ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod emkac » Pia 03. Nov 2017 11:08:08

Mam zakladovu dosku pod zahradny domcek, na obrazku oznacenu ciernou farbou.
Zaklady su tusim z 25cm DTciek, na nich deka.
Zaklady idu do hlbky vyse 2m, kedze pod dekou je pivnica.

Kvoli plotu potrebujem domcek trochu posunut. Zmensovanie je nemozne, drevo je narezane na mieru, uz sa len susi. Uprava by bola narocna a navyse zmensovat domcek uz nemozem, aj tak nie je velky.
Kedze posunutim domceka sa dostavam moc blizko k susedovmu pozemku, mozno az na uplnu hranu (a tym padom strechou nad jeho pozemok), potrebujem ho aj trosku zosikmit.
Domcek je na obrazku vyznaceny cervenou farbou.

Ako nadpojim resp. dobetonujem zaklad? oznaceny zelenou? Je toto nejaky pruser alebo sa nemusim vobec bat a akykolvek zaklad (povedzme 70cm do hlbky a nad to deka) mi bude stacit?

Domcek je drevenej konstrukcie, hranoly 10x10. Na streche betonova skridla, cize trosku zataz. Dom nebude stat len na rohoch, budu tam kvoli stabilite aj rebra. Cele to spevnene OSB doskami.
Samozrejme hranoly su aj na zemi, cize cely domcek je vzajomne poprepajany.
Prílohy
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2822
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 104 krat
Dostal súhlas: 248 krat




Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod mp1 » Pia 03. Nov 2017 14:03:58

žeby dva pilóty (2m) pod rohy?
mp1
 
Príspevky: 294
Registrovaný: Pia 21. Nov 2008 13:15:08
Dal súhlas: 19 krat
Dostal súhlas: 12 krat

Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod Ludo » Sob 04. Nov 2017 0:21:57

tu rozsirenu cast zakladov
musis prepojit az po dno existujuceho zakladu akokeby pilierom
a potom kaskadovito mozes ist zo zakladom hore
ked teda chapes
Prílohy
Ludo
 
Príspevky: 1424
Obrázky: 0
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:33:55
Dal súhlas: 131 krat
Dostal súhlas: 169 krat

Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod emkac » Str 15. Nov 2017 13:48:24

kedze mi vypadli robotnici, musel som to riesit sam a za pomoci hrubej sily... takze ziadne piloty, ziadne kaskady

spravil som to zatial takto:



hlboke je to cosi nad meter, siroke okolo 80 cm
roxorov je tam ako hadov, par kusov je priemer 16, drviva vacsina 14 a asi aj nejaka 12 sa najde
ta lava uzucka cast je skor kozmeticka, necakam od nej nejaku funkciu

este tam pozapichujem par roxorov na stojaka, skusim to teraz hned zasalovat a snad sa vydari zajtra betonovanie
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2822
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 104 krat
Dostal súhlas: 248 krat

Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod sigma » Štv 16. Nov 2017 7:43:37

Praskne to v najslabšom mieste. Roxory v novom betóne budú držať, ale v tých navŕtaných dierach sú "relatívne voľne" (nabité kladivom, ale nie zaliate), a kratšie, ako v novom betóne. Ešte by tam mal byť nejaký kontaktný mostík, lebo zrelý betón sa nenaviaže. Zemina je ako špongia, bude sa snažiť to dvíhať (v zime). Ďaleko Ti to neujde, ale nečakaj, že to bude jednoliate. Základy sú už uľahnuté, teraz vedľa vyleješ 1.5m3 = cca 4.2tony na ploche 1.3m2 = cca 32kPa na jemne udupanú zem v hĺbke 1m. Kôli zliatiu by som požičal vibrátor.
Obrázok užívateľa
sigma
 
Príspevky: 1841
Obrázky: 10
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 9:23:12
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 325 krat
Dostal súhlas: 106 krat

Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod stanof » Štv 16. Nov 2017 22:03:03

ak dal tekutú kotvu tak sa nepohne
stanof
 
Príspevky: 6
Registrovaný: Ned 02. Dec 2012 11:36:29
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod emkac » Str 22. Nov 2017 19:05:38

aky vyznam ma kontaktny mostik? novy beton sa na staru konstrukciu nema ako napojit, ziaden kontakt typu adhezny mostik nemoze tu vahu udrzat
detto tekuta kotva je zbytocna, nikto sa nebude snazit novy beton odsunut do boku od povodnej konstrukcie, takze tie roxory natlcene dnu sa nemaju ako vysnutu

cela pointa roxorov je, aby beton nemal tendenciu padnut sikmo, odklopit sa... ono, viacmenej je to cele zbytocne, nemuseli tam byt ziadne roxory

teraz to vyzera takto:


je tam kusok nad 3m3 betonu, co je cca 7 ton
vacsou castou (80-90%) je ten beton vyliaty na ulezanu zem, rokmi ulezanu zem... iba kusok pri starej konstrukcii je to nespevnene... nema to kam a ako sadnut

no ale ak to nahodou sadne, tak to "vdaka" roxorom rozbije povodnu konstrukciu na marne kusky a som v hajzli :shock:
Quis custodiet ipsos custodes?
Obrázok užívateľa
emkac
 
Príspevky: 2822
Obrázky: 7
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 16:12:05
Dal súhlas: 104 krat
Dostal súhlas: 248 krat

Re: ako nadpojit (rozsirit) zakladovu dosku

Poslaťod sigma » Str 22. Nov 2017 21:38:13

Ja som len to chcel naznacit, ze ak by si tam nalepil dlazbu, tak sprav dilataciu. Mas to krive, nemas tam pravy uhol :-)
Obrázok užívateľa
sigma
 
Príspevky: 1841
Obrázky: 10
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 9:23:12
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 325 krat
Dostal súhlas: 106 krat





Späť na Stavebné práce, stavebný materiál

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron