Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod motylka » Uto 07. Feb 2012 21:35:18

Vlhkosť sa pohybuje 42-45% aa kurime na 22stup. 1r.NS(pravda je že mame veela kvetov a zvlhčovač :mrgreen:
motylka
 
Príspevky: 277
Obrázky: 1
Registrovaný: Pia 21. Nov 2008 17:49:41
Dal súhlas: 0 krat
Dostal súhlas: 7 krat




Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome?

Poslaťod pepa » Uto 27. Mar 2012 20:04:07

pepa píše:Ja mam objednanych 5 kusov tychto
http://www.ebay.com/itm/180766395000

Ale zatial neprislo. Paci sa mi na to, ze to ma pomerne velky a dobre citatelny displej aj z dialky. Napajanie je mikrotuzka, co mi prijde ovela rozumnejsie ako nejake male gombikove baterocky. A teplota je aj s desatinnym miestom. Nie zeby to nieco hovorilo o presnosti, ale bude na tom lepsie vidiet relativne zmeny.


Po 1.5mesiaci od mojho nakupu sa mi podarilo skompletovat plnu zbierku tychlo teplotovlhkomerov. Objednal som sice 5ks, ale po 3tyzdnoch prisiel iba 1ks. Chcel som podat staznost cez ebay, ale ebay uplne zrusil tuto polozku, vraj nebola v sulade s obchodnymi podmienkami ebay. Vlastne ani nemam tento nakup v historii na ebay. Tak som aspon napisal predajcovi a poriadne som mu vynadal, on sa mi ospravedlnil, priznal chybu a napisal, ze posiela zvysne 4ks. Dalsi balicek vsak stale nechodil, tak som minuly tyzden vyuzil 45-ty den od nakupu a podal som staznost cez paypal. Po 45tich dnoch sa uz staznost neda podat. Predajca podozrivo rychlo zareagoval a po par hodinach mi refundoval platbu za 4ks. Tak som si pomyslel, ze je to podovodnik a ze som rad, ze som tu staznost podal. No a dnes mi dorazil balicek s dalsimi 4 kusmi. Tak teraz neviem, ci mu mam tie peniaze poslat, alebo sa zachovam ako typicky slovak ...

Inak teplotu aj vlhkost ukazuju vsetky +- rovnaku, myslim, ze na domace pouzitie su uplne bez problemove. A paci sa ten obrovsky displej. Cisla su velmi dobre citatelne aj z vacsej vzdialenosti. Rozmer je asi 10x10cm.
Prílohy
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod ambient » Uto 27. Mar 2012 20:47:31

Pridam svoju skusenost s dig. teplomerom/vlhkomerom - centralna jednotka + externe bezdratove senzory (800MHz, s displejom). Ma nastavitelnu periodu ukladania hodnot zo vsetkych snimacov, bezdratovy prenos do PC, soft k tomu, akurat nie je najlacnejsi. Sice este nebyvam, ale zatial som velmi spokojny (http://www.elso.sk/zaznamniky-/2739-tfa ... kosti.html).
ambient
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Sob 22. Nov 2008 13:42:59
Dal súhlas: 1 krat
Dostal súhlas: 8 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome?

Poslaťod sigma » Štv 13. Dec 2012 9:34:23

pepa píše:Tak teraz neviem, ci mu mam tie peniaze poslat, alebo sa zachovam ako typicky slovak ...

V takomto pripade sa zachovam, ako Anglican. Niekedy sa spolu dohodneme uz dopredu, ze mi prachy vrati, ja mu poslem ***** feedback a ak to pride, tak poslem peniaze naspat. Raz to neprislo a raz to prislo dva krat (nejake svorkovnice do DPS). Pokial su to veci za cca $5-10, nerozmyslam. Niektore veci pridu z HK do 16dni a niektore (par krat sa stalo) cca 65dni.
Obrázok užívateľa
sigma
 
Príspevky: 1861
Obrázky: 10
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 9:23:12
Bydlisko: NR
Dal súhlas: 332 krat
Dostal súhlas: 108 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod embe » Štv 13. Dec 2012 12:42:49

Ja som nasiel tento teplomer/vlhkomer, idem kupit 6ks, neprida sa niekto, snazim sa ich dotlacit na cenu 8 EUR s DPH za kus...ak by bola objednavka vacsia mozno by sa podarilo...aj menej...

http://www.elso.sk/2925-tfa-30502702-ul ... komer.html
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod drepo » Štv 13. Dec 2012 13:24:13

embe píše:Ja som nasiel tento teplomer/vlhkomer, idem kupit 6ks, neprida sa niekto, snazim sa ich dotlacit na cenu 8 EUR s DPH za kus...ak by bola objednavka vacsia mozno by sa podarilo...aj menej...

http://www.elso.sk/2925-tfa-30502702-ul ... komer.html

ja by som mal zaujem o 2ks
... vdaka Bohu a moderatorom za toto forum ...
Obrázok užívateľa
drepo
 
Príspevky: 257
Obrázky: 0
Registrovaný: Uto 25. Nov 2008 12:07:48
Bydlisko: okres Skalica
Dal súhlas: 102 krat
Dostal súhlas: 17 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod M0f0 » Štv 13. Dec 2012 13:27:06

ja som prave cez vikend kupil nieco taketo http://www.alza.sk/sencor-sws-50-cerna-d158382.htm a kedze niekto zo susedov ma vonku cidlo ktore s tym spolupracuje, tak pouzivam toto cidlo v splani na monitorovanie teploty a vlhkosti, kedze je to najchladnejsia a zaroven najvlhkejsia izba v dome (co ocenim v lete ale teraz v zime mi to skor robi starosti). Teploty v splani okolo 20°C a RV sa splha k 60% (rano aj 70%) takze som zreguloval prietoky v rozdelovaci aby som zvysil prietok a kazde rano narazovo vetram, ale zatial prilis velky uspech so zvysovanim teploty a znizovanim vlhkosti nemam. Ale byvame len necele 2 tyzdne tak sa to snad zlepsi.

Inak by som tiez zobral cca 4 ks.
M0f0
 
Príspevky: 171
Registrovaný: Str 26. Okt 2011 11:52:53
Dal súhlas: 4 krat
Dostal súhlas: 2 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod MartinH » Štv 13. Dec 2012 14:50:08

Ja sa nepridam. Na amazone je len jedna recenzia, ale ta je dost negativna. :(

http://www.amazon.de/TFA-Dostmann-30-50 ... 891&sr=8-1
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3682
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 198 krat
Dostal súhlas: 303 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod MiroM » Štv 13. Dec 2012 15:00:27

Tieto s prepacenim hracky, su len na orientacne meranie. Ja nedam dopustit na dallas senzory teploty a Honeywell snimace vlhkosti vo 1-wire sieti.
Obrázok užívateľa
MiroM
 
Príspevky: 3037
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 8:21:13
Dal súhlas: 58 krat
Dostal súhlas: 244 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod embe » Štv 13. Dec 2012 15:29:40

MartinH píše:Ja sa nepridam. Na amazone je len jedna recenzia, ale ta je dost negativna. :(

http://www.amazon.de/TFA-Dostmann-30-50 ... 891&sr=8-1


Diky Martin, ako necakal som zazraky od toho ale 4 stupne rozdiel a 20-30% uz je dost...takze neberem...

Inak k mojej teme v "Uz kurite" som dal laboratorny teplomer k termostatu a rozdiel je 0 az 0,5 stupna, dokonca laboratorny ukazuje viac...ked je rozdiel

Ake tieto merace izbove by ste teda odporucili, aby boli co najpresnejsie?
Vdaka bohu za toto forum!!!
Obrázok užívateľa
embe
 
Príspevky: 555
Obrázky: 11
Registrovaný: Štv 29. Júl 2010 22:51:20
Bydlisko: Nova Dedinka
Dal súhlas: 50 krat
Dostal súhlas: 31 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod pepa » Štv 13. Dec 2012 21:24:14

Kazdopadne doporucujem nakup u nejakeho cinana na ebay. Zober rovno 5ks a ked nahodou budu mat vacsi rozptyl, tak to odfotis, postazujes sa mu a pripadne mu napises zly feedback a som si isty, ze na 99% ti vrati prachy naspat ...

S cinanmi sa celkom dobre obchoduje. Tento tyzden mi prislo vianocne ledkove osvetlenie. Objednal som si biele, ale dostal som farebne, takze zase staznost no a uz mi slubil, ze mi tych 14$ vrati ... No super obchod. Zadarmo som spokojny aj s farebnym ...
dvojpodlazny 140m2 Ytong lambda+15cm eps, strop 32cm, podlaha 15cm+anhydrit, 3skla, juzne slovensko
Obrázok užívateľa
pepa
 
Príspevky: 1454
Registrovaný: Pon 27. Jún 2011 22:32:05
Bydlisko: takmer BA
Dal súhlas: 64 krat
Dostal súhlas: 103 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod ziletka » Štv 13. Dec 2012 22:51:33

ak niekto bude objednavat za nejaku dobru cenu (do 5 EUR) tak sa pridam a vezmem 5 kuskov. po 10 EUR sa mi do toho nechce. Kludne by som zobral aj tie po eure :D takych aj 10 a vyberiem z toho 5 najpresnejsich.
Všetky peniaze nezarobíš, niektoré budeš musieť aj ukradnúť.
Obrázok užívateľa
ziletka
 
Príspevky: 1162
Registrovaný: Štv 20. Nov 2008 21:54:45
Bydlisko: Martin
Dal súhlas: 34 krat
Dostal súhlas: 71 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod johal » Štv 13. Dec 2012 23:27:55

MiroM píše:Tieto s prepacenim hracky, su len na orientacne meranie. Ja nedam dopustit na dallas senzory teploty a Honeywell snimace vlhkosti vo 1-wire sieti.

Ake snimace vlhkosti pouzivas na 1-wire a kde si ich objednaval? dik
johal
 
Príspevky: 6
Registrovaný: Str 19. Nov 2008 22:29:55
Dal súhlas: 5 krat
Dostal súhlas: 0 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod MartinH » Pia 14. Dec 2012 10:59:24

johal píše:
MiroM píše:Tieto s prepacenim hracky, su len na orientacne meranie. Ja nedam dopustit na dallas senzory teploty a Honeywell snimace vlhkosti vo 1-wire sieti.

Ake snimace vlhkosti pouzivas na 1-wire a kde si ich objednaval? dik

Miro sa neozyva - zatial pozri HIH4000 u Farnella. Pripajaju sa cez DS2438.

S týmto príspevkom autora MartinH súhlasil
MiroM
Obrázok užívateľa
MartinH
 
Príspevky: 3682
Registrovaný: Ned 30. Nov 2008 20:02:01
Dal súhlas: 198 krat
Dostal súhlas: 303 krat

Re: Ake mate teploty a vlhkost v dome (zima)?

Poslaťod Bororo » Pia 14. Dec 2012 17:26:59

Vsetky tieto domace zariadenia vraj meraju vlhkost s +- 3% max 4% Problem je v tom, ze skontrolovat sa to tak lahko neda.
Ja som skusal na teplotu cca 50 x DS18B20, 15 x ebay teplomer/vlkomer a porovnava som to s akoze lepsim, kalibrovanym datalogerom od firmy Comet (http://www.cometsystem.cz/produkty/data ... /reg-S3121).
Co som zistil, ze vsetky tie lacne ebay hracky je dolezite prevadzkovat s "cerstvymi bateriami" t.j.vo vsetkych zariadeniach menim baterie naraz, lebo som zistil, ze cim slabsia bateria, tym nepresnejsie to meralo teplotu a hlavne vlhkost.
Co sa tyka DS18B20, ani tam sa ziadna senzacia nekonala. Zapojil som na kontaktne pole 32ks DS18B20 a cca 2-3 dni som pomocou jedenj sikovnej krabicky zapisoval do databazy udaje o teplote v rozliseni na 1 desatinne miesto. Cely pokus prebiehal v uzavretej priesvitnej nadobe, bol ovplyvnovany slnkom, ale vsetky DS18B20 boli spolu na kontaktnom poli, takze teplota mala byt rovnaka. No poviem vam, rozdiel medzi jednotlivymi DS18B20 v rovankom case aj 3 stupne celzia.
Nakoniec som z tych 50 kusov vyselektoval 16ks, ktore neskor pouzijem v projekte. Aj tak ma stale mata myslienka, ze by som vlastne mal nakoniec v kazdej miestnosti skalibrovat kazdy senzor pomocou nejakeho overeneho skalibrovaneho pristroja. Mozno sa to niekomu javi ako paranoja, ale rozdiel 2-3 stupne v jednotlivych miestnostiach ako chyba senzora sa mi zda hodne.
Bororo
 
Príspevky: 598
Registrovaný: Pia 21. Nov 2008 9:48:19
Dal súhlas: 28 krat
Dostal súhlas: 31 krat




PredchádzajúciĎalší

Späť na Rôzne

 


  • Súvisiace témy
    Odpovede
    Zobrazenia
    Posledný príspevok

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia