ako ma vyzerat dopyt + otazky

ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod yoyo » Sob 08. Jan 2011 19:22:37

Caute,
prave ide dopytovat nejake firmy ohladom nosneho muriva - Debniace tvarnice + tehly (nosne priecky). Vo vykaze materialov mam uvedene len mnozstvo v m3 - nemam tam pocet ks. Ak budem posielat dopyt tak stavebninam staci uviest udaj v m3? Napr. na pivnicu mam vypocitanych 68m3 Premac 50x30x25.
3-podlazny/165m2 vykurovacia plocha/Ytong 30+20EPS/36 Nobasil MPN v streche/rekuperácia/trojskla
yoyo
 
Príspevky: 1031
Obrázky: 25
Registrovaný: Pon 24. Aug 2009 11:59:53
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 45 krat




Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod bladerunner » Sob 08. Jan 2011 19:59:13

ak dobre počítam, tak by to malo byť 1813 kusov
bladerunner
 
Príspevky: 1225
Registrovaný: Pon 05. Okt 2009 20:10:55
Dal súhlas: 63 krat
Dostal súhlas: 122 krat

Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod Kokxo » Sob 08. Jan 2011 20:56:44

Bez problemov mozes uviest m3.
Kokxo
 
Príspevky: 554
Registrovaný: Sob 12. Dec 2009 21:46:05
Dal súhlas: 32 krat
Dostal súhlas: 32 krat

Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod yoyo » Ned 09. Jan 2011 18:44:42

bladerunner píše:ak dobre počítam, tak by to malo byť 1813 kusov

tak tak.. 1813ks... ja to este nemam v oku, ale toto cislo sa mi zda velmi velmi vysoke. Este som to neprepocitaval, ale podla vasich skusenosti je to primerany pocet DTciek pre pivnicu rozmer 11x9 v ktorej svetla vyska bude 2.4m?

i.
3-podlazny/165m2 vykurovacia plocha/Ytong 30+20EPS/36 Nobasil MPN v streche/rekuperácia/trojskla
yoyo
 
Príspevky: 1031
Obrázky: 25
Registrovaný: Pon 24. Aug 2009 11:59:53
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 45 krat

Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod mendo » Ned 09. Jan 2011 18:50:44

Ked mas projekt, vsetky steny si nahod do exelu a tam to raz dva zratas a presne a vyhnes sa tomu ze sa ti zvysi kvantum materialu. Ja by som sa na tie vykazy nespoliehal
mendo
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Štv 07. Máj 2009 7:55:05
Bydlisko: Trenchtown
Dal súhlas: 6 krat
Dostal súhlas: 36 krat

Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod yoyo » Ned 09. Jan 2011 20:53:21

mendo píše:Ked mas projekt, vsetky steny si nahod do exelu a tam to raz dva zratas a presne a vyhnes sa tomu ze sa ti zvysi kvantum materialu. Ja by som sa na tie vykazy nespoliehal

no, v celku dobry napad. nemas po ruke nejaky ukazkovy excel 'template'? bola by to super pomocka. v exely nie som velmi doma, tak kvoli tomu ten dotaz...

dik,

i.
3-podlazny/165m2 vykurovacia plocha/Ytong 30+20EPS/36 Nobasil MPN v streche/rekuperácia/trojskla
yoyo
 
Príspevky: 1031
Obrázky: 25
Registrovaný: Pon 24. Aug 2009 11:59:53
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 45 krat

Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod yoyo » Ned 09. Jan 2011 20:56:10

mendo píše:Ked mas projekt, vsetky steny si nahod do exelu a tam to raz dva zratas a presne a vyhnes sa tomu ze sa ti zvysi kvantum materialu. Ja by som sa na tie vykazy nespoliehal

ako pocitam, tak pocitam, tak mne laickym prepoctom tam vychadza cca 900 DTciek. Co je o polovicu menej ako je vo vykaze - 68m3.

i.
3-podlazny/165m2 vykurovacia plocha/Ytong 30+20EPS/36 Nobasil MPN v streche/rekuperácia/trojskla
yoyo
 
Príspevky: 1031
Obrázky: 25
Registrovaný: Pon 24. Aug 2009 11:59:53
Dal súhlas: 9 krat
Dostal súhlas: 45 krat

Re: ako ma vyzerat dopyt + otazky

Poslaťod bladerunner » Pon 10. Jan 2011 1:39:56

vypočítať potrebné množstvo murovacieho materiálu /tehla, BST, ytong,..../ ak máš projekt, kde máš rozmery, je záležitosť pár minút. a nepotrebuješ ani excel - stačí pero, papier a prípadne aj kalkulačka /ako tu rád niekto opakovane pripomína/.
takže nespoliehať sa na to čo je uvedené v projekte. jedine ak sa spoliehaš na to, že ti projektant uhradí vzniknuté škody.
bladerunner
 
Príspevky: 1225
Registrovaný: Pon 05. Okt 2009 20:10:55
Dal súhlas: 63 krat
Dostal súhlas: 122 krat





Späť na Pozemok, projekt, príprava stavby

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron