Apricus solar hot water

Apricus solar hot water

Poslaťod DanielL » Pon 10. Nov 2014 10:31:30

Mám namontovaný solárny 30 trubicový ohrev vody s 300 litrovým zásobníkom. Ohrev funguje len riadiaca jednotka Apricus pri teplote na kolektore - čidlo S1- nižšej ako cca 15 stupňov celzia signalizuje v krátkych intervaloch poruchu E5-poškodený snímač, kábel alebo studený spoj. Bol vymenený snímač S1 aj celá riadiaca jednotka a preletované a prekontrolované všetky spoje na kábli od S1 po riadiacu jednotku /kábel nie je dlhší ako 7 metrov/. Vie mi niekto poradiť čo sa s tým dá ešte robiť alebo v čom je problém. Na funkčnosť systému to nemá vplyv len to pípanie od večera do rána je nepríjemné. Dá sa to síce večer vypnúť, ale potom nemám možnosť dohrevu vody el. spirálou v noci pri NT sadzbe. Len mi prosím vás neraďte, že sa mám obrátiť na dodávateľa a reklamovať to. de mi len o to či má niekto podobnú skúsenosť a pozná technické riešenie.
DanielL
 




Re: Apricus solar hot water

Poslaťod tienik » Pon 10. Nov 2014 13:15:26

A co ako ine by si chcel pocut? Podla mna je vysokologicke zariadenie ktore riadne nefunguje reklamovat u jeho dodavatela - nic mudrejsie ma nenapada.
Konkretny stav co pises byva dost casto vysledkom akcie "najnizsia cena vytazi" Ked sa konkretne k riadiacej jednotke jedneho vyrobcu pripoji cidlo ineho vyrobcu (lebo je lacnejsie) a ono kotuha ma vystupne hodnoty v inej oblasti ako ocakava samotna jednotka. Takze tvoje cidlo pri poklese teploty uz zjavne vykazuje vacsi odpor ako jednotka povazuje za bezchybny stav, preto si mysli ze je bud roztrhnuty kabel, alebo niekde krasny studenak.
Takze veselo reklamovať.
tienik
 
Príspevky: 2358
Registrovaný: Str 14. Júl 2010 21:26:49
Dal súhlas: 12 krat
Dostal súhlas: 270 krat





Späť na Vykurovanie, ohrev vody, kotly

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia