiadný investor do kúpeľky nedá podlahovú vpusť.. Niekedy ja nalieham aby aspoň do TM bola daná vpusť pod AN, aby sa to dalo vypustiť. Máloktorý projektant rieši vypustenie nádrží s vodou v TM. :cry:
Čo sa týka umývadiel, tak "Talianské a Dizajnové" volnestojacé umývadlá skutočne nemajú integrovaný prepad, a tam ako náhrada skutočne iba podlaha poslúži.
Tie klik-klaky vyrába viac výrobcov, a máš preavdu, že nie všetky sú v telese umývadla perforované, niektoré sú v kuse rúra, niektoré s otvorom.

A skutočne najjednoduchšie a bezpečné riešenie je pri malých deťoch kúpiť polsifon, kde môžeš zátku vybrať, a po X rokoch ho vymeniť za krajšie, kedy už deti budú rozumnejšie. A ruku na srdce - klik-klak kupujeme pre pohlad očí, a nie z rozumu. Klik-klak sa viac kazí, skôr zachytáva dámske vlasy a niektoré sa podstatne horšie čistia. Ale sú moderné. :drink
Obrázok užívateľa
joko
 
Príspevky: 2532
Obrázky: 9
Registrovaný: Ned 23. Nov 2008 19:28:22
Bydlisko: Bratislava
Dal súhlas: 688 krat
Dostal súhlas: 307 krat





Späť na Voda, kanalizácia a ČOV

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

cron